Boterham met omelet en een broodje wortelmartino
Boterham met omelet en een broodje wortelmartino
Boterham met omelet en een broodje wortelmartino
Boterham met omelet en een broodje wortelmartino
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
8 sneetjes
Wortels
300 g
Ui
1
Tomatenpuree
35 g
Mayonaise
2 tl
Mayonaise
2 el
Tomatenketchup
2 tl
Olijfolie
Spinazie
50 g
Melk
0,5 dl
Look
1 teentje
Boter
Peper
Zout
Eieren
4
Curryketchup
1 el
Mosterd
1 el
Worcestershire saus
Cayennepeper
1 snuifje
Stokbroden
4
Augurk
1
Sjalotten
0,5
Waterkers
0,5 bosjes
Nootmuskaat
Benodigdheden
Blender, hakmolen, hakmolen met s vormig mes, een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De wortelspread
300 g Wortels, 0,5 uien, 35 g Tomatenpuree, 2 tl mayonaise, 2 tl tomatenketchup, olijfolie
1
Schil de wortelen en rasp ze. Pel de ui en snipper hem fijn.
2
Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui. Doe er de geraspte wortelen en een klein scheutje water bij. Zet het deksel schuin op de pan en laat op een laag vuur garen. Al het water moet verdampt zijn.
3
Haal de wortelen van het vuur. Mix in de hakmolen (of blender) met de tomatenpuree. Doe de wortelspread in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
De omelet
50 g spinazie, 0,5 dl melk, 0,5 uien, 1 teentje Look, boter, peper, zout
4
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
4 eieren
5
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met een snuifje zout en peper.
6
Pel en snipper de ui. Stoof op een middelhoog vuur in een klontje boter in een grote pan.
7
Prik een gepelde lookteen op een vork en doe de spinazie in de pan. Roer met de lookteen terwijl de blaadjes in sneltempo slinken. Kruid de spinazie met peper en zout.
8
Giet er het eiermengsel bij en laat op een zacht vuur bakken. De bovenkant van de omelet mag nog wat vochtig zijn.
Dressing
2 el mayonaise, 1 el curryketchup, 1 el mosterd, Worcestershire saus, 1 snuifje cayennepeper, zout
9
Meng twee eetlepels mayonaise met een eetlepel curryketchup en evenveel mosterd. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, zout en enkele druppels worcestershiresaus.
TIPAls de martino in de brooddoos van de kinderen gaat, maak je de dressing liefst niet te pikant.
Afwerken en serveren
4 stokbroden, 8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 augurk, 0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Waterkers, boter, nootmuskaat
10
Meng de wortelspread met twee koffielepels mayonaise en evenveel tomatenketchup. Breng op smaak met peper en zout.
11
Snijd de augurk in plakjes en snipper een half sjalotje fijn.
12
Snijd de stokbroden overlangs open en bestrijk een helft dik met wortelspread.
13
Strooi er gesnipperde sjalot en een kleine lepel kappertjes over. Leg er enkele plakjes augurk op.
14
Werk af met dressing en (eventueel) wat waterkers. Leg de bovenste helft van het broodje op de wortelmartino.
15
Smeer boter op het brood en beleg met omelet. Werk af met versgeraspte nootmuskaat.
De wortelspread
300 g Wortels, 0,5 uien, 35 g Tomatenpuree, 2 tl mayonaise, 2 tl tomatenketchup, olijfolie
1
Schil de wortelen en rasp ze. Pel de ui en snipper hem fijn.
2
Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui. Doe er de geraspte wortelen en een klein scheutje water bij. Zet het deksel schuin op de pan en laat op een laag vuur garen. Al het water moet verdampt zijn.
3
Haal de wortelen van het vuur. Mix in de hakmolen (of blender) met de tomatenpuree. Doe de wortelspread in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
De omelet
50 g spinazie, 0,5 dl melk, 0,5 uien, 1 teentje Look, boter, peper, zout
4
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
4 eieren
5
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met een snuifje zout en peper.
6
Pel en snipper de ui. Stoof op een middelhoog vuur in een klontje boter in een grote pan.
7
Prik een gepelde lookteen op een vork en doe de spinazie in de pan. Roer met de lookteen terwijl de blaadjes in sneltempo slinken. Kruid de spinazie met peper en zout.
8
Giet er het eiermengsel bij en laat op een zacht vuur bakken. De bovenkant van de omelet mag nog wat vochtig zijn.
