dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes (thumbnail)New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes

New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes

40m
21
-
1.8K
Recepten

New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes

Niets mis met een glaasje bubbels, maar dit fruitig aperitief geeft pas echt punch aan het feest. Serveer met pitabroodjes en een romige dipsaus van aubergines, in de Syrische keuken ook wel bekend als ‘mutabal’.
New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes (thumbnail)New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes

New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes

40m
21
-
1.8K
Recepten

New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes

Niets mis met een glaasje bubbels, maar dit fruitig aperitief geeft pas echt punch aan het feest. Serveer met pitabroodjes en een romige dipsaus van aubergines, in de Syrische keuken ook wel bekend als ‘mutabal’.
Type gerechtAperitief
Totale tijd40m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Aubergine
2
Griekse yoghurt
100 g
Tahin pasta
1 el
Look
1 teentje
Za'atar
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
Komijn
Cayennepeper
Limoen
1
Zout
Granaatappel
1
Olijfolie
Koriander
Mandarijnen
10
Granaatappelsap
0,5 l
Veenbessensap
2 dl
Cava
0,75 l
Ijs
Grand marnier
0,2 l
Munt
Pitabroodjes
4

Benodigdheden

2 vleesvorkjes of sateprikkers

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De mutabal

2 aubergine
1
Prik de aubergines op een vleesvorkje en gaar ze rondomrond boven een open vlam. Laat vervolgens afkoelen.
100 g Griekse yoghurt, 1 el tahin pasta
2
Neem een grote mengkom en doe er de Griekse yoghurt in. Meng met de tahinpasta.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de dip.
1 snuifje Za'atar, gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper
4
Kruid met een snuif za’atar, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en komijn.
1 limoen
5
Rasp er de zeste van de limoen bij. Meng ook het sap van een halve limoen onder de dip. De rest van de limoen kan je straks uitpersen bij de punch.
zout
6
Trek voorzichtig de schil van de aubergines. Prak het vruchtvlees tot moes en meng het onder de dip. Kruid met een snuif zout.
1 granaatappel
7
Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen. Lepel een handvol pitjes bij de mutabal.
olijfolie
8
Besprenkel met wat olijfolie om de dip nog smeuïger te maken.
koriander
9
Werk af met enkele plukjes koriander.

De punch

10 mandarijnen
10
Snijd de mandarijnen doormidden. Pers de mandarijnen en zeef het sap.
0,5 l granaatappelsap, 2 dl veenbessensap
11
Giet er het granaatappelsap en het veenbessensap bij.
0,75 l cava, ijs
12
Vul een punchkom met crushed ijs. Doe er het vruchtensap en de cava bij.
0,2 l Grand Marnier, Munt
13
Voeg de rest van de granaatappelpitjes toe. Werk af met een scheut Grand Marnier en enkele blaadjes munt.

Afwerken en serveren

4 pitabroodjes
14
Verwarm de ovengrill. Snijd de pitabroodjes in repen en leg ze kort onder de grill.
15
Serveer de pitabroodjes met de auberginedip en een glaasje verse punch.
1
Prik de aubergines op een vleesvorkje en gaar ze rondomrond boven een open vlam. Laat vervolgens afkoelen.
2
Neem een grote mengkom en doe er de Griekse yoghurt in. Meng met de tahinpasta.

Instructies

De mutabal

2 aubergine
1
Prik de aubergines op een vleesvorkje en gaar ze rondomrond boven een open vlam. Laat vervolgens afkoelen.
100 g Griekse yoghurt, 1 el tahin pasta
2
Neem een grote mengkom en doe er de Griekse yoghurt in. Meng met de tahinpasta.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de dip.
1 snuifje Za'atar, gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper
4
Kruid met een snuif za’atar, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en komijn.
1 limoen
5
Rasp er de zeste van de limoen bij. Meng ook het sap van een halve limoen onder de dip. De rest van de limoen kan je straks uitpersen bij de punch.
zout
6
Trek voorzichtig de schil van de aubergines. Prak het vruchtvlees tot moes en meng het onder de dip. Kruid met een snuif zout.
1 granaatappel
7
Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen. Lepel een handvol pitjes bij de mutabal.
olijfolie
8
Besprenkel met wat olijfolie om de dip nog smeuïger te maken.
koriander
9
Werk af met enkele plukjes koriander.

