Bladerdeegtaartjes met champignons en camembert
Bladerdeegtaartjes met champignons en camembert
Bladerdeegtaartjes met champignons en camembert
Bladerdeegtaartjes met champignons en camembert
Ingrediënten
4 personen
Bladerdeeg
1
Paddenstoelen
2
Camembert
120 g
Kastanjechampignons
250 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Salie
1 takje
Platte peterselie
Groentebouillon
0,3 l
Balsamicoazijn
1 scheutje
Bloem
1
Boter
1
Peper
Zout
Sla
1
Eidooier
1
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen, een uitsteekring diameter ong 10 cm, een borsteltje, een vel bakpapier of een bakmatje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm een kleine portie groentebouillon. Of bereid verse groentebouillon.
Bereiding
1 bladerdeeg, 2 paddenstoelen, 120 g Camembert, 250 g kastanjechampignons, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 takje Salie, platte peterselie, 0,3 l groentebouillon, 1 scheutje balsamicoazijn, 1 bloem, 1 boter, peper, zout, 1 eidooier
2
Snij de grote hoeden van de portobello-paddenstoelen overlangs, zodat je telkens 2 grote schijven overhoudt.
3
Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Leg er (een deel van) de plakken portobello in, bak ze kort aan en draai ze om. Schenk er even later een zeer klein scheutje water bij. Door de stoom zullen de paddenstoelen perfect garen.
4
Schep de gebakken schijven portobello uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Hou de pan bij.
5
Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in stukjes.Opmerking: De kastanjechampignons kan je ook vervangen door de klassieke witte Parijse champignons.
6
Pel de sjalotten en snipper ze zeer fijn. Plet de gepelde lookteen tot pulp.
7
Smelt opnieuw wat boter in de braadpan en bak de schijfjes champignon tot ze een beetje kleur krijgen. Voeg er de sjalotsnippers en de lookpulp aan toe en roer. Zo krijg je een pan vol goudbruin gebakken paddenstoelen met glazig gestoofde sjalotstukjes.
8
Kruid de kastanjechampignons met wat peper van de molen en een beetje zout.
9
Pluk de blaadjes salie en bladpeterselie en snij de kruiden zeer fijn. Roer de groene snippers door de gebakken paddenstoelen en schenk er wat bouillon (of witte wijn) bij.
10
Laat de bouillon volledig inkoken op een zacht vuur en sprenkel enkele druppels balsamico over de paddenstoelen. Proef en kruid ze tenslotte naar smaak met wat peper en zout.
11
Schep de gebakken paddenstoelen in de beker van de hakmolen en laat de machine kort draaien. Zodra je een mix van kleine stukjes paddenstoel overhoudt, is het resultaat geslaagd.
12
Verwarm de oven voor tot 180°C.
13
Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het blad bladerdeeg uit. Hou er rekening me dat je twee uitgestoken rondjes deeg per persoon nodig hebt.Wie een dikker vel vers bladerdeeg van de bakker gebruikt, kan het best even uitrollen tot een lap van een kleine 3 mm dik.
14
Steek de rondjes deeg uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een bakmat.Steek rondjes uit die groter zijn dan de schijven portobelleo.
15
Leg op de helft van de rondjes bladerdeeg een halve portobello.
16
Schep bovenop de portobello een portie van de gehakte paddenstoelen met kruiden.
17
Snij fijne taartpunten uit de camembert en leg een stukje van de romige Franse kaas op elke halve snack.
18
Leg bovenop elk hoopje vulling een tweede rondje bladerdeeg. Span het voorzichtig over de paddenstoelenmix met kaas en druk de randjes aan.
19
Gebruik de tanden van een vork om de 'naad' van de rondjes bladerdeeg te verzegelen. Druk ze rondomrond in het deeg tot elk 'pakketje' hermetisch gesloten is.
20
Scheid het ei en klop de dooier los met een piepklein scheutje lauw water. Gebruik een borsteltje om de gebakjes in te smeren met eigeel. (doreren)
21
Schuif de hartige gebakjes in de hete oven van 180°C. Bak ze gedurende zo'n 25 minuten tot glanzend goudbruine taartjes.
Serveren
1 sla
22
Serveer de bladerdeeggebakjes met een slaatje naar keuze en eventueel een extra spie camembert.
