Gegrilde kip met Mexicaanse salade en gebakken aardappelen
Gegrilde kip met Mexicaanse salade en gebakken aardappelen
Gegrilde kip met Mexicaanse salade en gebakken aardappelen
Gegrilde kip met Mexicaanse salade en gebakken aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Kipfilets
600 g
Citroen
1
Olijfolie
2 scheutjes
Cajunkruiden
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Gedroogde tijm
1 snuifje
Look
1 teentje
Boter
1 een klontje
Arachideolie
1 scheutje
Frietaardappelen
600 g
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Rode ui
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Maïs
1 blikje
Rode bonen
1 blikje
Komkommer
1
Ijsbergsla
0,5
Rode paprika
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gegrilde kip en gebakken aardappelen
600 g kipfilets, 1 citroen, 1 scheutje olijfolie
1
Laat de grillpan heet worden. Snijd de kip in dunne plakjes, klop ze plat tussen een papiertje en doe ze in een kom. Pers het sap van een citroen bij de kip en giet er een scheutje olijfolie bij.
1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gedroogde tijm, 1 teentje Look
2
Meng de kip onder elkaar en voeg er de cajunkruiden, de cayennepeper, wat gedroogde tijm, peper en zout aan toe. Pel en plet de look en meng hem onder de kip. Gril de kip op de hete grill.
1 een klontje boter, 1 scheutje arachideolie, 600 g frietaardappelen, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
3
Zet een pan op het vuur met een klontje boter en een scheut arachideolie en laat ze heet worden. Bak de koude aardappelen in de hete vetstof en kruid ze met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
De Mexicaanse salade
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
4
Pel de rode ui, snipper het fijn, doe het in een kom en giet er een flinke scheut rode wijnazijn over.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen, 1 komkommer, 0,5 ijsbergsla
5
Giet de mais en de boontjes door een zeef en spoel ze even. Snijd de ijsbergsla fijn en meng hem onder de mais en de boontjes. Snijd de komkommer overlangs in twee, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer fijn.
1 rode paprika, 1 scheutje olijfolie
6
Schil de paprika, snijd hem in blokjes en voeg het toe aan de salade. Kruid de salade met peper en zout en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
Afwerking
7
Schep wat van de gegrilde kip op een bord, lepel er wat gebakken aardappelen bij en serveer de Mexicaanse sla erbij.
TIPWerk eventueel nog af met wat takjes koriander.
1
Laat de grillpan heet worden. Snijd de kip in dunne plakjes, klop ze plat tussen een papiertje en doe ze in een kom. Pers het sap van een citroen bij de kip en giet er een scheutje olijfolie bij.
2
Meng de kip onder elkaar en voeg er de cajunkruiden, de cayennepeper, wat gedroogde tijm, peper en zout aan toe. Pel en plet de look en meng hem onder de kip. Gril de kip op de hete grill.
De gegrilde kip en gebakken aardappelen
600 g kipfilets, 1 citroen, 1 scheutje olijfolie
1
Laat de grillpan heet worden. Snijd de kip in dunne plakjes, klop ze plat tussen een papiertje en doe ze in een kom. Pers het sap van een citroen bij de kip en giet er een scheutje olijfolie bij.
1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gedroogde tijm, 1 teentje Look
2
Meng de kip onder elkaar en voeg er de cajunkruiden, de cayennepeper, wat gedroogde tijm, peper en zout aan toe. Pel en plet de look en meng hem onder de kip. Gril de kip op de hete grill.
1 een klontje boter, 1 scheutje arachideolie, 600 g frietaardappelen, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
3
Zet een pan op het vuur met een klontje boter en een scheut arachideolie en laat ze heet worden. Bak de koude aardappelen in de hete vetstof en kruid ze met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
De Mexicaanse salade
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
4
Pel de rode ui, snipper het fijn, doe het in een kom en giet er een flinke scheut rode wijnazijn over.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen, 1 komkommer, 0,5 ijsbergsla
5
Giet de mais en de boontjes door een zeef en spoel ze even. Snijd de ijsbergsla fijn en meng hem onder de mais en de boontjes. Snijd de komkommer overlangs in twee, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer fijn.
1 rode paprika, 1 scheutje olijfolie
6
Schil de paprika, snijd hem in blokjes en voeg het toe aan de salade. Kruid de salade met peper en zout en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
Afwerking
7
Schep wat van de gegrilde kip op een bord, lepel er wat gebakken aardappelen bij en serveer de Mexicaanse sla erbij.
TIPWerk eventueel nog af met wat takjes koriander.
1
Laat de grillpan heet worden. Snijd de kip in dunne plakjes, klop ze plat tussen een papiertje en doe ze in een kom. Pers het sap van een citroen bij de kip en giet er een scheutje olijfolie bij.
2
Meng de kip onder elkaar en voeg er de cajunkruiden, de cayennepeper, wat gedroogde tijm, peper en zout aan toe. Pel en plet de look en meng hem onder de kip. Gril de kip op de hete grill.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kipfilets
600 g
Citroen
1
Olijfolie
2 scheutjes
Cajunkruiden
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Gedroogde tijm
1 snuifje
Look
1 teentje
Boter
1 een klontje
Arachideolie
1 scheutje
Frietaardappelen
600 g
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Rode ui
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Maïs
1 blikje
Rode bonen
1 blikje
Komkommer
1
Ijsbergsla
0,5
Rode paprika
1
Gegrilde kip met Mexicaanse salade en gebakken aardappelen
Deze eenvoudige en evenwichtige maaltijd maak je klaar in een mum van tijd. Malse stukjes gegrilde kip, een smakelijke Mexicaanse salade met veel groenten en knapperig gebakken aardappelen. Een festijn van smaak en kleur!Instructies
De gegrilde kip en gebakken aardappelen
600 g kipfilets, 1 citroen, 1 scheutje olijfolie
1
Laat de grillpan heet worden. Snijd de kip in dunne plakjes, klop ze plat tussen een papiertje en doe ze in een kom. Pers het sap van een citroen bij de kip en giet er een scheutje olijfolie bij.
1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gedroogde tijm, 1 teentje Look
2
Meng de kip onder elkaar en voeg er de cajunkruiden, de cayennepeper, wat gedroogde tijm, peper en zout aan toe. Pel en plet de look en meng hem onder de kip. Gril de kip op de hete grill.
1 een klontje boter, 1 scheutje arachideolie, 600 g frietaardappelen, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
3
Zet een pan op het vuur met een klontje boter en een scheut arachideolie en laat ze heet worden. Bak de koude aardappelen in de hete vetstof en kruid ze met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
De Mexicaanse salade
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
4
Pel de rode ui, snipper het fijn, doe het in een kom en giet er een flinke scheut rode wijnazijn over.
1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen, 1 komkommer, 0,5 ijsbergsla
5
Giet de mais en de boontjes door een zeef en spoel ze even. Snijd de ijsbergsla fijn en meng hem onder de mais en de boontjes. Snijd de komkommer overlangs in twee, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer fijn.
1 rode paprika, 1 scheutje olijfolie
6
Schil de paprika, snijd hem in blokjes en voeg het toe aan de salade. Kruid de salade met peper en zout en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
Afwerking
7
Schep wat van de gegrilde kip op een bord, lepel er wat gebakken aardappelen bij en serveer de Mexicaanse sla erbij.
TIPWerk eventueel nog af met wat takjes koriander.