Instructies
4 personen
200 g Witte bonen, 200 g Kikkererwten
1
Giet de bonen en de kikkererwten door een zeef, spoel ze en breng ze aan de kook in gezouten water.
2 teentjes Look
2
Voeg de look toe en laat hem meekoken.
platte peterselie, koriander, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 0,5 citroenen (Het sap), 0,1 l olijfolie
3
Doe de verse kruiden met een fijngesneden chilipeper, de look, de olijfolie, het sap van de citroen en een scheutje water in de blender.
1 snuifje Gerookte paprika, 1 snuifje komijn
4
Breng de chermoula op smaak met het paprikapoeder, zout en komijn en mix alles. Maak de blender schoon.
5
Giet de witte boontjes en de kikkererwten door een zeef en schep alles in de blender.
1 el tahini, 1 snuifje komijn, 0,05 l olijfolie, 1 scheutje sesamolie, 1 snuifje Za'atar, 1 citroen (Het sap)
6
Voeg er de tahin, de komijn, de olijfolie, een scheutje sesamolie, een snuif zout, de za’atar en het citroensap aan toe. Mix alles tot een gladde hummus en laat afkoelen.
1 scheutje Water
7
Voeg indien nodig een klein scheutje water toe.
400 g fijne groene boontjes
8
Kuis de boontjes en kook ze gaar in gezouten water met wat bicarbonaat.
1 rode ui
9
Snipper de rode ui fijn en spoel de gare boontjes onder koud water.
100 g Witte hazelnoten
10
Hak de hazelnoten grof en rooster ze. Laat ze daarna afkoelen.
1 scheutje wittewijnazijn
11
Sprenkel wat wittewijnazijn over de rode ui.
1 el Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout
12
Schep de Griekse yoghurt, wat extra citroensap en eventueel wat extra zout en peper bij de hummus en mix nog eens.
TIPZorg dat de hummus wat afgekoeld is voor je er de Griekse yoghurt aan toevoegt.
13
Schep de hummus in een schaal.
14
Meng enkele eetlepels van de chermoula en de gemarineerde ui onder de boontjes.
1 bosje Waterkers, Munt, platte peterselie, koriander
15
Pluk de waterkers en de groene kruiden en verdeel ze over de boontjes.
16