Hummus van witte bonen, salade met groene boontjes, hazelnoten en chermoula
Hummus van witte bonen, salade met groene boontjes, hazelnoten en chermoula
Zachte hummus van witte bonen en kikkererwten, een salade met gekookte boontjes en geroosterde hazelnoten, en een Noord-Afrikaanse dressing.
Hummus van witte bonen, salade met groene boontjes, hazelnoten en chermoula
Hummus van witte bonen, salade met groene boontjes, hazelnoten en chermoula
Zachte hummus van witte bonen en kikkererwten, een salade met gekookte boontjes en geroosterde hazelnoten, en een Noord-Afrikaanse dressing.
Ingrediënten
4 personen
Witte bonen
200 g
Kikkererwten
200 g
Look
2 teentjes
Tahini
1 el
Griekse yoghurt
1 el
Sesamolie
1 scheutje
Gerookte paprika
1 snuifje
Za'atar
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Olijfolie
0,05 l
CitroenenHet sap
0,5
Fijne groene boontjes
400 g
Rode ui
1
Wittewijnazijn
1 scheutje
Waterkers
1 bosje
Koriander
Platte peterselie
Munt
Witte hazelnoten
100 g
Platte peterselie
Koriander
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Grof zout
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Olijfolie
0,1 l
CitroenHet sap
1
Water
1 scheutje
Benodigdheden
Zeef, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g Witte bonen, 200 g Kikkererwten
1
Giet de bonen en de kikkererwten door een zeef, spoel ze en breng ze aan de kook in gezouten water.
2 teentjes Look
2
Voeg de look toe en laat hem meekoken.
platte peterselie, koriander, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 0,5 citroenen (Het sap), 0,1 l olijfolie
3
Doe de verse kruiden met een fijngesneden chilipeper, de look, de olijfolie, het sap van de citroen en een scheutje water in de blender.
1 snuifje Gerookte paprika, 1 snuifje komijn
4
Breng de chermoula op smaak met het paprikapoeder, zout en komijn en mix alles. Maak de blender schoon.
5
Giet de witte boontjes en de kikkererwten door een zeef en schep alles in de blender.
1 el tahini, 1 snuifje komijn, 0,05 l olijfolie, 1 scheutje sesamolie, 1 snuifje Za'atar, 1 citroen (Het sap)
6
Voeg er de tahin, de komijn, de olijfolie, een scheutje sesamolie, een snuif zout, de za’atar en het citroensap aan toe. Mix alles tot een gladde hummus en laat afkoelen.
1 scheutje Water
7
Voeg indien nodig een klein scheutje water toe.
400 g fijne groene boontjes
8
Kuis de boontjes en kook ze gaar in gezouten water met wat bicarbonaat.
1 rode ui
9
Snipper de rode ui fijn en spoel de gare boontjes onder koud water.
100 g Witte hazelnoten
10
Hak de hazelnoten grof en rooster ze. Laat ze daarna afkoelen.
1 scheutje wittewijnazijn
11
Sprenkel wat wittewijnazijn over de rode ui.
1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout
12
Schep de Griekse yoghurt, wat extra citroensap en eventueel wat extra zout en peper bij de hummus en mix nog eens.
TIPZorg dat de hummus wat afgekoeld is voor je er de Griekse yoghurt aan toevoegt.
13
Schep de hummus in een schaal.
14
Meng enkele eetlepels van de chermoula en de gemarineerde ui onder de boontjes.
1 bosje Waterkers, Munt, platte peterselie, koriander
15
Pluk de waterkers en de groene kruiden en verdeel ze over de boontjes.
16
Strooi de geroosterde hazelnoten over de salade en werk af met extra chermoula.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!200 g Witte bonen, 200 g Kikkererwten
1
Giet de bonen en de kikkererwten door een zeef, spoel ze en breng ze aan de kook in gezouten water.
2 teentjes Look
2
Voeg de look toe en laat hem meekoken.
platte peterselie, koriander, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 0,5 citroenen (Het sap), 0,1 l olijfolie
3
Doe de verse kruiden met een fijngesneden chilipeper, de look, de olijfolie, het sap van de citroen en een scheutje water in de blender.
1 snuifje Gerookte paprika, 1 snuifje komijn
4
Breng de chermoula op smaak met het paprikapoeder, zout en komijn en mix alles. Maak de blender schoon.
5
Giet de witte boontjes en de kikkererwten door een zeef en schep alles in de blender.