Dressing
2 el mayonaise, 1 el curryketchup, 1 el mosterd, Worcestershire saus, 1 snuifje cayennepeper, zout
9
Meng twee eetlepels mayonaise met een eetlepel curryketchup en evenveel mosterd. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, zout en enkele druppels worcestershiresaus.
TIPAls de martino in de brooddoos van de kinderen gaat, maak je de dressing liefst niet te pikant.
Afwerken en serveren
4 stokbroden, 8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 augurk, 0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Waterkers, boter, nootmuskaat
10
Meng de wortelspread met twee koffielepels mayonaise en evenveel tomatenketchup. Breng op smaak met peper en zout.
11
Snijd de augurk in plakjes en snipper een half sjalotje fijn.
12
Snijd de stokbroden overlangs open en bestrijk een helft dik met wortelspread.
13
Strooi er gesnipperde sjalot en een kleine lepel kappertjes over. Leg er enkele plakjes augurk op.
14
Werk af met dressing en (eventueel) wat waterkers. Leg de bovenste helft van het broodje op de wortelmartino.
15
Smeer boter op het brood en beleg met omelet. Werk af met versgeraspte nootmuskaat.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Wortels
300 g
Ui
1
Tomatenpuree
35 g
Mayonaise
2 tl
Mayonaise
2 el
Tomatenketchup
2 tl
Olijfolie
Spinazie
50 g
Melk
0,5 dl
Look
1 teentje
Boter
Peper
Zout
Eieren
4
Curryketchup
1 el
Mosterd
1 el
Worcestershire saus
Cayennepeper
1 snuifje
Stokbroden
4
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
8 sneetjes
Augurk
1
Sjalotten
0,5
Waterkers
0,5 bosjes
Nootmuskaat
Boterham met omelet en een broodje wortelmartino
Twee vegetarische broodjes voor een stevige lunch of brooddoos. De americain van een gewone martino is vervangen door wortelen. De omelet is heel basic zodat kinderen hem ook lusten.Instructies
De wortelspread
300 g Wortels, 0,5 uien, 35 g Tomatenpuree, 2 tl mayonaise, 2 tl tomatenketchup, olijfolie
1
Schil de wortelen en rasp ze. Pel de ui en snipper hem fijn.
2
Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui. Doe er de geraspte wortelen en een klein scheutje water bij. Zet het deksel schuin op de pan en laat op een laag vuur garen. Al het water moet verdampt zijn.
3
Haal de wortelen van het vuur. Mix in de hakmolen (of blender) met de tomatenpuree. Doe de wortelspread in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
De omelet
50 g spinazie, 0,5 dl melk, 0,5 uien, 1 teentje Look, boter, peper, zout
4
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
4 eieren
5
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met een snuifje zout en peper.
6
Pel en snipper de ui. Stoof op een middelhoog vuur in een klontje boter in een grote pan.
7
Prik een gepelde lookteen op een vork en doe de spinazie in de pan. Roer met de lookteen terwijl de blaadjes in sneltempo slinken. Kruid de spinazie met peper en zout.
8
Giet er het eiermengsel bij en laat op een zacht vuur bakken. De bovenkant van de omelet mag nog wat vochtig zijn.
Dressing
2 el mayonaise, 1 el curryketchup, 1 el mosterd, Worcestershire saus, 1 snuifje cayennepeper, zout
9
Meng twee eetlepels mayonaise met een eetlepel curryketchup en evenveel mosterd. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, zout en enkele druppels worcestershiresaus.
TIPAls de martino in de brooddoos van de kinderen gaat, maak je de dressing liefst niet te pikant.
Afwerken en serveren
4 stokbroden, 8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 augurk, 0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes Waterkers, boter, nootmuskaat
10
Meng de wortelspread met twee koffielepels mayonaise en evenveel tomatenketchup. Breng op smaak met peper en zout.
11
Snijd de augurk in plakjes en snipper een half sjalotje fijn.
12
Snijd de stokbroden overlangs open en bestrijk een helft dik met wortelspread.
13
Strooi er gesnipperde sjalot en een kleine lepel kappertjes over. Leg er enkele plakjes augurk op.
14
Werk af met dressing en (eventueel) wat waterkers. Leg de bovenste helft van het broodje op de wortelmartino.
15
Smeer boter op het brood en beleg met omelet. Werk af met versgeraspte nootmuskaat.