Spoel de kervel, peterselie en de dragon. Was de spinazie en verwijder de harde nerven.
12
Kook de kruiden en de spinazie kort in het water. Haal ze uit de kookpot en doe ze in ijswater.
400 g gerookte makreel
13
Verwijder het vel van de makreel. Scheur de vis in stukken en verwijder de graten.
olijfolie, 0,5 flesje limoenen, 1 el ricotta, peper, zout
14
Doe de kruiden in de blender en mix. Doe er een scheutje olijfolie, limoensap en ricotta bij en breng op smaak met peper en zout.
Afwerken en serveren
handvol pijnboompitten
15
Verwarm een likje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten.
1 bloedzuring, 1 basilicum
16
Leg de makreel en de tartaar van tomaat op een bord. Druppel er de groene dressing over en werk af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes bloedzuring en basilicum.