Instructies
4 personen
8 stengels prei
1
Snijd de stengels prei in grove stukken. Houd het witte gedeelte van 3 stengels aan de kant. Spoel de prei grondig.
1 een klont boter, 2 ajuinen
2
Laat een klont boter smelten in de casserole. Snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete vetstof.
3 teentjes Look, tijm, laurierblaadjes
3
Pel en plet de teentjes look en maak een kruidentuiltje van tijm en laurier. Voeg de look alvast toe en laat meestoven met de ui.
4
Laat de prei meestoven met de ui en de look in de casserole.
3 Loskokende aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grof bij de rest van de groenten in de casserole. Voeg er ook het kruidentuiltje aan toe.
3 l groentebouillon, zout, witte peper, Evlier
6
Blus het geheel met de bouillon en breng het geheel verder op smaak met zout, witte peper en specerijenzout (Evlier). Laat zo'n 60 minuten garen op het vuur.
7
Snijd de preistammetjes in julienne en leg ze in een kom.
1 klont boter, 4 Pensen
8
Snijd de pensen in schijfjes en bak ze in de pan met boter. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
9
Mix de soep fijn.
Evlier, nootmuskaat
10
Voeg de prei in julienne bij de soep en kruid de soep bij met evlier en nootmuskaat.
200 g blauwe kaas
11