300 g Wortels, 0,5 uien, 35 g Tomatenpuree, 2 tl mayonaise, 2 tl tomatenketchup, olijfolie
1
Schil de wortelen en rasp ze. Pel de ui en snipper hem fijn.
2
Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui. Doe er de geraspte wortelen en een klein scheutje water bij. Zet het deksel schuin op de pan en laat op een laag vuur garen. Al het water moet verdampt zijn.
3
Haal de wortelen van het vuur. Mix in de hakmolen (of blender) met de tomatenpuree. Doe de wortelspread in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
4 eieren
5
Klop de eieren los met een scheutje melk. Kruid met een snuifje zout en peper.
6
Pel en snipper de ui. Stoof op een middelhoog vuur in een klontje boter in een grote pan.
7
Prik een gepelde lookteen op een vork en doe de spinazie in de pan. Roer met de lookteen terwijl de blaadjes in sneltempo slinken. Kruid de spinazie met peper en zout.
8
Giet er het eiermengsel bij en laat op een zacht vuur bakken. De bovenkant van de omelet mag nog wat vochtig zijn.
Dressing
2 el mayonaise, 1 el curryketchup, 1 el mosterd, Worcestershire saus, 1 snuifje cayennepeper, zout
9
Meng twee eetlepels mayonaise met een eetlepel curryketchup en evenveel mosterd. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, zout en enkele druppels worcestershiresaus.
lightbulb_outline
TIPAls de martino in de brooddoos van de kinderen gaat, maak je de dressing liefst niet te pikant.