Instructies

4 personen

De gegrilde kip en gebakken aardappelen

600 g kipfilets, 1 citroen, 1 scheutje olijfolie
1

Laat de grillpan heet worden. Snijd de kip in dunne plakjes, klop ze plat tussen een papiertje en doe ze in een kom. Pers het sap van een citroen bij de kip en giet er een scheutje olijfolie bij.

1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje gedroogde tijm, 1 teentje Look
2

Meng de kip onder elkaar en voeg er de cajunkruiden, de cayennepeper, wat gedroogde tijm, peper en zout aan toe. Pel en plet de look en meng hem onder de kip. Gril de kip op de hete grill.

1 een klontje boter, 1 scheutje arachideolie, 600 g frietaardappelen, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
3

Zet een pan op het vuur met een klontje boter en een scheut arachideolie en laat ze heet worden. Bak de koude aardappelen in de hete vetstof en kruid ze met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.

De Mexicaanse salade

1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
4

Pel de rode ui, snipper het fijn, doe het in een kom en giet er een flinke scheut rode wijnazijn over.

1 blikje maïs, 1 blikje rode bonen, 1 komkommer, 0,5 ijsbergsla
5

Giet de mais en de boontjes door een zeef en spoel ze even. Snijd de ijsbergsla fijn en meng hem onder de mais en de boontjes. Snijd de komkommer overlangs in twee, snijd de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer fijn.

1 rode paprika, 1 scheutje olijfolie
6

Schil de paprika, snijd hem in blokjes en voeg het toe aan de salade. Kruid de salade met peper en zout en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Meng alles goed onder elkaar.

Afwerking

7

Schep wat van de gegrilde kip op een bord, lepel er wat gebakken aardappelen bij en serveer de Mexicaanse sla erbij.

TIPWerk eventueel nog af met wat takjes koriander.