dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam (thumbnail)Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam

Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam

1u
17
-
1.6K
Recepten

Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam

Bij soep met balletjes denk je meestal aan vleesballetjes maar in deze hete bloemkoolsoep met curry en sesam zwemmen visballetjes. Ze bevatten zowel gerookte als rauwe schelvis. In dit vurig soepje zit ook tahin, een pasta van sesamzaadjes uit de Oosterse keuken die onder andere in hummus gebruikt wordt.
Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam (thumbnail)Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam

Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam

1u
17
-
1.6K
Recepten

Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam

Bij soep met balletjes denk je meestal aan vleesballetjes maar in deze hete bloemkoolsoep met curry en sesam zwemmen visballetjes. Ze bevatten zowel gerookte als rauwe schelvis. In dit vurig soepje zit ook tahin, een pasta van sesamzaadjes uit de Oosterse keuken die onder andere in hummus gebruikt wordt.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.6K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Bloemkool
1
Currypasta
1 el
Kurkumapoeder
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Zout
Groentebouillon
3 l
Tijm
Laurier
Aardappelen
2
Sesamzaadjes
2 el
Schelvis
250 g
Gerookte schelvis
250 g
Eiwit
1
Koriander
Tahini
2 el

Benodigdheden

Staafmixer, blender, een blender, een staafmixer, een vergiet

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De bloemkoolsoep

3 ajuinen
1
Pel en snipper de uien grof. Stoof ze aan in een grote kookpot met een klont boter.
2 teentjes Look
2
Pel en snijd de look grof. Laat mee aanstoven.
1 bloemkool
3
Snijd de roosjes van de bloemkool af. Kuis het merg (de steeltjes) en snijd in stukken. Stoof alles mee aan met de uien. Hou eventueel enkele roosjes apart als garnituur.
1 el currypasta, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje garam masala, zout, 3 l groentebouillon
4
Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala en het zout toe. Bevochtig met de groentebouillon en roer alles eens goed door.
tijm, laurier, 2 aardappelen
5
Maak een kruidentuil met enkele takjes tijm en laurierblaadjes. Schil ook de aardappelen en laat alles meekoken.
6
Laat de soep een half uur zachtjes koken op het vuur. Ondertussen heb je tijd om de visballetjes klaar te maken.

De visballetjes en garnituur

2 el sesamzaadjes
7
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
8
Snijd de bloemkoolroosjes die je apart hebt gehouden in kleinere roosjes en kook ze kort in water. Spoel af onder koud water.
250 g schelvis, 250 g gerookte schelvis, 1 eiwit, koriander
9
Snijd de rauwe en gerookte vis in stukken en doe ze samen met het eiwit en de koriander in een blender. Mix fijn.
10
Rol balletjes van de gepureerde vis en leg ze apart tot de soep gaar is.

De afwerking

11
Vis de kruidentuil uit de soep en zet de staafmixer erin.
2 el tahini
12
Voeg de tahin toe en mix de soep verder fijn.
13
Laat de visballetjes kort garen in de warme soep en serveer meteen.
14
Werk af met de geroosterde sesamzaadjes, een paar blaadjes koriander en de extra bloemkoolroosjes. Smakelijk!
1
Pel en snipper de uien grof. Stoof ze aan in een grote kookpot met een klont boter.
2
Pel en snijd de look grof. Laat mee aanstoven.

Instructies

De bloemkoolsoep

3 ajuinen
1
Pel en snipper de uien grof. Stoof ze aan in een grote kookpot met een klont boter.
2 teentjes Look
2
Pel en snijd de look grof. Laat mee aanstoven.
1 bloemkool
3
Snijd de roosjes van de bloemkool af. Kuis het merg (de steeltjes) en snijd in stukken. Stoof alles mee aan met de uien. Hou eventueel enkele roosjes apart als garnituur.
1 el currypasta, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje garam masala, zout, 3 l groentebouillon
4
Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala en het zout toe. Bevochtig met de groentebouillon en roer alles eens goed door.
tijm, laurier, 2 aardappelen
5
Maak een kruidentuil met enkele takjes tijm en laurierblaadjes. Schil ook de aardappelen en laat alles meekoken.
6
Laat de soep een half uur zachtjes koken op het vuur. Ondertussen heb je tijd om de visballetjes klaar te maken.