De punch

10 mandarijnen
10
Snijd de mandarijnen doormidden. Pers de mandarijnen en zeef het sap.
0,5 l granaatappelsap, 2 dl veenbessensap
11
Giet er het granaatappelsap en het veenbessensap bij.
0,75 l cava, ijs
12
Vul een punchkom met crushed ijs. Doe er het vruchtensap en de cava bij.
0,2 l Grand Marnier, Munt
13
Voeg de rest van de granaatappelpitjes toe. Werk af met een scheut Grand Marnier en enkele blaadjes munt.

Afwerken en serveren

4 pitabroodjes
14
Verwarm de ovengrill. Snijd de pitabroodjes in repen en leg ze kort onder de grill.
15
Serveer de pitabroodjes met de auberginedip en een glaasje verse punch.
1
Prik de aubergines op een vleesvorkje en gaar ze rondomrond boven een open vlam. Laat vervolgens afkoelen.
2
Neem een grote mengkom en doe er de Griekse yoghurt in. Meng met de tahinpasta.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes (thumbnail)New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes
4 personen
40m
Ingrediënten
Aubergine
2
Griekse yoghurt
100 g
Tahin pasta
1 el
Look
1 teentje
Za'atar
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
Komijn
Cayennepeper
Limoen
1
Zout
Granaatappel
1
Olijfolie
Koriander
Mandarijnen
10
Granaatappelsap
0,5 l
Veenbessensap
2 dl
Cava
0,75 l
Ijs
Grand marnier
0,2 l
Munt
Pitabroodjes
4

New Year’s punch met mutabal en pitabroodjes

Niets mis met een glaasje bubbels, maar dit fruitig aperitief geeft pas echt punch aan het feest. Serveer met pitabroodjes en een romige dipsaus van aubergines, in de Syrische keuken ook wel bekend als ‘mutabal’.
Instructies

De mutabal

2 aubergine
1
Prik de aubergines op een vleesvorkje en gaar ze rondomrond boven een open vlam. Laat vervolgens afkoelen.
100 g Griekse yoghurt, 1 el tahin pasta
2
Neem een grote mengkom en doe er de Griekse yoghurt in. Meng met de tahinpasta.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de dip.
1 snuifje Za'atar, gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper
4
Kruid met een snuif za’atar, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en komijn.
1 limoen
5
Rasp er de zeste van de limoen bij. Meng ook het sap van een halve limoen onder de dip. De rest van de limoen kan je straks uitpersen bij de punch.
zout
6
Trek voorzichtig de schil van de aubergines. Prak het vruchtvlees tot moes en meng het onder de dip. Kruid met een snuif zout.
1 granaatappel
7
Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen. Lepel een handvol pitjes bij de mutabal.
olijfolie
8
Besprenkel met wat olijfolie om de dip nog smeuïger te maken.
koriander
9
Werk af met enkele plukjes koriander.

De punch

10 mandarijnen
10
Snijd de mandarijnen doormidden. Pers de mandarijnen en zeef het sap.
0,5 l granaatappelsap, 2 dl veenbessensap
11
Giet er het granaatappelsap en het veenbessensap bij.
0,75 l cava, ijs
12
Vul een punchkom met crushed ijs. Doe er het vruchtensap en de cava bij.
0,2 l Grand Marnier, Munt
13
Voeg de rest van de granaatappelpitjes toe. Werk af met een scheut Grand Marnier en enkele blaadjes munt.

Afwerken en serveren

4 pitabroodjes
14
Verwarm de ovengrill. Snijd de pitabroodjes in repen en leg ze kort onder de grill.
15
Serveer de pitabroodjes met de auberginedip en een glaasje verse punch.