dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas (thumbnail)Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas

Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas

50m
15
84%
8.5K
Recepten

Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas

Ben je op zoek naar een winterse ovenschotel waar iedereen van smult? Dan ben je bij Dagelijkse kost aan het juiste adres! Met zelfgemaakte gnocchi, gestoofde boerenkool, schorseneren en wat kaassaus tover je zonder al te veel moeite een topgerecht op tafel.
Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas (thumbnail)Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas

Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas

50m
15
84%
8.5K
Recepten

Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas

Ben je op zoek naar een winterse ovenschotel waar iedereen van smult? Dan ben je bij Dagelijkse kost aan het juiste adres! Met zelfgemaakte gnocchi, gestoofde boerenkool, schorseneren en wat kaassaus tover je zonder al te veel moeite een topgerecht op tafel.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten15
Beoordeling84%
Aantal likes8.5K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
250 g
Boerenkool
1
Eierdooiers
2
00-bloem
125 g
Brokkelkaas
200 g
Olijfolie
1 scheutje
Schorseneren
1 pot
Boter
2 een klont
Boter
40 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Peper
3 snuifjes
Zout
3 snuifjes
Nootmuskaat
2 snuifjes
Bloem
60 g
Melk
0,6 l

Benodigdheden

Zeef, oven met grillstand, passe vite, garde

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Breng twee potten met gezouten water aan de kook.
250 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boerenkool
3
Trek de boerenkoolbladeren van de nerf. Spoel de bladeren en kook ze gaar in de andere pot met gezouten water.
2 eierdooiers, 125 g 00-bloem, 50 g brokkelkaas
4
Giet de aardappelen door een zeef, doe ze terug in de pot op het vuur en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Haal de aardappelen daarna door de passe-vite. Voeg er de dooiers, de bloem en de geraspte kaas aan toe. Meng alles onder elkaar met je handen tot een stevig deeg.
1 scheutje olijfolie
5
Breng opnieuw een pot gezouten water aan de kook. Rol worsten van 1 à 2 cm diameter van het deeg, snijd in kleinere stukjes en kook de gnocchi in het gezouten water. Schep de gnocchi uit het water wanneer ze komen bovendrijven en hou ze even apart in een kom. Sprenkel er wat olijfolie over.
1 pot Schorseneren
6
Haal de boerenkool uit het water en laat de bladeren goed uitlekken. Giet de schorseneren door een vergiet.
1 een klont boter, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
7
Smelt een klont boter in een pot. Pel de ajuin en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de boter. Hak de boerenkool fijn en laat even meestoven. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe ook de schorseneren bij de boerenkool.
8
Verwarm de grill voor tot 180 °C.
40 g boter, 60 g bloem, 0,6 l melk, 150 g brokkelkaas
9
Laat in een andere pot de boter voor de saus smelten. Voeg de bloem toe en meng tot een roux. Laat even bakken tot je een biscuitgeur waarneemt. Giet nu de melk er al roerend bij. Rasp de kaas en laat hem al roerend smelten in de saus.
1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
10
Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en het citroensap.
1 een klont boter, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
11
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten. Bak de gnocchi in de vetstof en kruid met peper en zout.
12
Meng de kaassaus onder de gestoofde groenten en schep alles in een ovenschaal. Schep er de gebakken gnocchi over, rasp er nog wat extra kaas over en schuif de schaal nog enkele minuten onder de grill.
1
Breng twee potten met gezouten water aan de kook.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Instructies

