Ovenschotel van konijn met bladerdeeg
Ovenschotel van konijn met bladerdeeg
Ingrediënten
4 personen
Ajuin
1
Wortels
2
Selder
7 stengel
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Zwarte peperbollen
Zout
Kruidnagels
Laurierblaadjes
Konijnenbouten
4
Zilverui
200 g
Boter
1 klont
Boter
60 g
Pancetta
200 g
Peper
Bloem
80 g
Limoenen
0,5
Nootmuskaat
Room
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Benodigdheden
1 casserole of ruime kookpot, 1 ruime ovenschaal, een zeef, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bouillon
1 ajuin, 2 Wortels, 2 stengel selder
1
Snijd de selder, de wortel en de ui grof. Doe de groenten in een casserole met water en zet de casserole op het vuur.
1 takje rozemarijn, tijm, Zwarte peperbollen, zout, kruidnagels, laurierblaadjes
2
Breng de bouillon op smaak met tijm, rozemarijn, gemalen zwarte peperbolletjes, zout, kruidnagels en laurierblaadjes.
4 konijnenbouten
3
Leg er ook de konijnenbouten in en laat het geheel trekken.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
De garnituur
200 g Zilverui
5
Laat de zilveruien weken in een kom gevuld met heet water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 klont boter
6
Laat een klont boter smelten in een andere pan op het vuur.
200 g pancetta
7
Snijd de pancetta in reepjes en bak ze in de hete vetstof.
5 stengel selder
8
Spoel de selder grondig. Snijd de stengels in stukken en stoof ze mee aan met de pancetta.
peper, zout
9
Pel de zilveruien en laat ze ook meestoven. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
10
Blus het geheel met 2 soeplepels van de bouillon en laat onder een deksel garen op het vuur.
11
Haal de konijnenbouten uit de bouillon.
60 g boter
12
Zet een andere grote casserole met een klont boter op het vuur.
13
Pluk het vlees van de konijnenbouten.
De saus
80 g bloem
14
Meng de bloem onder de boter en klop tot een stevige roux.
15
Zeef er eerst het vocht van de pancetta, selder en uien bij en vervolgens de rest van de bouillon. Klop verder tot je een gebonden saus krijgt.
peper, 0,5 limoenen, nootmuskaat, 1 scheutje Room
16
Breng de saus verder op smaak met peper, het limoensap, nootmuskaat en een scheut room.
De ovenschotel
17
Doe het vlees en de groenten met de pancetta bij de saus. Stort het geheel vervolgens uit in een ruime ovenschaal.
1 vel bladerdeeg
18
Leg er een vel bladerdeeg op en maak insnijdingen in het deeg. Zorg ook voor een opening in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
19
Klop een eierdooier met een scheutje melk los in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het eiermengsel.
20
Schuif de ovenschaal in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
De bouillon
1 ajuin, 2 Wortels, 2 stengel selder
1
Snijd de selder, de wortel en de ui grof. Doe de groenten in een casserole met water en zet de casserole op het vuur.
1 takje rozemarijn, tijm, Zwarte peperbollen, zout, kruidnagels, laurierblaadjes
2
Breng de bouillon op smaak met tijm, rozemarijn, gemalen zwarte peperbolletjes, zout, kruidnagels en laurierblaadjes.
4 konijnenbouten
3
Leg er ook de konijnenbouten in en laat het geheel trekken.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
De garnituur
200 g Zilverui
5
Laat de zilveruien weken in een kom gevuld met heet water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 klont boter
6
Laat een klont boter smelten in een andere pan op het vuur.
200 g pancetta
7
Snijd de pancetta in reepjes en bak ze in de hete vetstof.
5 stengel selder
8
Spoel de selder grondig. Snijd de stengels in stukken en stoof ze mee aan met de pancetta.
peper, zout
9
Pel de zilveruien en laat ze ook meestoven. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
10
Blus het geheel met 2 soeplepels van de bouillon en laat onder een deksel garen op het vuur.
