Instructies

4 personen

De mutabal

2 aubergine
1

Prik de aubergines op een vleesvorkje en gaar ze rondomrond boven een open vlam. Laat vervolgens afkoelen.

100 g Griekse yoghurt, 1 el tahin pasta
2

Neem een grote mengkom en doe er de Griekse yoghurt in. Meng met de tahinpasta.

1 teentje Look
3

Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de dip.

1 snuifje Za'atar, gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper
4

Kruid met een snuif za’atar, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en komijn.

1 limoen
5

Rasp er de zeste van de limoen bij. Meng ook het sap van een halve limoen onder de dip. De rest van de limoen kan je straks uitpersen bij de punch.

zout
6

Trek voorzichtig de schil van de aubergines. Prak het vruchtvlees tot moes en meng het onder de dip. Kruid met een snuif zout.

1 granaatappel
7

Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen. Lepel een handvol pitjes bij de mutabal.

olijfolie
8

Besprenkel met wat olijfolie om de dip nog smeuïger te maken.

koriander
9

Werk af met enkele plukjes koriander.

De punch

10 mandarijnen
10

Snijd de mandarijnen doormidden. Pers de mandarijnen en zeef het sap.

0,5 l granaatappelsap, 2 dl veenbessensap
11

Giet er het granaatappelsap en het veenbessensap bij.

0,75 l cava, ijs
12

Vul een punchkom met crushed ijs. Doe er het vruchtensap en de cava bij.

0,2 l Grand Marnier, Munt
13

Voeg de rest van de granaatappelpitjes toe. Werk af met een scheut Grand Marnier en enkele blaadjes munt.

Afwerken en serveren

4 pitabroodjes
14

Verwarm de ovengrill. Snijd de pitabroodjes in repen en leg ze kort onder de grill.

15

Serveer de pitabroodjes met de auberginedip en een glaasje verse punch.