Instructies

4 personen

Tartaar van tomaat

6 tomaten
1

Maak met een scherp mesje een kruisje in de bovenkant van de tomaten.

ijsblokjes
2

Zet een grote kom met water en ijsblokje klaar.

3

Breng water aan de kook. Dompel er de tomaten 10 seconden in onder.

4

Leg de tomaten in het ijswater.

TIPGiet het ijswater niet weg, maar gebruik het om de kruiden in te koelen.
5

Pel de tomaten, snijd ze in kwarten en snijd er de pitten uit met een scherp mes. Snijd de tomaten in blokjes.

1 Sjalotten
6

Pel en snipper de sjalot.

1 zuring
7

Snipper de zuring fijn.

20 g kappertjes
8

Meng de tomatenblokjes met sjalot, zuring en kappertjes.

olijfolie, selderijzout, peper, zout, Worcestershire saus, tabasco
9

Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper, zout, selderzout en enkele druppels Worcestershiresaus en tabasco.

Makreel in ’t groen

10

Breng water aan de kook.

0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 50 g spinazie
11

Spoel de kervel, peterselie en de dragon. Was de spinazie en verwijder de harde nerven.

12

Kook de kruiden en de spinazie kort in het water. Haal ze uit de kookpot en doe ze in ijswater.

400 g gerookte makreel
13

Verwijder het vel van de makreel. Scheur de vis in stukken en verwijder de graten.

olijfolie, 0,5 flesje limoenen, 1 el ricotta, peper, zout
14

Doe de kruiden in de blender en mix. Doe er een scheutje olijfolie, limoensap en ricotta bij en breng op smaak met peper en zout.

Afwerken en serveren

handvol pijnboompitten
15

Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten.

1 bloedzuring, 1 basilicum
16

Leg de makreel en de tartaar van tomaat op een bord. Druppel er de groene dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes bloedzuring en basilicum.