11
Haal de konijnenbouten uit de bouillon.
60 g boter
12
Zet een andere grote casserole met een klont boter op het vuur.
13
Pluk het vlees van de konijnenbouten.
De saus
80 g bloem
14
Meng de bloem onder de boter en klop tot een stevige roux.
15
Zeef er eerst het vocht van de pancetta, selder en uien bij en vervolgens de rest van de bouillon. Klop verder tot je een gebonden saus krijgt.
peper, 0,5 limoenen, nootmuskaat, 1 scheutje Room
16
Breng de saus verder op smaak met peper, het limoensap, nootmuskaat en een scheut room.
De ovenschotel
17
Doe het vlees en de groenten met de pancetta bij de saus. Stort het geheel vervolgens uit in een ruime ovenschaal.
1 vel bladerdeeg
18
Leg er een vel bladerdeeg op en maak insnijdingen in het deeg. Zorg ook voor een opening in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
19
Klop een eierdooier met een scheutje melk los in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het eiermengsel.
20
Schuif de ovenschaal in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u
Ingrediënten
Ajuin
1
Wortels
2
Selder
7 stengel
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Zwarte peperbollen
Zout
Kruidnagels
Laurierblaadjes
Konijnenbouten
4
Zilverui
200 g
Boter
1 klont
Boter
60 g
Pancetta
200 g
Peper
Bloem
80 g
Limoenen
0,5
Nootmuskaat
Room
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Ovenschotel van konijn met bladerdeeg
Dat konijn ongelofelijk veelzijdig is, wordt met dit gerecht nogmaals bewezen. Jeroen maakt een ovenschotel klaar met konijn, pancetta en selder. Het vel bladerdeeg op deze ovenschotel doet je spontaan denken aan een typische English pie.Instructies
De bouillon
1 ajuin, 2 Wortels, 2 stengel selder
1
Snijd de selder, de wortel en de ui grof. Doe de groenten in een casserole met water en zet de casserole op het vuur.
1 takje rozemarijn, tijm, Zwarte peperbollen, zout, kruidnagels, laurierblaadjes
2
Breng de bouillon op smaak met tijm, rozemarijn, gemalen zwarte peperbolletjes, zout, kruidnagels en laurierblaadjes.
4 konijnenbouten
3
Leg er ook de konijnenbouten in en laat het geheel trekken.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
De garnituur
200 g Zilverui
5
Laat de zilveruien weken in een kom gevuld met heet water.
1 klont boter
6
Laat een klont boter smelten in een andere pan op het vuur.
200 g pancetta
7
Snijd de pancetta in reepjes en bak ze in de hete vetstof.
5 stengel selder
8
Spoel de selder grondig. Snijd de stengels in stukken en stoof ze mee aan met de pancetta.
peper, zout
9
Pel de zilveruien en laat ze ook meestoven. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
10
Blus het geheel met 2 soeplepels van de bouillon en laat onder een deksel garen op het vuur.
11
Haal de konijnenbouten uit de bouillon.
60 g boter
12
Zet een andere grote casserole met een klont boter op het vuur.
13
Pluk het vlees van de konijnenbouten.
De saus
80 g bloem
14
Meng de bloem onder de boter en klop tot een stevige roux.
15
Zeef er eerst het vocht van de pancetta, selder en uien bij en vervolgens de rest van de bouillon. Klop verder tot je een gebonden saus krijgt.
peper, 0,5 limoenen, nootmuskaat, 1 scheutje Room
16
Breng de saus verder op smaak met peper, het limoensap, nootmuskaat en een scheut room.
De ovenschotel
17
Doe het vlees en de groenten met de pancetta bij de saus. Stort het geheel vervolgens uit in een ruime ovenschaal.
1 vel bladerdeeg
18
Leg er een vel bladerdeeg op en maak insnijdingen in het deeg. Zorg ook voor een opening in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
19
Klop een eierdooier met een scheutje melk los in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het eiermengsel.
20
Schuif de ovenschaal in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.