Hummus van rode biet met gerookte zalm en knäckebröd
Sharing is caring. Dit groot aperitiefbord met hummus, knäckebröd, gerookte zalm en een lekkere salade is er om te delen. Laat het smaken samen!
Hummus van rode biet met gerookte zalm en knäckebröd
Sharing is caring. Dit groot aperitiefbord met hummus, knäckebröd, gerookte zalm en een lekkere salade is er om te delen. Laat het smaken samen!
Ingrediënten
4 personen
Speltbloem
150 g
Roggebloem
150 g
Tarwebloem
100 g
Zout
Sesamzaadjes
2 el
Zonnebloempitten
2 el
Lijnzaad
1 el
Maanzaad
1 el
Koolzaadolie
2 el
Koolzaadolie
Gist
8 g
Water
250 ml
Look
2 teentjes
Kikkererwten
1 blik
Rode bieten
3
Zure room
2 el
Tahini
2 el
Limoenen
0,5
Cayennepeper
Komijnpoeder
Groene selder
4 stengels
Appel
1
Appelazijn
Pepers
Munt
Koriander
Gerookte zalm
400 g
Za'atar
1 snuifje
Benodigdheden
Hakmolen, een keukenmachine met een kneedhaak, een deegrol, een kookpenseel, een hakmolen met s vormig mes, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het knäckebröd
1
Verwarm de oven voor tot 210 °C.
150 g speltbloem, 150 g roggebloem, 100 g tarwebloem, zout, 2 el sesamzaadjes, 2 el zonnebloempitten, 1 el lijnzaad, 1 el maanzaad
2
Meng de speltbloem met de roggebloem en de tarwebloem in de kom van de keukenmachine. Voeg er een snuif zout, de sesamzaadjes, de zonnebloempitten, het lijnzaad en het maanzaad aan toe.
2 el koolzaadolie
3
Laat de keukenmachine draaien. Voeg er de koolzaadolie aan toe.
8 g gist, 250 ml Water
4
Los de gist op in het lauwe water. Giet het bij de droge ingrediënten en meng alles in de keukenmachine tot een elastisch deeg.
5
Bestuif een siliconenmatje (of een vel bakpapier) met een beetje bloem en leg het op een bakplaat. Leg er het deeg op en bedek met een tweede matje.
6
Rol het deeg tussen de twee matjes dun uit met een deegrol.
7
Bestrijk het deeg met wat extra koolzaadolie.
8
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Draai hot crackers ongeveer een laat nog eens 10 minuten bakken.
10
Haal het knäckebröd uit de oven en laat het afkoelen.
De hummus
2 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook.
1 blik Kikkererwten
12
Giet de kikkererwten af.
zout
13
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de kikkererwten met de knoflook 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Rode bieten, 2 el Zure room, 2 el tahini, 0,5 limoenen, cayennepeper, komijnpoeder
14
Snijd de rode biet in stukken en doe ze in de hakmolen met zure room, tahini, limoensap, een snuif zout, cayennepeper en komijnpoeder. Mix tot een glad mengsel.
15
Doe er de kikkererwten en de knoflook bij en mix tot hummus.
16
Laat de hummus rusten in de koelkast.
De salade
4 stengels groene selder
17
Gebruik de stengels uit het hart van de selder. Spoel ze en snijd ze in niet te kleine stukken.
1 appel
18
Snijd de appel in reepjes.
koolzaadolie, appelazijn, pepers, zout
19
Meng de selder met de appel. Breng op smaak met koolzaadolie, appelazijn, peper en zout.
2 Rode bieten
20
Snijd de rode bieten in julienne en meng ze vlak voor het serveren door de salade.
Afwerken en serveren
21
Doe de hummus in een grote kom.
Munt, koriander
22
Leg de salade op de hummus. Werk af met blaadjes koriander en munt.
400 g gerookte zalm
23
Verdeel er de gerookte zalm over.
1 snuifje Za'atar
24
Kruid met wat za’atar.
25
Breek het knäckebröd in stukken en serveer het bij de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Het knäckebröd
1
Verwarm de oven voor tot 210 °C.
150 g speltbloem, 150 g roggebloem, 100 g tarwebloem, zout, 2 el sesamzaadjes, 2 el zonnebloempitten, 1 el lijnzaad, 1 el maanzaad
2
Meng de speltbloem met de roggebloem en de tarwebloem in de kom van de keukenmachine. Voeg er een snuif zout, de sesamzaadjes, de zonnebloempitten, het lijnzaad en het maanzaad aan toe.
2 el koolzaadolie
3
Laat de keukenmachine draaien. Voeg er de koolzaadolie aan toe.
8 g gist, 250 ml Water
4
Los de gist op in het lauwe water. Giet het bij de droge ingrediënten en meng alles in de keukenmachine tot een elastisch deeg.
5
Bestuif een siliconenmatje (of een vel bakpapier) met een beetje bloem en leg het op een bakplaat. Leg er het deeg op en bedek met een tweede matje.
6
Rol het deeg tussen de twee matjes dun uit met een deegrol.
7
Bestrijk het deeg met wat extra koolzaadolie.
8
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Draai hot crackers ongeveer een laat nog eens 10 minuten bakken.
