Boerenworst met kaaspuree en prinsessenboontjes
Boerenworst met kaaspuree en prinsessenboontjes
Boerenworst met kaaspuree en prinsessenboontjes
Boerenworst met kaaspuree en prinsessenboontjes
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Zout
Look
1 teentje
Sjalotten
2
Boter
3 klont
Bicarbonaat
1 snuifje
Prinsessenboontjes
600 g
Belgische kaashalf hard
200 g
Peper
Nootmuskaat
2 snuifjes
Boerenworsten
4
Ei
1
Melk
1 scheutje
Azijn
1 scheutje
Mosterd
1 een toefje
Benodigdheden
Een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
zout
2
Zet de aardappelen op in een ruime pot gezouten water en breng ze aan de kook.
1 teentje Look
3
Pel de look en laat het teentje meekoken met de aardappelen.
2 Sjalotten
4
Pel de sjalotten en versnipper ze in fijn.
1 klont boter
5
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Stoof er de sjalot in aan.
1 snuifje bicarbonaat, 600 g prinsessenboontjes
6
Breng een pot water met een snuifje bicarbonaat aan de kook. Dop de boontjes en kook ze net gaar.
200 g Belgische kaas
7
Rasp de kaas grof.
peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de boontjes af wanneer ze gaar zijn en stoof ze met de sjalot in de pan. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Laat de groenten verder stoven onder een deksel op een zacht vuurtje.
1 klont boter, 4 boerenworsten
9
Zet een pan op het vuur, laat een klontje boter smelten en bak de worsten goudbruin in de bruisende boter.
1 ei, 1 scheutje melk, 1 klontje boter
10
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er de eierdooier, de melk en de boter aan toe en stamp het geheel tot een smeuïge puree.
zout, 1 snuifje nootmuskaat
11
Meng de geraspte kaas onder de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met zout en nootmuskaat.
1 scheutje azijn
12
Besprenkel de boontjes met een scheutje azijn.
1 een toefje mosterd
13
Schep een flinke lepel puree op een bord en serveer er de boontjes en de gebakken boerenworst bij. De liefhebbers kunnen er een toefje mosterd bij serveren.
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
zout
2
Zet de aardappelen op in een ruime pot gezouten water en breng ze aan de kook.
1 teentje Look
3
Pel de look en laat het teentje meekoken met de aardappelen.
2 Sjalotten
4
Pel de sjalotten en versnipper ze in fijn.
1 klont boter
5
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Stoof er de sjalot in aan.
1 snuifje bicarbonaat, 600 g prinsessenboontjes
6
Breng een pot water met een snuifje bicarbonaat aan de kook. Dop de boontjes en kook ze net gaar.
200 g Belgische kaas
7
Rasp de kaas grof.
peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de boontjes af wanneer ze gaar zijn en stoof ze met de sjalot in de pan. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Laat de groenten verder stoven onder een deksel op een zacht vuurtje.
1 klont boter, 4 boerenworsten
9
Zet een pan op het vuur, laat een klontje boter smelten en bak de worsten goudbruin in de bruisende boter.
1 ei, 1 scheutje melk, 1 klontje boter
10
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er de eierdooier, de melk en de boter aan toe en stamp het geheel tot een smeuïge puree.
zout, 1 snuifje nootmuskaat
11
Meng de geraspte kaas onder de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met zout en nootmuskaat.
1 scheutje azijn
12
Besprenkel de boontjes met een scheutje azijn.
1 een toefje mosterd
13
Schep een flinke lepel puree op een bord en serveer er de boontjes en de gebakken boerenworst bij. De liefhebbers kunnen er een toefje mosterd bij serveren.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Zout
Look
1 teentje
Sjalotten
2
Boter
3 klont
Bicarbonaat
1 snuifje
Prinsessenboontjes
600 g
Belgische kaashalf hard
200 g
Peper
Nootmuskaat
2 snuifjes
Boerenworsten
4
Ei
1
Melk
1 scheutje
Azijn
1 scheutje
Mosterd
1 een toefje
Boerenworst met kaaspuree en prinsessenboontjes
Een lekkere worst met puree en verse groenten. Dat is dagelijkse kost op z’n best. Snel en simpel, meer heb je niet nodig op een weekavond.Instructies
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
zout
2
Zet de aardappelen op in een ruime pot gezouten water en breng ze aan de kook.
1 teentje Look
3
Pel de look en laat het teentje meekoken met de aardappelen.
2 Sjalotten
4
Pel de sjalotten en versnipper ze in fijn.
1 klont boter
5
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Stoof er de sjalot in aan.
1 snuifje bicarbonaat, 600 g prinsessenboontjes
6
Breng een pot water met een snuifje bicarbonaat aan de kook. Dop de boontjes en kook ze net gaar.
200 g Belgische kaas
7
Rasp de kaas grof.
peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de boontjes af wanneer ze gaar zijn en stoof ze met de sjalot in de pan. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Laat de groenten verder stoven onder een deksel op een zacht vuurtje.
1 klont boter, 4 boerenworsten
9
Zet een pan op het vuur, laat een klontje boter smelten en bak de worsten goudbruin in de bruisende boter.
1 ei, 1 scheutje melk, 1 klontje boter
10
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er de eierdooier, de melk en de boter aan toe en stamp het geheel tot een smeuïge puree.
zout, 1 snuifje nootmuskaat
11
Meng de geraspte kaas onder de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met zout en nootmuskaat.
1 scheutje azijn
12
Besprenkel de boontjes met een scheutje azijn.
1 een toefje mosterd
13
Schep een flinke lepel puree op een bord en serveer er de boontjes en de gebakken boerenworst bij. De liefhebbers kunnen er een toefje mosterd bij serveren.