1
Breng twee potten met gezouten water aan de kook.
250 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boerenkool
3
Trek de boerenkoolbladeren van de nerf. Spoel de bladeren en kook ze gaar in de andere pot met gezouten water.
2 eierdooiers, 125 g 00-bloem, 50 g brokkelkaas
4
Giet de aardappelen door een zeef, doe ze terug in de pot op het vuur en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Haal de aardappelen daarna door de passe-vite. Voeg er de dooiers, de bloem en de geraspte kaas aan toe. Meng alles onder elkaar met je handen tot een stevig deeg.
1 scheutje olijfolie
5
Breng opnieuw een pot gezouten water aan de kook. Rol worsten van 1 à 2 cm diameter van het deeg, snijd in kleinere stukjes en kook de gnocchi in het gezouten water. Schep de gnocchi uit het water wanneer ze komen bovendrijven en hou ze even apart in een kom. Sprenkel er wat olijfolie over.
1 pot Schorseneren
6
Haal de boerenkool uit het water en laat de bladeren goed uitlekken. Giet de schorseneren door een vergiet.
1 een klont boter, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
7
Smelt een klont boter in een pot. Pel de ajuin en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de boter. Hak de boerenkool fijn en laat even meestoven. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe ook de schorseneren bij de boerenkool.
8
Verwarm de grill voor tot 180 °C.
40 g boter, 60 g bloem, 0,6 l melk, 150 g brokkelkaas
9
Laat in een andere pot de boter voor de saus smelten. Voeg de bloem toe en meng tot een roux. Laat even bakken tot je een biscuitgeur waarneemt. Giet nu de melk er al roerend bij. Rasp de kaas en laat hem al roerend smelten in de saus.
1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
10
Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en het citroensap.
1 een klont boter, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
11
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten. Bak de gnocchi in de vetstof en kruid met peper en zout.
12
Meng de kaassaus onder de gestoofde groenten en schep alles in een ovenschaal. Schep er de gebakken gnocchi over, rasp er nog wat extra kaas over en schuif de schaal nog enkele minuten onder de grill.
1
Breng twee potten met gezouten water aan de kook.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas (thumbnail)Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
250 g
Boerenkool
1
Eierdooiers
2
00-bloem
125 g
Brokkelkaas
200 g
Olijfolie
1 scheutje
Schorseneren
1 pot
Boter
2 een klont
Boter
40 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Peper
3 snuifjes
Zout
3 snuifjes
Nootmuskaat
2 snuifjes
Bloem
60 g
Melk
0,6 l

Gegratineerde gnocchi met boerenkool, schorseneren en vlaskaas

Ben je op zoek naar een winterse ovenschotel waar iedereen van smult? Dan ben je bij Dagelijkse kost aan het juiste adres! Met zelfgemaakte gnocchi, gestoofde boerenkool, schorseneren en wat kaassaus tover je zonder al te veel moeite een topgerecht op tafel.
Instructies
1
Breng twee potten met gezouten water aan de kook.
250 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boerenkool
3
Trek de boerenkoolbladeren van de nerf. Spoel de bladeren en kook ze gaar in de andere pot met gezouten water.
2 eierdooiers, 125 g 00-bloem, 50 g brokkelkaas
4
Giet de aardappelen door een zeef, doe ze terug in de pot op het vuur en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Haal de aardappelen daarna door de passe-vite. Voeg er de dooiers, de bloem en de geraspte kaas aan toe. Meng alles onder elkaar met je handen tot een stevig deeg.
1 scheutje olijfolie
5
Breng opnieuw een pot gezouten water aan de kook. Rol worsten van 1 à 2 cm diameter van het deeg, snijd in kleinere stukjes en kook de gnocchi in het gezouten water. Schep de gnocchi uit het water wanneer ze komen bovendrijven en hou ze even apart in een kom. Sprenkel er wat olijfolie over.
1 pot Schorseneren
6
Haal de boerenkool uit het water en laat de bladeren goed uitlekken. Giet de schorseneren door een vergiet.
1 een klont boter, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
7
Smelt een klont boter in een pot. Pel de ajuin en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de boter. Hak de boerenkool fijn en laat even meestoven. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe ook de schorseneren bij de boerenkool.
8
Verwarm de grill voor tot 180 °C.
40 g boter, 60 g bloem, 0,6 l melk, 150 g brokkelkaas
9
Laat in een andere pot de boter voor de saus smelten. Voeg de bloem toe en meng tot een roux. Laat even bakken tot je een biscuitgeur waarneemt. Giet nu de melk er al roerend bij. Rasp de kaas en laat hem al roerend smelten in de saus.
1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
10
Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en het citroensap.
1 een klont boter, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
11
Zet een grote pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten. Bak de gnocchi in de vetstof en kruid met peper en zout.
12
Meng de kaassaus onder de gestoofde groenten en schep alles in een ovenschaal. Schep er de gebakken gnocchi over, rasp er nog wat extra kaas over en schuif de schaal nog enkele minuten onder de grill.