dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gevulde gehaktballen met pasta verde (thumbnail)Gevulde gehaktballen met pasta verde

Gevulde gehaktballen met pasta verde

1u
14
100%
2.3K
Recepten

Gevulde gehaktballen met pasta verde

Jeroen nodigt vandaag zijn vriend Wim Ballieu uit om samen met hem een pasta met gehaktballen te maken. Wim is specialist als het om gehaktballen gaat. Je hebt natuurlijk gehakt van uitstekende kwaliteit nodig dat je vult met een blokje diepvriesspinazie en kaas met veel smaak, bijvoorbeeld een Italiaanse Taleggio.
Gevulde gehaktballen met pasta verde (thumbnail)Gevulde gehaktballen met pasta verde

Gevulde gehaktballen met pasta verde

1u
14
100%
2.3K
Recepten

Gevulde gehaktballen met pasta verde

Jeroen nodigt vandaag zijn vriend Wim Ballieu uit om samen met hem een pasta met gehaktballen te maken. Wim is specialist als het om gehaktballen gaat. Je hebt natuurlijk gehakt van uitstekende kwaliteit nodig dat je vult met een blokje diepvriesspinazie en kaas met veel smaak, bijvoorbeeld een Italiaanse Taleggio.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten14
Beoordeling100%
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Varkensgehakt
1.000 g
Taleggio-kaas
230 g
Spinazieblokjes
300 g
Paneermeel
150 g
Pasta verde
500 g
Courgette
1
Spinazie
100 g
Kervel
0,5 bakje
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Peterselie
1 bosje
Mascarpone
1 el
Zout
Peper

Benodigdheden

Een siliconen bakmat of bakpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De gehaktballen

1.000 g varkensgehakt, 230 g Taleggio-kaas, 300 g spinazieblokjes, 150 g paneermeel
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snijd de Taleggio in blokjes.
3
Vorm grote gehaktballen van het gehakt. Duw er een putje in en stop er een bevroren spinazieblokje en een blokje Taleggio in.
4
Rol de ballen door het paneermeel en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje.
5
Bak ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPMaak je handen zeker niet nat als je gehaktballen rolt. De combinatie water en vet doet de ballen namelijk openspatten tijdens het bakken.

Pasta verde

500 g pasta verde, 1 courgette, 100 g spinazie, 0,5 bakje kervel, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 bosje peterselie, 1 el mascarpone, zout, peper
6
Breng licht gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
7
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met het plat van een mes.
8
Snijd de courgette in blokjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd de spinazie, de peterselie en de kervel kleiner.
9
Zet een hoge pot op het vuur en verwarm een scheut olijfolie.
10
Stoof de uien met de knoflook. Doe er courgette bij en laat mee stoven. Doe er dan spinazie, peterselie en kervel bij en laat mee bakken.
11
Smelt de mascarpone bij de groenten.
TIPHeb je nog Taleggio over? Doe de blokjes dan ook bij de groenten.
12
Doe een lepel kookvocht van de pasta bij de groenten.
13
Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.
14
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
15
Roer de pasta door de groenten. Serveer met de gehaktballen.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snijd de Taleggio in blokjes.

Instructies

De gehaktballen

1.000 g varkensgehakt, 230 g Taleggio-kaas, 300 g spinazieblokjes, 150 g paneermeel
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snijd de Taleggio in blokjes.
3
Vorm grote gehaktballen van het gehakt. Duw er een putje in en stop er een bevroren spinazieblokje en een blokje Taleggio in.
4
Rol de ballen door het paneermeel en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje.
5
Bak ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPMaak je handen zeker niet nat als je gehaktballen rolt. De combinatie water en vet doet de ballen namelijk openspatten tijdens het bakken.

Pasta verde

500 g pasta verde, 1 courgette, 100 g spinazie, 0,5 bakje kervel, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 bosje peterselie, 1 el mascarpone, zout, peper
6
Breng licht gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
7
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met het plat van een mes.
8
Snijd de courgette in blokjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd de spinazie, de peterselie en de kervel kleiner.
9
Zet een hoge pot op het vuur en verwarm een scheut olijfolie.
10
Stoof de uien met de knoflook. Doe er courgette bij en laat mee stoven. Doe er dan spinazie, peterselie en kervel bij en laat mee bakken.
11
Smelt de mascarpone bij de groenten.
TIPHeb je nog Taleggio over? Doe de blokjes dan ook bij de groenten.
12
Doe een lepel kookvocht van de pasta bij de groenten.
13
Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.
14
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
15
Roer de pasta door de groenten. Serveer met de gehaktballen.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snijd de Taleggio in blokjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde gehaktballen met pasta verde (thumbnail)Gevulde gehaktballen met pasta verde
4 personen
1u
Ingrediënten
Varkensgehakt
1.000 g
Taleggio-kaas
230 g
Spinazieblokjes
300 g
Paneermeel
150 g
Pasta verde
500 g
Courgette
1
Spinazie
100 g
Kervel
0,5 bakje
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Peterselie
1 bosje
Mascarpone
1 el
Zout
Peper

Gevulde gehaktballen met pasta verde

Jeroen nodigt vandaag zijn vriend Wim Ballieu uit om samen met hem een pasta met gehaktballen te maken. Wim is specialist als het om gehaktballen gaat. Je hebt natuurlijk gehakt van uitstekende kwaliteit nodig dat je vult met een blokje diepvriesspinazie en kaas met veel smaak, bijvoorbeeld een Italiaanse Taleggio.
Instructies

De gehaktballen

1.000 g varkensgehakt, 230 g Taleggio-kaas, 300 g spinazieblokjes, 150 g paneermeel
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snijd de Taleggio in blokjes.
3
Vorm grote gehaktballen van het gehakt. Duw er een putje in en stop er een bevroren spinazieblokje en een blokje Taleggio in.
4
Rol de ballen door het paneermeel en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje.
5
Bak ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPMaak je handen zeker niet nat als je gehaktballen rolt. De combinatie water en vet doet de ballen namelijk openspatten tijdens het bakken.

Pasta verde

500 g pasta verde, 1 courgette, 100 g spinazie, 0,5 bakje kervel, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 bosje peterselie, 1 el mascarpone, zout, peper
6
Breng licht gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
7
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met het plat van een mes.
8
Snijd de courgette in blokjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd de spinazie, de peterselie en de kervel kleiner.
9
Zet een hoge pot op het vuur en verwarm een scheut olijfolie.
10
Stoof de uien met de knoflook. Doe er courgette bij en laat mee stoven. Doe er dan spinazie, peterselie en kervel bij en laat mee bakken.
11
Smelt de mascarpone bij de groenten.
TIPHeb je nog Taleggio over? Doe de blokjes dan ook bij de groenten.
12
Doe een lepel kookvocht van de pasta bij de groenten.
13
Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.
14
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
15
Roer de pasta door de groenten. Serveer met de gehaktballen.