Instructies

4 personen
8 stengels prei
1

Snijd de stengels prei in grove stukken. Houd het witte gedeelte van 3 stengels aan de kant. Spoel de prei grondig.

1 een klont boter, 2 ajuinen
2

Laat een klont boter smelten in de casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.

3 teentjes Look, tijm, laurierblaadjes
3

Pel en plet de teentjes look en maak een kruidentuiltje van tijm en laurier. Voeg de look alvast toe en laat meestoven met de ui.

4

Laat de prei meestoven met de ui en de look in de casserole.

3 Loskokende aardappelen
5

Schil de aardappelen en snijd ze grof bij de rest van de groenten in de casserole. Voeg er ook het kruidentuiltje aan toe.

3 l groentebouillon, zout, witte peper, Evlier
6

Blus het geheel met de bouillon en breng het geheel verder op smaak met zout, witte peper en specerijenzout (Evlier). Laat zo'n 60 minuten garen op het vuur.

7

Snijd de preistammetjes in julienne en leg ze in een kom.

1 klont boter, 4 Pensen
8

Snijd de pensen in schijfjes en bak ze in de pan met boter. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.

9

Mix de soep fijn.

Evlier, nootmuskaat
10

Voeg de prei in julienne bij de soep en kruid de soep bij met evlier en nootmuskaat.

200 g blauwe kaas
11

Serveer de soep in een kommetje en werk het geheel af met enkele schijfjes witte pens en enkele stukjes blauwe kaas.