Instructies
4 personen
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
zout
2
Zet de aardappelen op in een ruime pot gezouten water en breng ze aan de kook.
1 teentje Look
3
Pel de look en laat het teentje meekoken met de aardappelen.
2 Sjalotten
4
Pel de sjalotten en versnipper ze in fijn.
1 klont boter
5
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Stoof er de sjalot in aan.
1 snuifje bicarbonaat, 600 g prinsessenboontjes
6
Breng een pot water met een snuifje bicarbonaat aan de kook. Dop de boontjes en kook ze net gaar.
200 g Belgische kaas
7
Rasp de kaas grof.
peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat
8
Giet de boontjes af wanneer ze gaar zijn en stoof ze met de sjalot in de pan. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Laat de groenten verder stoven onder een deksel op een zacht vuurtje.
1 klont boter, 4 boerenworsten
9
Zet een pan op het vuur, laat een klontje boter smelten en bak de worsten goudbruin in de bruisende boter.
1 ei, 1 scheutje melk, 1 klontje boter
10
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Voeg er de eierdooier, de melk en de boter aan toe en stamp het geheel tot een smeuïge puree.
zout, 1 snuifje nootmuskaat
11
Meng de geraspte kaas onder de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met zout en nootmuskaat.
1 scheutje azijn
12
Besprenkel de boontjes met een scheutje azijn.
1 een toefje mosterd
13