1 el tahini, 1 snuifje komijn, 0,05 l olijfolie, 1 scheutje sesamolie, 1 snuifje Za'atar, 1 citroen (Het sap)
6
Voeg er de tahin, de komijn, de olijfolie, een scheutje sesamolie, een snuif zout, de za’atar en het citroensap aan toe. Mix alles tot een gladde hummus en laat afkoelen.
1 scheutje Water
7
Voeg indien nodig een klein scheutje water toe.
400 g fijne groene boontjes
8
Kuis de boontjes en kook ze gaar in gezouten water met wat bicarbonaat.
1 rode ui
9
Snipper de rode ui fijn en spoel de gare boontjes onder koud water.
100 g Witte hazelnoten
10
Hak de hazelnoten grof en rooster ze. Laat ze daarna afkoelen.
1 scheutje wittewijnazijn
11
Sprenkel wat wittewijnazijn over de rode ui.
1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout
12
Schep de Griekse yoghurt, wat extra citroensap en eventueel wat extra zout en peper bij de hummus en mix nog eens.
TIPZorg dat de hummus wat afgekoeld is voor je er de Griekse yoghurt aan toevoegt.
13
Schep de hummus in een schaal.
14
Meng enkele eetlepels van de chermoula en de gemarineerde ui onder de boontjes.
1 bosje Waterkers, Munt, platte peterselie, koriander
15
Pluk de waterkers en de groene kruiden en verdeel ze over de boontjes.
16
Strooi de geroosterde hazelnoten over de salade en werk af met extra chermoula.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Witte bonen
200 g
Kikkererwten
200 g
Look
2 teentjes
Tahini
1 el
Griekse yoghurt
1 el
Sesamolie
1 scheutje
Gerookte paprika
1 snuifje
Za'atar
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Olijfolie
0,05 l
CitroenenHet sap
0,5
Fijne groene boontjes
400 g
Rode ui
1
Wittewijnazijn
1 scheutje
Waterkers
1 bosje
Koriander
Platte peterselie
Munt
Witte hazelnoten
100 g
Platte peterselie
Koriander
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Grof zout
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Olijfolie
0,1 l
CitroenHet sap
1
Water
1 scheutje
Hummus van witte bonen, salade met groene boontjes, hazelnoten en chermoula
Zachte hummus van witte bonen en kikkererwten, een salade met gekookte boontjes en geroosterde hazelnoten, en een Noord-Afrikaanse dressing.Instructies
200 g Witte bonen, 200 g Kikkererwten
1
Giet de bonen en de kikkererwten door een zeef, spoel ze en breng ze aan de kook in gezouten water.
2 teentjes Look
2
Voeg de look toe en laat hem meekoken.
platte peterselie, koriander, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 0,5 citroenen (Het sap), 0,1 l olijfolie
3
Doe de verse kruiden met een fijngesneden chilipeper, de look, de olijfolie, het sap van de citroen en een scheutje water in de blender.
1 snuifje Gerookte paprika, 1 snuifje komijn
4
Breng de chermoula op smaak met het paprikapoeder, zout en komijn en mix alles. Maak de blender schoon.
5
Giet de witte boontjes en de kikkererwten door een zeef en schep alles in de blender.
1 el tahini, 1 snuifje komijn, 0,05 l olijfolie, 1 scheutje sesamolie, 1 snuifje Za'atar, 1 citroen (Het sap)
6
Voeg er de tahin, de komijn, de olijfolie, een scheutje sesamolie, een snuif zout, de za’atar en het citroensap aan toe. Mix alles tot een gladde hummus en laat afkoelen.
1 scheutje Water
7
Voeg indien nodig een klein scheutje water toe.
400 g fijne groene boontjes
8
Kuis de boontjes en kook ze gaar in gezouten water met wat bicarbonaat.
1 rode ui
9
Snipper de rode ui fijn en spoel de gare boontjes onder koud water.
100 g Witte hazelnoten
10
Hak de hazelnoten grof en rooster ze. Laat ze daarna afkoelen.
1 scheutje wittewijnazijn
11
Sprenkel wat wittewijnazijn over de rode ui.
1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout
12
Schep de Griekse yoghurt, wat extra citroensap en eventueel wat extra zout en peper bij de hummus en mix nog eens.
TIPZorg dat de hummus wat afgekoeld is voor je er de Griekse yoghurt aan toevoegt.
13
Schep de hummus in een schaal.
14
Meng enkele eetlepels van de chermoula en de gemarineerde ui onder de boontjes.
1 bosje Waterkers, Munt, platte peterselie, koriander
15
Pluk de waterkers en de groene kruiden en verdeel ze over de boontjes.
16
Strooi de geroosterde hazelnoten over de salade en werk af met extra chermoula.