10
Haal het knäckebröd uit de oven en laat het afkoelen.
De hummus
2 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook.
1 blik Kikkererwten
12
Giet de kikkererwten af.
zout
13
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de kikkererwten met de knoflook 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Rode bieten, 2 el Zure room, 2 el tahini, 0,5 limoenen, cayennepeper, komijnpoeder
14
Snijd de rode biet in stukken en doe ze in de hakmolen met zure room, tahini, limoensap, een snuif zout, cayennepeper en komijnpoeder. Mix tot een glad mengsel.
15
Doe er de kikkererwten en de knoflook bij en mix tot hummus.
16
Laat de hummus rusten in de koelkast.
De salade
4 stengels groene selder
17
Gebruik de stengels uit het hart van de selder. Spoel ze en snijd ze in niet te kleine stukken.
1 appel
18
Snijd de appel in reepjes.
koolzaadolie, appelazijn, pepers, zout
19
Meng de selder met de appel. Breng op smaak met koolzaadolie, appelazijn, peper en zout.
2 Rode bieten
20
Snijd de rode bieten in julienne en meng ze vlak voor het serveren door de salade.
Afwerken en serveren
21
Doe de hummus in een grote kom.
Munt, koriander
22
Leg de salade op de hummus. Werk af met blaadjes koriander en munt.
400 g gerookte zalm
23
Verdeel er de gerookte zalm over.
1 snuifje Za'atar
24
Kruid met wat za’atar.
25
Breek het knäckebröd in stukken en serveer het bij de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Speltbloem
150 g
Roggebloem
150 g
Tarwebloem
100 g
Zout
Sesamzaadjes
2 el
Zonnebloempitten
2 el
Lijnzaad
1 el
Maanzaad
1 el
Koolzaadolie
2 el
Koolzaadolie
Gist
8 g
Water
250 ml
Look
2 teentjes
Kikkererwten
1 blik
Rode bieten
3
Zure room
2 el
Tahini
2 el
Limoenen
0,5
Cayennepeper
Komijnpoeder
Groene selder
4 stengels
Appel
1
Appelazijn
Pepers
Munt
Koriander
Gerookte zalm
400 g
Za'atar
1 snuifje
Hummus van rode biet met gerookte zalm en knäckebröd
Sharing is caring. Dit groot aperitiefbord met hummus, knäckebröd, gerookte zalm en een lekkere salade is er om te delen. Laat het smaken samen!Instructies
Het knäckebröd
1
Verwarm de oven voor tot 210 °C.
150 g speltbloem, 150 g roggebloem, 100 g tarwebloem, zout, 2 el sesamzaadjes, 2 el zonnebloempitten, 1 el lijnzaad, 1 el maanzaad
2
Meng de speltbloem met de roggebloem en de tarwebloem in de kom van de keukenmachine. Voeg er een snuif zout, de sesamzaadjes, de zonnebloempitten, het lijnzaad en het maanzaad aan toe.
2 el koolzaadolie
3
Laat de keukenmachine draaien. Voeg er de koolzaadolie aan toe.
8 g gist, 250 ml Water
4
Los de gist op in het lauwe water. Giet het bij de droge ingrediënten en meng alles in de keukenmachine tot een elastisch deeg.
5
Bestuif een siliconenmatje (of een vel bakpapier) met een beetje bloem en leg het op een bakplaat. Leg er het deeg op en bedek met een tweede matje.
6
Rol het deeg tussen de twee matjes dun uit met een deegrol.
7
Bestrijk het deeg met wat extra koolzaadolie.
8
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Draai hot crackers ongeveer een laat nog eens 10 minuten bakken.
10
Haal het knäckebröd uit de oven en laat het afkoelen.
De hummus
2 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook.
1 blik Kikkererwten
12
Giet de kikkererwten af.
zout
13
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de kikkererwten met de knoflook 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
1 Rode bieten, 2 el Zure room, 2 el tahini, 0,5 limoenen, cayennepeper, komijnpoeder
14
Snijd de rode biet in stukken en doe ze in de hakmolen met zure room, tahini, limoensap, een snuif zout, cayennepeper en komijnpoeder. Mix tot een glad mengsel.
15
Doe er de kikkererwten en de knoflook bij en mix tot hummus.
16
Laat de hummus rusten in de koelkast.
De salade
4 stengels groene selder
17
Gebruik de stengels uit het hart van de selder. Spoel ze en snijd ze in niet te kleine stukken.
1 appel
18
Snijd de appel in reepjes.
koolzaadolie, appelazijn, pepers, zout
19
Meng de selder met de appel. Breng op smaak met koolzaadolie, appelazijn, peper en zout.
2 Rode bieten
20
Snijd de rode bieten in julienne en meng ze vlak voor het serveren door de salade.
Afwerken en serveren
21
Doe de hummus in een grote kom.
Munt, koriander
22
Leg de salade op de hummus. Werk af met blaadjes koriander en munt.
400 g gerookte zalm
23
Verdeel er de gerookte zalm over.
1 snuifje Za'atar
24
Kruid met wat za’atar.
25
Breek het knäckebröd in stukken en serveer het bij de salade.