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm een kleine portie groentebouillon. Of bereid verse groentebouillon.
Bereiding
1 bladerdeeg, 2 paddenstoelen, 120 g Camembert, 250 g kastanjechampignons, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 takje Salie, platte peterselie, 0,3 l groentebouillon, 1 scheutje balsamicoazijn, 1 bloem, 1 boter, peper, zout, 1 eidooier
2
Snij de grote hoeden van de portobello-paddenstoelen overlangs, zodat je telkens 2 grote schijven overhoudt.
3
Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Leg er (een deel van) de plakken portobello in, bak ze kort aan en draai ze om. Schenk er even later een zeer klein scheutje water bij. Door de stoom zullen de paddenstoelen perfect garen.
4
Schep de gebakken schijven portobello uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Hou de pan bij.
5
Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in stukjes.Opmerking: De kastanjechampignons kan je ook vervangen door de klassieke witte Parijse champignons.
6
Pel de sjalotten en snipper ze zeer fijn. Plet de gepelde lookteen tot pulp.
7
Smelt opnieuw wat boter in de braadpan en bak de schijfjes champignon tot ze een beetje kleur krijgen. Voeg er de sjalotsnippers en de lookpulp aan toe en roer. Zo krijg je een pan vol goudbruin gebakken paddenstoelen met glazig gestoofde sjalotstukjes.
8
Kruid de kastanjechampignons met wat peper van de molen en een beetje zout.
9
Pluk de blaadjes salie en bladpeterselie en snij de kruiden zeer fijn. Roer de groene snippers door de gebakken paddenstoelen en schenk er wat bouillon (of witte wijn) bij.
10
Laat de bouillon volledig inkoken op een zacht vuur en sprenkel enkele druppels balsamico over de paddenstoelen. Proef en kruid ze tenslotte naar smaak met wat peper en zout.
11
Schep de gebakken paddenstoelen in de beker van de hakmolen en laat de machine kort draaien. Zodra je een mix van kleine stukjes paddenstoel overhoudt, is het resultaat geslaagd.
12
Verwarm de oven voor tot 180°C.
13
Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het blad bladerdeeg uit. Hou er rekening me dat je twee uitgestoken rondjes deeg per persoon nodig hebt.Wie een dikker vel vers bladerdeeg van de bakker gebruikt, kan het best even uitrollen tot een lap van een kleine 3 mm dik.
14
Steek de rondjes deeg uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een bakmat.Steek rondjes uit die groter zijn dan de schijven portobelleo.
15
Leg op de helft van de rondjes bladerdeeg een halve portobello.
16
Schep bovenop de portobello een portie van de gehakte paddenstoelen met kruiden.
17
Snij fijne taartpunten uit de camembert en leg een stukje van de romige Franse kaas op elke halve snack.
18
Leg bovenop elk hoopje vulling een tweede rondje bladerdeeg. Span het voorzichtig over de paddenstoelenmix met kaas en druk de randjes aan.
19
Gebruik de tanden van een vork om de 'naad' van de rondjes bladerdeeg te verzegelen. Druk ze rondomrond in het deeg tot elk 'pakketje' hermetisch gesloten is.
20
Scheid het ei en klop de dooier los met een piepklein scheutje lauw water. Gebruik een borsteltje om de gebakjes in te smeren met eigeel. (doreren)
21
Schuif de hartige gebakjes in de hete oven van 180°C. Bak ze gedurende zo'n 25 minuten tot glanzend goudbruine taartjes.
Serveren
1 sla
22
Serveer de bladerdeeggebakjes met een slaatje naar keuze en eventueel een extra spie camembert.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Bladerdeeg
1
Paddenstoelen
2
Camembert
120 g
Kastanjechampignons
250 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Salie
1 takje
Platte peterselie
Groentebouillon
0,3 l
Balsamicoazijn
1 scheutje
Bloem
1
Boter
1
Peper
Zout
Sla
1
Eidooier
1
Bladerdeegtaartjes met champignons en camembert
Deze hartige taartjes serveer je als voorgerecht of kleine lunch. Of zet ze op het menu als je een brunch bereidt. Vooral de liefhebbers van kaas zullen in hun nopjes zijn. Bovendien zijn de taartjes met karaktervolle camembert, die grote portobello-paddenstoelen en veel kastanjechampignons ook geschikt voor wie graag vegetarisch eet. Serveer het gebak met een groene sla naar keuze.De portobello is een paddenstoel met een indrukwekkend grote hoed. Ze hebben gemakkelijk het formaat van een stevige hamburger. Zo'n portobello is dichte familie van de klassieke witte champignon. Het is een bijzonder smaakvolle paddenstoel die tegenwoordig vrij gemakkelijk verkrijgbaar is in de betere groentenhandel of supermarkt.Instructies
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm een kleine portie groentebouillon. Of bereid verse groentebouillon.
