Guacamole
Guacamole
Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Guacamole
Guacamole
Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Ingrediënten
4 personen
Avocado's
2
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Peper
Zout
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Guacamole
2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Guacamole
2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Avocado's
2
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Peper
Zout
Koriander
Guacamole
Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.Instructies
Guacamole
2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.