Instructies

4 personen
2 Conference peren, 225 g veenbessen (diepvries), 100 g suiker, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 30 g gember
1

Snijd de peren in blokjes en stoof ze aan in boter. Doe er de veenbessen, de suiker, de zaadjes en de peul van de vanillestok, de kaneelstok, een steranijs en de geraspte gember bij. Laat het meeste vocht verdampen.

250 g malse boter, 250 g suiker, 150 g amandelpoeder, 250 g bloem, 100 g havermout, 1 dopje amandelextract, 1 snuifje zout
2

Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de havermout, het amandelextract en een snuif zout in een kom.

3

Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C en bedek een ovenschaal met bakpapier.

4

Gebruik de helft van het beslag om de bodem van het bakblik mee te bedekken.

5

Maak de bodem egaal.

6

Plet de stukjes peer met de veenbessen wanneer ze gaar zijn en haal er de kaneelstok, de steranijs en de vanillestok uit.

7

Schep het fruit op de bodem.

8

Verkruimel de andere helft van het crumblebeslag over de vulling en schuif het bakblik minstens 40 minuten in de oven.

9

Laat even afkoelen en snijd de crumble in gelijke stukken.