Instructies

4 personen

De salade

4 salsiccia's
1

Haal de salsiccia uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

0,25 Witte kolen, 1 venkel, 1 Roodlof
2

Rasp de witte kool en de venkel. Haal het harde stukje uit de radicchio en snijd hem fijn. Meng de groenten in een grote kom.

220 g Zongedroogde tomaten, 100 g Rucola, 1 basilicum
3

Haal de zongedroogde tomaten uit de olie en snipper ze fijn. Snijd de rucola en de basilicum fijn. Doe ze bij de koolsla.

100 g pijnboompitten, olijfolie
4

Rooster de pijnboompitten in een likje olijfolie. Ontpit de olijven en snijd ze fijn. Doe ze ook bij de koolsla.

zout, cayennepeper
5

Giet een flinke scheut olijfolie en een scheutje ciderazijn bij de koolsla. Kruid met zout en een beetje cayennepeper.

50 g boter
6

Smelt een klont boter in een pan en bak de worsten op een zacht vuur.

0,6 l groente- of kippenbouillon
7

Verwarm de groentebouillon in een kookpot.

150 g polenta
8

Doe de polenta bij de bouillon en roer om terwijl de kookpot nog op het vuur staat. Laat even garen en haal van het vuur.

150 g mascarpone, 1 el Truffelpasta, zout, cayennepeper
9

Werk de polenta af met boter, mascarpone en truffelpasta. Breng op smaak met peper en zout.

10

Serveer de koolsla met worsten en polenta.