Amandelcrumble met peer en veenbes
Amandelcrumble met peer en veenbes
Een zoete snack met een bodem van amandelcrumble, een vulling van peer en veenbessen, en een crumble van amandel als afwerking.
Amandelcrumble met peer en veenbes
Amandelcrumble met peer en veenbes
Een zoete snack met een bodem van amandelcrumble, een vulling van peer en veenbessen, en een crumble van amandel als afwerking.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
250 g
Suiker
250 g
Malse boter
250 g
Amandelpoeder
150 g
Havermout
100 g
Zout
1 snuifje
Amandelextract
1 dopje
Conference peren
2
Veenbessendiepvries
225 g
Suiker
100 g
Kaneelstokje
1
Steranijs
1
Gember
30 g
Vanillestokje
1
Benodigdheden
Bakpapier, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 Conference peren, 225 g veenbessen (diepvries), 100 g suiker, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 30 g gember
1
Snijd de peren in blokjes en stoof ze aan in boter. Doe er de veenbessen, de suiker, de zaadjes en de peul van de vanillestok, de kaneelstok, een steranijs en de geraspte gember bij. Laat het meeste vocht verdampen.
250 g malse boter, 250 g suiker, 150 g amandelpoeder, 250 g bloem, 100 g havermout, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje zout
2
Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de havermout, het amandelextract en een snuif zout in een kom.
3
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C en bedek een ovenschaal met bakpapier.
4
Gebruik de helft van het beslag om de bodem van het bakblik mee te bedekken.
5
Maak de bodem egaal.
6
Plet de stukjes peer met de veenbessen wanneer ze gaar zijn en haal er de kaneelstok, de steranijs en de vanillestok uit.
7
Schep het fruit op de bodem.
8
Verkruimel de andere helft van het crumblebeslag over de vulling en schuif het bakblik minstens 40 minuten in de oven.
9
Laat even afkoelen en snijd de crumble in gelijke stukken.
1
Snijd de peren in blokjes en stoof ze aan in boter. Doe er de veenbessen, de suiker, de zaadjes en de peul van de vanillestok, de kaneelstok, een steranijs en de geraspte gember bij. Laat het meeste vocht verdampen.
2
Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de havermout, het amandelextract en een snuif zout in een kom.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 Conference peren, 225 g veenbessen (diepvries), 100 g suiker, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 30 g gember
1
Snijd de peren in blokjes en stoof ze aan in boter. Doe er de veenbessen, de suiker, de zaadjes en de peul van de vanillestok, de kaneelstok, een steranijs en de geraspte gember bij. Laat het meeste vocht verdampen.
250 g malse boter, 250 g suiker, 150 g amandelpoeder, 250 g bloem, 100 g havermout, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje zout
2
Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de havermout, het amandelextract en een snuif zout in een kom.
3
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C en bedek een ovenschaal met bakpapier.
4
Gebruik de helft van het beslag om de bodem van het bakblik mee te bedekken.
5
Maak de bodem egaal.
6
Plet de stukjes peer met de veenbessen wanneer ze gaar zijn en haal er de kaneelstok, de steranijs en de vanillestok uit.
7
Schep het fruit op de bodem.
8
Verkruimel de andere helft van het crumblebeslag over de vulling en schuif het bakblik minstens 40 minuten in de oven.
9
Laat even afkoelen en snijd de crumble in gelijke stukken.
1
Snijd de peren in blokjes en stoof ze aan in boter. Doe er de veenbessen, de suiker, de zaadjes en de peul van de vanillestok, de kaneelstok, een steranijs en de geraspte gember bij. Laat het meeste vocht verdampen.
2
Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de havermout, het amandelextract en een snuif zout in een kom.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Bloem
250 g
Suiker
250 g
Malse boter
250 g
Amandelpoeder
150 g
Havermout
100 g
Zout
1 snuifje
Amandelextract
1 dopje
Conference peren
2
Veenbessendiepvries
225 g
Suiker
100 g
Kaneelstokje
1
Steranijs
1
Gember
30 g
Vanillestokje
1
Amandelcrumble met peer en veenbes
Een zoete snack met een bodem van amandelcrumble, een vulling van peer en veenbessen, en een crumble van amandel als afwerking.Instructies
2 Conference peren, 225 g veenbessen (diepvries), 100 g suiker, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 30 g gember
1
Snijd de peren in blokjes en stoof ze aan in boter. Doe er de veenbessen, de suiker, de zaadjes en de peul van de vanillestok, de kaneelstok, een steranijs en de geraspte gember bij. Laat het meeste vocht verdampen.
250 g malse boter, 250 g suiker, 150 g amandelpoeder, 250 g bloem, 100 g havermout, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje zout
2
Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de havermout, het amandelextract en een snuif zout in een kom.
3
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C en bedek een ovenschaal met bakpapier.
4
Gebruik de helft van het beslag om de bodem van het bakblik mee te bedekken.
5
Maak de bodem egaal.
6
Plet de stukjes peer met de veenbessen wanneer ze gaar zijn en haal er de kaneelstok, de steranijs en de vanillestok uit.
7
Schep het fruit op de bodem.
8
Verkruimel de andere helft van het crumblebeslag over de vulling en schuif het bakblik minstens 40 minuten in de oven.
9
Laat even afkoelen en snijd de crumble in gelijke stukken.