Roodbaars met mosterdpuree en gestoofde prei
Roodbaars met mosterdpuree en gestoofde prei
Roodbaars met mosterdpuree en gestoofde prei
Roodbaars met mosterdpuree en gestoofde prei
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
1.000 g
Roodbaarsfilets
600 g
Prei
3 stengels
Boter
Peper
Zout
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Melk
1 scheutje
Eigelen
2
Scherpe mosterd
2 el
Graanmosterd
1 el
Citroen
1
Benodigdheden
Een spatel, een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
600 g roodbaarsfilets
2
Haal de vis uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
3 stengels prei
3
Spoel de prei schoon en snijd ze fijn.
boter, peper, zout, tijm, 2 blaadjes laurier
4
Verwarm een klont boter met een scheutje water in een hoge pan en stoof de prei aan. Kruid met de laurierblaadjes, de tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pan.
5
Verdeel de vis in gelijke porties. Kijk naar de video om te zien hoe Jeroen het staartstuk bijsnijdt.
boter, peper, zout
6
Kruid de vis met peper en zout. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de vis in de hete boter op één kant. Gebruik een spatel om de opkrullende vis plat te duwen.
1 scheutje melk, 2 eigelen, 2 el scherpe mosterd, 1 el graanmosterd
7
Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, de eigelen en een klont boter. Schep er de mosterd bij en meng alles goed onder elkaar.
1 citroen
8
Serveer een toef puree met een stuk gebakken vis en de gestoofd prei. Lepel er wat van de boter uit de pan over en geef er eventueel een citroenpartje bij. Smakelijk!
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
600 g roodbaarsfilets
2
Haal de vis uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
3 stengels prei
3
Spoel de prei schoon en snijd ze fijn.
boter, peper, zout, tijm, 2 blaadjes laurier
4
Verwarm een klont boter met een scheutje water in een hoge pan en stoof de prei aan. Kruid met de laurierblaadjes, de tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pan.
5
Verdeel de vis in gelijke porties. Kijk naar de video om te zien hoe Jeroen het staartstuk bijsnijdt.
boter, peper, zout
6
Kruid de vis met peper en zout. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de vis in de hete boter op één kant. Gebruik een spatel om de opkrullende vis plat te duwen.
1 scheutje melk, 2 eigelen, 2 el scherpe mosterd, 1 el graanmosterd
7
Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, de eigelen en een klont boter. Schep er de mosterd bij en meng alles goed onder elkaar.
1 citroen
8
Serveer een toef puree met een stuk gebakken vis en de gestoofd prei. Lepel er wat van de boter uit de pan over en geef er eventueel een citroenpartje bij. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
1.000 g
Roodbaarsfilets
600 g
Prei
3 stengels
Boter
Peper
Zout
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Melk
1 scheutje
Eigelen
2
Scherpe mosterd
2 el
Graanmosterd
1 el
Citroen
1
Roodbaars met mosterdpuree en gestoofde prei
Vis met mosterdsaus is een klassieker die iedereen wel lust. Jeroen combineert dezelfde smaken in een visgerecht met gebakken roodbaars, een smeuïge mosterdpuree en zoete, gestoofde prei.Instructies
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
600 g roodbaarsfilets
2
Haal de vis uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
3 stengels prei
3
Spoel de prei schoon en snijd ze fijn.
boter, peper, zout, tijm, 2 blaadjes laurier
4
Verwarm een klont boter met een scheutje water in een hoge pan en stoof de prei aan. Kruid met de laurierblaadjes, de tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pan.
5
Verdeel de vis in gelijke porties. Kijk naar de video om te zien hoe Jeroen het staartstuk bijsnijdt.
boter, peper, zout
6
Kruid de vis met peper en zout. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de vis in de hete boter op één kant. Gebruik een spatel om de opkrullende vis plat te duwen.
1 scheutje melk, 2 eigelen, 2 el scherpe mosterd, 1 el graanmosterd
7
Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, de eigelen en een klont boter. Schep er de mosterd bij en meng alles goed onder elkaar.
1 citroen
8
Serveer een toef puree met een stuk gebakken vis en de gestoofd prei. Lepel er wat van de boter uit de pan over en geef er eventueel een citroenpartje bij. Smakelijk!