Kruid met een snuif za’atar, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en komijn.
1 limoen
5
Rasp er de zeste van de limoen bij. Meng ook het sap van een halve limoen onder de dip. De rest van de limoen kan je straks uitpersen bij de punch.
zout
6
Trek voorzichtig de schil van de aubergines. Prak het vruchtvlees tot moes en meng het onder de dip. Kruid met een snuif zout.
1 granaatappel
7
Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen. Lepel een handvol pitjes bij de mutabal.
olijfolie
8
Besprenkel met wat olijfolie om de dip nog smeuïger te maken.
koriander
9
Werk af met enkele plukjes koriander.
De punch
10 mandarijnen
10
Snijd de mandarijnen doormidden. Pers de mandarijnen en zeef het sap.
0,5 l granaatappelsap, 2 dl veenbessensap
11
Giet er het granaatappelsap en het veenbessensap bij.
0,75 l cava, ijs
12
Vul een punchkom met crushed ijs. Doe er het vruchtensap en de cava bij.
0,2 l Grand Marnier, Munt
13
Voeg de rest van de granaatappelpitjes toe. Werk af met een scheut Grand Marnier en enkele blaadjes munt.
Afwerken en serveren
4 pitabroodjes
14
Verwarm de ovengrill. Snijd de pitabroodjes in repen en leg ze kort onder de grill.
15
Serveer de pitabroodjes met de auberginedip en een glaasje verse punch.