Witloofsoep met balletjes
Witloofsoep met balletjes
Witloofsoep met balletjes
Witloofsoep met balletjes
Ingrediënten
4 personen
Boter
1 een klont
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Witloof
1.500 g
Aardappelendik
2
Bouillon blokje
6
Laurier
3 blaadje
Tijm
Peper
2 snuifjes
Zout
2 snuifjes
Nootmuskaat
1 snuifje
Gemengd gehakt
400 g
Eierdooier
1
Paneermeel
2 el
Geraspte kaasWestmalle 12 m
50 g
Sjalotten
1
Bieslook
1 bosje
Sherry
1 scheutje
Zure room
2 el
Water
3 l
Benodigdheden
Een grote stoofpot, staafmixer, keukenmachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 een klont boter, 3 ajuinen, 3 teentjes Look
1
Zet een grote pot op het vuur en laat een klont boter smelten. Pel de ajuin en de look, snijd ze grof en stoof ze aan.
1.500 g witloof
2
Snijd het grootste deel van het witloof grof en stoof het mee aan. Hou enkele stronkjes opzij om de soep mee af te werken.
2 aardappelen, 6 Bouillon blokje, 3 blaadje laurier, tijm, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat, 3 l water
3
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en laat ze meestoven. Giet het water bij de groenten, voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Bind de kruiden samen tot een kruidentuil en leg ze in de soep. Voeg een snuif witte peper, wat nootmuskaat en een snuif zout toe. Laat de soep 30 minuten sudderen op een matig vuur.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 2 el paneermeel, 50 g geraspte kaas, 1 Sjalotten, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
4
Doe het gehakt samen met het paneermeel, de dooier en de geraspte kaas in de kom van de keukenmachine. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de machine even draaien.
5
Snipper de rest van het witloof fijn. Haal de kruidentuil uit de soep en mix de soep glad. Rol kleine balletjes van het gehakt en laat ze garen in de gemixte soep. Voeg er het fijngesneden witloof aan toe.
1 bosje Bieslook, 1 scheutje sherry, 2 el Zure room
6
Snipper de bieslook fijn. Werk de soep af met een scheut sherry. Serveer de soep met een lepeltje zure room en wat fijngesneden bieslook.
1 een klont boter, 3 ajuinen, 3 teentjes Look
1
Zet een grote pot op het vuur en laat een klont boter smelten. Pel de ajuin en de look, snijd ze grof en stoof ze aan.
1.500 g witloof
2
Snijd het grootste deel van het witloof grof en stoof het mee aan. Hou enkele stronkjes opzij om de soep mee af te werken.
2 aardappelen, 6 Bouillon blokje, 3 blaadje laurier, tijm, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat, 3 l water
3
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en laat ze meestoven. Giet het water bij de groenten, voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Bind de kruiden samen tot een kruidentuil en leg ze in de soep. Voeg een snuif witte peper, wat nootmuskaat en een snuif zout toe. Laat de soep 30 minuten sudderen op een matig vuur.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 2 el paneermeel, 50 g geraspte kaas, 1 Sjalotten, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
4
Doe het gehakt samen met het paneermeel, de dooier en de geraspte kaas in de kom van de keukenmachine. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de machine even draaien.
5
Snipper de rest van het witloof fijn. Haal de kruidentuil uit de soep en mix de soep glad. Rol kleine balletjes van het gehakt en laat ze garen in de gemixte soep. Voeg er het fijngesneden witloof aan toe.
1 bosje Bieslook, 1 scheutje sherry, 2 el Zure room
6
Snipper de bieslook fijn. Werk de soep af met een scheut sherry. Serveer de soep met een lepeltje zure room en wat fijngesneden bieslook.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
1 een klont
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Witloof
1.500 g
Aardappelendik
2
Bouillon blokje
6
Laurier
3 blaadje
Tijm
Peper
2 snuifjes
Zout
2 snuifjes
Nootmuskaat
1 snuifje
Gemengd gehakt
400 g
Eierdooier
1
Paneermeel
2 el
Geraspte kaasWestmalle 12 m
50 g
Sjalotten
1
Bieslook
1 bosje
Sherry
1 scheutje
Zure room
2 el
Water
3 l
Witloofsoep met balletjes
Het was alweer een tijdje geleden dat er bij Dagelijkse kost een degelijke winterse soep op het menu stond. Dat is nu dus verleden tijd want deze romige witloofsoep met overdreven veel balletjes brengt extra warmte op koude dagen.Instructies
1 een klont boter, 3 ajuinen, 3 teentjes Look
1
Zet een grote pot op het vuur en laat een klont boter smelten. Pel de ajuin en de look, snijd ze grof en stoof ze aan.
1.500 g witloof
2
Snijd het grootste deel van het witloof grof en stoof het mee aan. Hou enkele stronkjes opzij om de soep mee af te werken.
2 aardappelen, 6 Bouillon blokje, 3 blaadje laurier, tijm, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat, 3 l water
3
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en laat ze meestoven. Giet het water bij de groenten, voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Bind de kruiden samen tot een kruidentuil en leg ze in de soep. Voeg een snuif witte peper, wat nootmuskaat en een snuif zout toe. Laat de soep 30 minuten sudderen op een matig vuur.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 2 el paneermeel, 50 g geraspte kaas, 1 Sjalotten, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
4
Doe het gehakt samen met het paneermeel, de dooier en de geraspte kaas in de kom van de keukenmachine. Pel de sjalot, snipper ze fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de machine even draaien.
5
Snipper de rest van het witloof fijn. Haal de kruidentuil uit de soep en mix de soep glad. Rol kleine balletjes van het gehakt en laat ze garen in de gemixte soep. Voeg er het fijngesneden witloof aan toe.
1 bosje Bieslook, 1 scheutje sherry, 2 el Zure room
6
Snipper de bieslook fijn. Werk de soep af met een scheut sherry. Serveer de soep met een lepeltje zure room en wat fijngesneden bieslook.