De visballetjes en garnituur

2 el sesamzaadjes
7
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
8
Snijd de bloemkoolroosjes die je apart hebt gehouden in kleinere roosjes en kook ze kort in water. Spoel af onder koud water.
250 g schelvis, 250 g gerookte schelvis, 1 eiwit, koriander
9
Snijd de rauwe en gerookte vis in stukken en doe ze samen met het eiwit en de koriander in een blender. Mix fijn.
10
Rol balletjes van de gepureerde vis en leg ze apart tot de soep gaar is.

De afwerking

11
Vis de kruidentuil uit de soep en zet de staafmixer erin.
2 el tahini
12
Voeg de tahin toe en mix de soep verder fijn.
13
Laat de visballetjes kort garen in de warme soep en serveer meteen.
14
Werk af met de geroosterde sesamzaadjes, een paar blaadjes koriander en de extra bloemkoolroosjes. Smakelijk!
1
Pel en snipper de uien grof. Stoof ze aan in een grote kookpot met een klont boter.
2
Pel en snijd de look grof. Laat mee aanstoven.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam (thumbnail)Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam
4 personen
1u
Ingrediënten
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Bloemkool
1
Currypasta
1 el
Kurkumapoeder
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Zout
Groentebouillon
3 l
Tijm
Laurier
Aardappelen
2
Sesamzaadjes
2 el
Schelvis
250 g
Gerookte schelvis
250 g
Eiwit
1
Koriander
Tahini
2 el

Bloemkoolsoep met visballetjes en sesam

Bij soep met balletjes denk je meestal aan vleesballetjes maar in deze hete bloemkoolsoep met curry en sesam zwemmen visballetjes. Ze bevatten zowel gerookte als rauwe schelvis. In dit vurig soepje zit ook tahin, een pasta van sesamzaadjes uit de Oosterse keuken die onder andere in hummus gebruikt wordt.
Instructies

De bloemkoolsoep

3 ajuinen
1
Pel en snipper de uien grof. Stoof ze aan in een grote kookpot met een klont boter.
2 teentjes Look
2
Pel en snijd de look grof. Laat mee aanstoven.
1 bloemkool
3
Snijd de roosjes van de bloemkool af. Kuis het merg (de steeltjes) en snijd in stukken. Stoof alles mee aan met de uien. Hou eventueel enkele roosjes apart als garnituur.
1 el currypasta, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje garam masala, zout, 3 l groentebouillon
4
Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala en het zout toe. Bevochtig met de groentebouillon en roer alles eens goed door.
tijm, laurier, 2 aardappelen
5
Maak een kruidentuil met enkele takjes tijm en laurierblaadjes. Schil ook de aardappelen en laat alles meekoken.
6
Laat de soep een half uur zachtjes koken op het vuur. Ondertussen heb je tijd om de visballetjes klaar te maken.

De visballetjes en garnituur

2 el sesamzaadjes
7
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
8
Snijd de bloemkoolroosjes die je apart hebt gehouden in kleinere roosjes en kook ze kort in water. Spoel af onder koud water.
250 g schelvis, 250 g gerookte schelvis, 1 eiwit, koriander
9
Snijd de rauwe en gerookte vis in stukken en doe ze samen met het eiwit en de koriander in een blender. Mix fijn.
10
Rol balletjes van de gepureerde vis en leg ze apart tot de soep gaar is.

De afwerking

11
Vis de kruidentuil uit de soep en zet de staafmixer erin.
2 el tahini
12
Voeg de tahin toe en mix de soep verder fijn.
13
Laat de visballetjes kort garen in de warme soep en serveer meteen.
14
Werk af met de geroosterde sesamzaadjes, een paar blaadjes koriander en de extra bloemkoolroosjes. Smakelijk!