dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen (thumbnail)Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen

Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen

45m
21
-
1.5K
Recepten

Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen

Paling in ’t groen is een traditioneel gerecht, maar Jeroen bewijst dat ook gerookte makreel lekker smaakt met een kruidensaus.
Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen (thumbnail)Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen

Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen

45m
21
-
1.5K
Recepten

Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen

Paling in ’t groen is een traditioneel gerecht, maar Jeroen bewijst dat ook gerookte makreel lekker smaakt met een kruidensaus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Tomaten
6
Ijsblokjes
Sjalotten
1
Zuring
1
Kappertjes
20 g
Olijfolie
Selderijzout
Peper
Zout
Worcestershire saus
Tabasco
Kervel
0,5 bosjes
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Spinazie
50 g
Gerookte makreel
400 g
Limoenen
0,5 flesje
Ricotta
1 el
Pijnboompitten
handvol
Bloedzuring
1
Basilicum
1

Benodigdheden

Blender, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Tartaar van tomaat

6 tomaten
1
Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.
ijsblokjes
2
Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.
3
Breng water aan de kook. Dompel er de tomaten 10 seconden in onder.
4
Leg de tomaten in het ijswater.
TIPGiet het ijswater niet weg, maar gebruik het om de kruiden in te koelen.
5
Pel de tomaten, snijd ze in kwarten en snijd er de pitten uit met een scherp mes. Snijd de tomaten in blokjes.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
1 zuring
7
Snipper de zuring fijn.
20 g kappertjes
8
Meng de tomatenblokjes met sjalot, zuring en kappertjes.
olijfolie, selderijzout, peper, zout, Worcestershire saus, tabasco
9
Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, selderzout en enkele druppels Worcestershiresaus en tabasco.

Makreel in ’t groen

10
Breng water aan de kook.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 50 g spinazie
11
Spoel de kervel, peterselie en de dragon. Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
12
Kook de kruiden en de spinazie kort in het water. Haal ze uit de kookpot en doe ze in ijswater.
400 g gerookte makreel
13
Verwijder het vel van de makreel. Scheur de vis in stukken en verwijder de graten.
olijfolie, 0,5 flesje limoenen, 1 el ricotta, peper, zout
14
Doe de kruiden in de blender en mix. Doe er een scheutje olijfolie, limoensap en ricotta bij en breng op smaak met peper en zout.

Afwerken en serveren

handvol pijnboompitten
15
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten.
1 bloedzuring, 1 basilicum
16
Leg de makreel en de tartaar van tomaat op een bord. Druppel er de groene dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes bloedzuring en basilicum.
1
Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.
2
Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.

Instructies

Tartaar van tomaat

6 tomaten
1
Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.
ijsblokjes
2
Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.
3
Breng water aan de kook. Dompel er de tomaten 10 seconden in onder.
4
Leg de tomaten in het ijswater.
TIPGiet het ijswater niet weg, maar gebruik het om de kruiden in te koelen.
5
Pel de tomaten, snijd ze in kwarten en snijd er de pitten uit met een scherp mes. Snijd de tomaten in blokjes.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
1 zuring
7
Snipper de zuring fijn.
20 g kappertjes
8
Meng de tomatenblokjes met sjalot, zuring en kappertjes.
olijfolie, selderijzout, peper, zout, Worcestershire saus, tabasco
9
Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, selderzout en enkele druppels Worcestershiresaus en tabasco.

Makreel in ’t groen

10
Breng water aan de kook.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 50 g spinazie
11
Spoel de kervel, peterselie en de dragon. Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
12
Kook de kruiden en de spinazie kort in het water. Haal ze uit de kookpot en doe ze in ijswater.
400 g gerookte makreel
13
Verwijder het vel van de makreel. Scheur de vis in stukken en verwijder de graten.
olijfolie, 0,5 flesje limoenen, 1 el ricotta, peper, zout
14
Doe de kruiden in de blender en mix. Doe er een scheutje olijfolie, limoensap en ricotta bij en breng op smaak met peper en zout.

Afwerken en serveren

handvol pijnboompitten
15
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten.
1 bloedzuring, 1 basilicum
16
Leg de makreel en de tartaar van tomaat op een bord. Druppel er de groene dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes bloedzuring en basilicum.
1
Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.
2
Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen (thumbnail)Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen
4 personen
45m
Ingrediënten
Tomaten
6
Ijsblokjes
Sjalotten
1
Zuring
1
Kappertjes
20 g
Olijfolie
Selderijzout
Peper
Zout
Worcestershire saus
Tabasco
Kervel
0,5 bosjes
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Spinazie
50 g
Gerookte makreel
400 g
Limoenen
0,5 flesje
Ricotta
1 el
Pijnboompitten
handvol
Bloedzuring
1
Basilicum
1

Tartaar van tomaat, gerookte makreel in ‘t groen

Paling in ’t groen is een traditioneel gerecht, maar Jeroen bewijst dat ook gerookte makreel lekker smaakt met een kruidensaus.
Instructies

Tartaar van tomaat

6 tomaten
1
Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.
ijsblokjes
2
Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.
3
Breng water aan de kook. Dompel er de tomaten 10 seconden in onder.
4
Leg de tomaten in het ijswater.
TIPGiet het ijswater niet weg, maar gebruik het om de kruiden in te koelen.
5
Pel de tomaten, snijd ze in kwarten en snijd er de pitten uit met een scherp mes. Snijd de tomaten in blokjes.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
1 zuring
7
Snipper de zuring fijn.
20 g kappertjes
8
Meng de tomatenblokjes met sjalot, zuring en kappertjes.
olijfolie, selderijzout, peper, zout, Worcestershire saus, tabasco
9
Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, selderzout en enkele druppels Worcestershiresaus en tabasco.

Makreel in ’t groen

10
Breng water aan de kook.
0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 50 g spinazie
11
Spoel de kervel, peterselie en de dragon. Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
12
Kook de kruiden en de spinazie kort in het water. Haal ze uit de kookpot en doe ze in ijswater.
400 g gerookte makreel
13
Verwijder het vel van de makreel. Scheur de vis in stukken en verwijder de graten.
olijfolie, 0,5 flesje limoenen, 1 el ricotta, peper, zout
14
Doe de kruiden in de blender en mix. Doe er een scheutje olijfolie, limoensap en ricotta bij en breng op smaak met peper en zout.

Afwerken en serveren

handvol pijnboompitten
15
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten.
1 bloedzuring, 1 basilicum
16
Leg de makreel en de tartaar van tomaat op een bord. Druppel er de groene dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes bloedzuring en basilicum.