Instructies
4 personen
De gehaktballen
1.000 g varkensgehakt, 230 g Taleggio-kaas, 300 g spinazieblokjes, 150 g paneermeel
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Snijd de Taleggio in blokjes.
3
Vorm grote gehaktballen van het gehakt. Duw er een putje in en stop er een bevroren spinazieblokje en een blokje Taleggio in.
4
Rol de ballen door het paneermeel en leg ze op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje.
5
Bak ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPMaak je handen zeker niet nat als je gehaktballen rolt. De combinatie water en vet doet de ballen namelijk openspatten tijdens het bakken.
Pasta verde
500 g pasta verde, 1 courgette, 100 g spinazie, 0,5 bakje kervel, 2 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 bosje peterselie, 1 el mascarpone, zout, peper
6
Breng licht gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
7
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met het plat van een mes.
8
Snijd de courgette in blokjes. Was de spinazie en laat uitlekken. Snijd de spinazie, de peterselie en de kervel kleiner.
9
Zet een hoge pot op het vuur en verwarm een scheut olijfolie.
10
Stoof de uien met de knoflook. Doe er courgette bij en laat mee stoven. Doe er dan spinazie, peterselie en kervel bij en laat mee bakken.
11
Smelt de mascarpone bij de groenten.
TIPHeb je nog Taleggio over? Doe de blokjes dan ook bij de groenten.
12
Doe een lepel kookvocht van de pasta bij de groenten.
13
Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.
14
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
15