Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen
Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
6
Ijsblokjes
Sjalotten
1
Zuring
1
Kappertjes
20 g
Olijfolie
Selderijzout
Peper
Zout
Worcestershire saus
Tabasco
Kervel
0,5 bosjes
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Spinazie
50 g
Gerookte makreel
400 g
Limoenen
0,5 flesje
Ricotta
1 el
Pijnboompitten
handvol
Bloedzuring
1
Basilicum
1
Benodigdheden
Blender, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Tartaar van tomaat
6 tomaten
1
Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.
ijsblokjes
2
Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.
3
Breng water aan de kook. Dompel er de tomaten 10 seconden in onder.
4
Leg de tomaten in het ijswater.
TIPGiet het ijswater niet weg, maar gebruik het om de kruiden in te koelen.
5
Pel de tomaten, snijd ze in kwarten en snijd er de pitten uit met een scherp mes. Snijd de tomaten in blokjes.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
1 zuring
7
Snipper de zuring fijn.
20 g kappertjes
8
Meng de tomatenblokjes met sjalot, zuring en kappertjes.
olijfolie, selderijzout, peper, zout, Worcestershire saus, tabasco
9
Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, selderzout en enkele druppels Worcestershiresaus en tabasco.
Makreel in ’t groen
10
Breng water aan de kook.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 50 g spinazie
11
Spoel de kervel, peterselie en de dragon. Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
12
Kook de kruiden en de spinazie kort in het water. Haal ze uit de kookpot en doe ze in ijswater.
400 g gerookte makreel
13
Verwijder het vel van de makreel. Scheur de vis in stukken en verwijder de graten.
olijfolie, 0,5 flesje limoenen, 1 el ricotta, peper, zout
14
Doe de kruiden in de blender en mix. Doe er een scheutje olijfolie, limoensap en ricotta bij en breng op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Afwerken en serveren
handvol pijnboompitten
15
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten.
1 bloedzuring, 1 basilicum
16
Leg de makreel en de tartaar van tomaat op een bord. Druppel er de groene dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes bloedzuring en basilicum.
Tartaar van tomaat
6 tomaten
1
Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.
ijsblokjes
2
Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.
3
Breng water aan de kook. Dompel er de tomaten 10 seconden in onder.
4
Leg de tomaten in het ijswater.
TIPGiet het ijswater niet weg, maar gebruik het om de kruiden in te koelen.
5
Pel de tomaten, snijd ze in kwarten en snijd er de pitten uit met een scherp mes. Snijd de tomaten in blokjes.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
1 zuring
7
Snipper de zuring fijn.
20 g kappertjes
8
Meng de tomatenblokjes met sjalot, zuring en kappertjes.
olijfolie, selderijzout, peper, zout, Worcestershire saus, tabasco
9
Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, selderzout en enkele druppels Worcestershiresaus en tabasco.
Makreel in ’t groen
10
Breng water aan de kook.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 50 g spinazie
11
Spoel de kervel, peterselie en de dragon. Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
12
Kook de kruiden en de spinazie kort in het water. Haal ze uit de kookpot en doe ze in ijswater.
400 g gerookte makreel
13
Verwijder het vel van de makreel. Scheur de vis in stukken en verwijder de graten.
olijfolie, 0,5 flesje limoenen, 1 el ricotta, peper, zout
14
Doe de kruiden in de blender en mix. Doe er een scheutje olijfolie, limoensap en ricotta bij en breng op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Afwerken en serveren
handvol pijnboompitten
15
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten.
1 bloedzuring, 1 basilicum
16
Leg de makreel en de tartaar van tomaat op een bord. Druppel er de groene dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes bloedzuring en basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Tomaten
6
Ijsblokjes
Sjalotten
1
Zuring
1
Kappertjes
20 g
Olijfolie
Selderijzout
Peper
Zout
Worcestershire saus
Tabasco
Kervel
0,5 bosjes
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Spinazie
50 g
Gerookte makreel
400 g
Limoenen
0,5 flesje
Ricotta
1 el
Pijnboompitten
handvol
Bloedzuring
1
Basilicum
1
Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen
Paling in ’t groen is een traditioneel gerecht, maar Jeroen bewijst dat ook gerookte makreel lekker smaakt met een kruidensaus.Instructies
Tartaar van tomaat
6 tomaten
1
Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.
ijsblokjes
2
Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.
3
Breng water aan de kook. Dompel er de tomaten 10 seconden in onder.
4
Leg de tomaten in het ijswater.
TIPGiet het ijswater niet weg, maar gebruik het om de kruiden in te koelen.
5
Pel de tomaten, snijd ze in kwarten en snijd er de pitten uit met een scherp mes. Snijd de tomaten in blokjes.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
1 zuring
7
Snipper de zuring fijn.
20 g kappertjes
8
Meng de tomatenblokjes met sjalot, zuring en kappertjes.
olijfolie, selderijzout, peper, zout, Worcestershire saus, tabasco
9
Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, selderzout en enkele druppels Worcestershiresaus en tabasco.
Makreel in ’t groen
10
Breng water aan de kook.
0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 50 g spinazie
11
Spoel de kervel, peterselie en de dragon. Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
12
Kook de kruiden en de spinazie kort in het water. Haal ze uit de kookpot en doe ze in ijswater.
400 g gerookte makreel
13
Verwijder het vel van de makreel. Scheur de vis in stukken en verwijder de graten.
olijfolie, 0,5 flesje limoenen, 1 el ricotta, peper, zout
14
Doe de kruiden in de blender en mix. Doe er een scheutje olijfolie, limoensap en ricotta bij en breng op smaak met peper en zout.
Afwerken en serveren
handvol pijnboompitten
15
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten.
1 bloedzuring, 1 basilicum
16
Leg de makreel en de tartaar van tomaat op een bord. Druppel er de groene dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes bloedzuring en basilicum.