Salade met venkel, salsiccia en polenta
Salade met venkel, salsiccia en polenta
Salade met venkel, salsiccia en polenta
Salade met venkel, salsiccia en polenta
Ingrediënten
4 personen
Salsiccia's
4
Witte kolen
0,25
Venkel
1
Roodlof
1
Zongedroogde tomaten
220 g
Rucola
100 g
Basilicum
1
Pijnboompitten
100 g
Olijfolie
Zout
Cayennepeper
Boter
50 g
Groente- of kippenbouillon
0,6 l
Polenta
150 g
Mascarpone
150 g
Truffelpasta
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De salade
4 salsiccia's
1
Haal de salsiccia uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
0,25 Witte kolen, 1 venkel, 1 Roodlof
2
Rasp de witte kool en de venkel. Haal het harde stukje uit de radicchio en snijd hem fijn. Meng de groenten in een grote kom.
220 g Zongedroogde tomaten, 100 g Rucola, 1 basilicum
3
Haal de zongedroogde tomaten uit de olie en snipper ze fijn. Snijd de rucola en de basilicum fijn. Doe ze bij de koolsla.
100 g pijnboompitten, olijfolie
4
Rooster de pijnboompitten in een likje olijfolie. Ontpit de olijven en snijd ze fijn. Doe ze ook bij de koolsla.
zout, cayennepeper
5
Giet een flinke scheut olijfolie en een scheutje ciderazijn bij de koolsla. Kruid met zout en een beetje cayennepeper.
50 g boter
6
Smelt een klont boter in een pan en bak de worsten op een zacht vuur.
0,6 l groente- of kippenbouillon
7
Verwarm de groentebouillon in een kookpot.
150 g polenta
8
Doe de polenta bij de bouillon en roer om terwijl de kookpot nog op het vuur staat. Laat even garen en haal van het vuur.
150 g mascarpone, 1 el Truffelpasta, zout, cayennepeper
9
Werk de polenta af met boter, mascarpone en truffelpasta. Breng op smaak met peper en zout.
10
Serveer de koolsla met worsten en polenta.
De salade
4 salsiccia's
1
Haal de salsiccia uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
0,25 Witte kolen, 1 venkel, 1 Roodlof
2
Rasp de witte kool en de venkel. Haal het harde stukje uit de radicchio en snijd hem fijn. Meng de groenten in een grote kom.
220 g Zongedroogde tomaten, 100 g Rucola, 1 basilicum
3
Haal de zongedroogde tomaten uit de olie en snipper ze fijn. Snijd de rucola en de basilicum fijn. Doe ze bij de koolsla.
100 g pijnboompitten, olijfolie
4
Rooster de pijnboompitten in een likje olijfolie. Ontpit de olijven en snijd ze fijn. Doe ze ook bij de koolsla.
zout, cayennepeper
5
Giet een flinke scheut olijfolie en een scheutje ciderazijn bij de koolsla. Kruid met zout en een beetje cayennepeper.
50 g boter
6
Smelt een klont boter in een pan en bak de worsten op een zacht vuur.
0,6 l groente- of kippenbouillon
7
Verwarm de groentebouillon in een kookpot.
150 g polenta
8
Doe de polenta bij de bouillon en roer om terwijl de kookpot nog op het vuur staat. Laat even garen en haal van het vuur.
150 g mascarpone, 1 el Truffelpasta, zout, cayennepeper
9
Werk de polenta af met boter, mascarpone en truffelpasta. Breng op smaak met peper en zout.
10
Serveer de koolsla met worsten en polenta.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Salsiccia's
4
Witte kolen
0,25
Venkel
1
Roodlof
1
Zongedroogde tomaten
220 g
Rucola
100 g
Basilicum
1
Pijnboompitten
100 g
Olijfolie
Zout
Cayennepeper
Boter
50 g
Groente- of kippenbouillon
0,6 l
Polenta
150 g
Mascarpone
150 g
Truffelpasta
1 el
Salade met venkel, salsiccia en polenta
Een salsiccia is een Italiaanse worst die gekruid is met venkel. Jeroen maakt er een salade bij van witte kool, venkel en radicchio. De romige polenta op smaak gebracht met truffelpasta maakt het gerecht helemaal af.Instructies
De salade
4 salsiccia's
1
Haal de salsiccia uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
0,25 Witte kolen, 1 venkel, 1 Roodlof
2
Rasp de witte kool en de venkel. Haal het harde stukje uit de radicchio en snijd hem fijn. Meng de groenten in een grote kom.
220 g Zongedroogde tomaten, 100 g Rucola, 1 basilicum
3
Haal de zongedroogde tomaten uit de olie en snipper ze fijn. Snijd de rucola en de basilicum fijn. Doe ze bij de koolsla.
100 g pijnboompitten, olijfolie
4
Rooster de pijnboompitten in een likje olijfolie. Ontpit de olijven en snijd ze fijn. Doe ze ook bij de koolsla.
zout, cayennepeper
5
Giet een flinke scheut olijfolie en een scheutje ciderazijn bij de koolsla. Kruid met zout en een beetje cayennepeper.
50 g boter
6
Smelt een klont boter in een pan en bak de worsten op een zacht vuur.
0,6 l groente- of kippenbouillon
7
Verwarm de groentebouillon in een kookpot.
150 g polenta
8
Doe de polenta bij de bouillon en roer om terwijl de kookpot nog op het vuur staat. Laat even garen en haal van het vuur.
150 g mascarpone, 1 el Truffelpasta, zout, cayennepeper
9
Werk de polenta af met boter, mascarpone en truffelpasta. Breng op smaak met peper en zout.
10
Serveer de koolsla met worsten en polenta.