dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Preisoep met blauwe kaas en witte pens (thumbnail)Preisoep met blauwe kaas en witte pens

Preisoep met blauwe kaas en witte pens

3u 35m
14
-
1.6K
Recepten

Preisoep met blauwe kaas en witte pens

Prei kan het hele jaar door gegeten worden, maar komt toch vaker voor in winterse gerechten. Wat dacht je van een winterse preisoep? De schijfjes gebakken pens en de blauwe kaas vullen de pittige smaak van de prei mooi aan.
Preisoep met blauwe kaas en witte pens (thumbnail)Preisoep met blauwe kaas en witte pens

Preisoep met blauwe kaas en witte pens

3u 35m
14
-
1.6K
Recepten

Preisoep met blauwe kaas en witte pens

Prei kan het hele jaar door gegeten worden, maar komt toch vaker voor in winterse gerechten. Wat dacht je van een winterse preisoep? De schijfjes gebakken pens en de blauwe kaas vullen de pittige smaak van de prei mooi aan.
Type gerechtSoep
Totale tijd3u 35m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes1.6K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelen
3
Prei
8 stengels
Boter
2 een klont
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Tijm
Laurierblaadjes
Groentebouillon
3 l
Zout
Witte peper
Evlier
Pensen
4
Nootmuskaat
Blauwe kaas
200 g

Benodigdheden

Een mixer, een ruime casserole

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

8 stengels prei
1
Snijd de stengels prei in grove stukken. Houd het witte gedeelte van 3 stengels aan de kant. Spoel de prei grondig.
1 een klont boter, 2 ajuinen
2
Laat een klont boter smelten in de casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look, tijm, laurierblaadjes
3
Pel en plet de teentjes look en maak een kruidentuiltje van tijm en laurier. Voeg de look alvast toe en laat meestoven met de ui.
4
Laat de prei meestoven met de ui en de look in de casserole.
3 Loskokende aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof bij de rest van de groenten in de casserole. Voeg er ook het kruidentuiltje aan toe.
3 l groentebouillon, zout, witte peper, Evlier
6
Blus het geheel met de bouillon en breng het geheel verder op smaak met zout, witte peper en specerijenzout (Evlier). Laat zo'n 60 minuten garen op het vuur.
7
Snijd de preistammetjes in julienne en leg ze in een kom.
1 klont boter, 4 Pensen
8
Snijd de pensen in schijfjes en bak ze in de pan met boter. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
9
Mix de soep fijn.
Evlier, nootmuskaat
10
Voeg de prei in julienne bij de soep en kruid de soep bij met evlier en nootmuskaat.
200 g blauwe kaas
11
Serveer de soep in een kommetje en werk het geheel af met enkele schijfjes witte pens en enkele stukjes blauwe kaas.
1
Snijd de stengels prei in grove stukken. Houd het witte gedeelte van 3 stengels aan de kant. Spoel de prei grondig.
2
Laat een klont boter smelten in de casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.

Instructies

8 stengels prei
1
Snijd de stengels prei in grove stukken. Houd het witte gedeelte van 3 stengels aan de kant. Spoel de prei grondig.
1 een klont boter, 2 ajuinen
2
Laat een klont boter smelten in de casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look, tijm, laurierblaadjes
3
Pel en plet de teentjes look en maak een kruidentuiltje van tijm en laurier. Voeg de look alvast toe en laat meestoven met de ui.
4
Laat de prei meestoven met de ui en de look in de casserole.
3 Loskokende aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof bij de rest van de groenten in de casserole. Voeg er ook het kruidentuiltje aan toe.
3 l groentebouillon, zout, witte peper, Evlier
6
Blus het geheel met de bouillon en breng het geheel verder op smaak met zout, witte peper en specerijenzout (Evlier). Laat zo'n 60 minuten garen op het vuur.
7
Snijd de preistammetjes in julienne en leg ze in een kom.
1 klont boter, 4 Pensen
8
Snijd de pensen in schijfjes en bak ze in de pan met boter. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
9
Mix de soep fijn.
Evlier, nootmuskaat
10
Voeg de prei in julienne bij de soep en kruid de soep bij met evlier en nootmuskaat.
200 g blauwe kaas
11
Serveer de soep in een kommetje en werk het geheel af met enkele schijfjes witte pens en enkele stukjes blauwe kaas.
1
Snijd de stengels prei in grove stukken. Houd het witte gedeelte van 3 stengels aan de kant. Spoel de prei grondig.
2
Laat een klont boter smelten in de casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Preisoep met blauwe kaas en witte pens (thumbnail)Preisoep met blauwe kaas en witte pens
4 personen
3u 35m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
3
Prei
8 stengels
Boter
2 een klont
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Tijm
Laurierblaadjes
Groentebouillon
3 l
Zout
Witte peper
Evlier
Pensen
4
Nootmuskaat
Blauwe kaas
200 g

Preisoep met blauwe kaas en witte pens

Prei kan het hele jaar door gegeten worden, maar komt toch vaker voor in winterse gerechten. Wat dacht je van een winterse preisoep? De schijfjes gebakken pens en de blauwe kaas vullen de pittige smaak van de prei mooi aan.
Instructies
8 stengels prei
1
Snijd de stengels prei in grove stukken. Houd het witte gedeelte van 3 stengels aan de kant. Spoel de prei grondig.
1 een klont boter, 2 ajuinen
2
Laat een klont boter smelten in de casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look, tijm, laurierblaadjes
3
Pel en plet de teentjes look en maak een kruidentuiltje van tijm en laurier. Voeg de look alvast toe en laat meestoven met de ui.
4
Laat de prei meestoven met de ui en de look in de casserole.
3 Loskokende aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof bij de rest van de groenten in de casserole. Voeg er ook het kruidentuiltje aan toe.
3 l groentebouillon, zout, witte peper, Evlier
6
Blus het geheel met de bouillon en breng het geheel verder op smaak met zout, witte peper en specerijenzout (Evlier). Laat zo'n 60 minuten garen op het vuur.
7
Snijd de preistammetjes in julienne en leg ze in een kom.
1 klont boter, 4 Pensen
8
Snijd de pensen in schijfjes en bak ze in de pan met boter. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
9
Mix de soep fijn.
Evlier, nootmuskaat
10
Voeg de prei in julienne bij de soep en kruid de soep bij met evlier en nootmuskaat.
200 g blauwe kaas
11
Serveer de soep in een kommetje en werk het geheel af met enkele schijfjes witte pens en enkele stukjes blauwe kaas.