dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Guacamole (thumbnail)Guacamole

Guacamole

15m
6
100%
3.2K
Recepten

Guacamole

Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Guacamole (thumbnail)Guacamole

Guacamole

15m
6
100%
3.2K
Recepten

Guacamole

Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten6
Beoordeling100%
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Avocado's
2
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Peper
Zout
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Guacamole

2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in 
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak 
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
 pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.

Instructies

Guacamole

2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in 
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak 
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
 pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Guacamole (thumbnail)Guacamole
4 personen
15m
Ingrediënten
Avocado's
2
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Peper
Zout
Koriander

Guacamole

Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Instructies

Guacamole

2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in 
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak 
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
 pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.