Instructies

4 personen

Guacamole

2 avocado's
1

Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.

TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2

Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.

3

Snij elke halve avocado nog eens in 
tweeën en trek de dikke schil eraf.

4

Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak 
er geen puree van.

0,5 limoenen
5

Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.

1 teentje Look, peper, zout
6

Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
 pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

koriander
7

Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.