Bereiding
1 bladerdeeg, 2 paddenstoelen, 120 g Camembert, 250 g kastanjechampignons, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 takje Salie, platte peterselie, 0,3 l groentebouillon, 1 scheutje balsamicoazijn, 1 bloem, 1 boter, peper, zout, 1 eidooier
2
Snij de grote hoeden van de portobello-paddenstoelen overlangs, zodat je telkens 2 grote schijven overhoudt.
3
Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur. Leg er (een deel van) de plakken portobello in, bak ze kort aan en draai ze om. Schenk er even later een zeer klein scheutje water bij. Door de stoom zullen de paddenstoelen perfect garen.
4
Schep de gebakken schijven portobello uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Hou de pan bij.
5
Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in stukjes.Opmerking: De kastanjechampignons kan je ook vervangen door de klassieke witte Parijse champignons.
6
Pel de sjalotten en snipper ze zeer fijn. Plet de gepelde lookteen tot pulp.
7
Smelt opnieuw wat boter in de braadpan en bak de schijfjes champignon tot ze een beetje kleur krijgen. Voeg er de sjalotsnippers en de lookpulp aan toe en roer. Zo krijg je een pan vol goudbruin gebakken paddenstoelen met glazig gestoofde sjalotstukjes.
8
Kruid de kastanjechampignons met wat peper van de molen en een beetje zout.
9
Pluk de blaadjes salie en bladpeterselie en snij de kruiden zeer fijn. Roer de groene snippers door de gebakken paddenstoelen en schenk er wat bouillon (of witte wijn) bij.
10
Laat de bouillon volledig inkoken op een zacht vuur en sprenkel enkele druppels balsamico over de paddenstoelen. Proef en kruid ze tenslotte naar smaak met wat peper en zout.
11
Schep de gebakken paddenstoelen in de beker van de hakmolen en laat de machine kort draaien. Zodra je een mix van kleine stukjes paddenstoel overhoudt, is het resultaat geslaagd.
12
Verwarm de oven voor tot 180°C.
13
Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het blad bladerdeeg uit. Hou er rekening me dat je twee uitgestoken rondjes deeg per persoon nodig hebt.Wie een dikker vel vers bladerdeeg van de bakker gebruikt, kan het best even uitrollen tot een lap van een kleine 3 mm dik.
14
Steek de rondjes deeg uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een bakmat.Steek rondjes uit die groter zijn dan de schijven portobelleo.
15
Leg op de helft van de rondjes bladerdeeg een halve portobello.
16
Schep bovenop de portobello een portie van de gehakte paddenstoelen met kruiden.
17
Snij fijne taartpunten uit de camembert en leg een stukje van de romige Franse kaas op elke halve snack.
18
Leg bovenop elk hoopje vulling een tweede rondje bladerdeeg. Span het voorzichtig over de paddenstoelenmix met kaas en druk de randjes aan.
19
Gebruik de tanden van een vork om de 'naad' van de rondjes bladerdeeg te verzegelen. Druk ze rondomrond in het deeg tot elk 'pakketje' hermetisch gesloten is.
20
Scheid het ei en klop de dooier los met een piepklein scheutje lauw water. Gebruik een borsteltje om de gebakjes in te smeren met eigeel. (doreren)
21
Schuif de hartige gebakjes in de hete oven van 180°C. Bak ze gedurende zo'n 25 minuten tot glanzend goudbruine taartjes.
Serveren
1 sla
22
Serveer de bladerdeeggebakjes met een slaatje naar keuze en eventueel een extra spie camembert.