Tajine met linzen, kruidige gehaktballetjes en yoghurtdressing
Tajine met linzen, kruidige gehaktballetjes en yoghurtdressing
Tajine met linzen, kruidige gehaktballetjes en yoghurtdressing
Tajine met linzen, kruidige gehaktballetjes en yoghurtdressing
Ingrediënten
4 personen
Linzen
200 g
Olijfolie
1 scheutje
Look
2 teentjes
Sjalotten
1
Wortels
2
Selder
2 stengels
Puntpaprika
1
Chilipeper
1
Komijn
2 snuifjes
Ras el hanout
1 snuifje
Kurkumapoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
2 snuifjes
Groentebouillon
0,4 l
Gemengd gehakt
300 g
Merguez
300 g
Eierdooier
1
Paneermeel
40 g
Walnoten
50 g
Koriander
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Griekse yoghurt
4 el
Sriracha
1 tl
Limoen
1
Bieslook
0,5 bosjes
Platte peterselie
Benodigdheden
Tajine of gietijzeren stoofpot, keukenmachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g Linzen
1
Spoel de linzen in koud water.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in de tajine.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en plet de look. Stoof beide aan in de olie.
2 Wortels, 2 stengels selder, 1 Puntpaprika, 1 chilipeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
4
Schil de wortelen en spoel de selder. Snijd de wortelen, de selder, de puntpaprika en de chilipeper in stukjes en stoof mee aan. Kruid het geheel met komijn, ras el hanout, kurkuma en gerookt paprikapoeder.
TIPNaar smaak kan je meer of minder van de chilipeper toevoegen. Ben je fan van pikant? Dan kan je de volledige chilipeper verwerken in je gerecht.
0,4 l groentebouillon
5
Voeg de linzen toe, giet de bouillon erbij en zet het deksel op de tajine. Laat sudderen op een zacht vuur.
300 g gemengd gehakt, 300 g merguez, 1 eierdooier, 40 g paneermeel, 50 g Walnoten, koriander, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 1 snuifje komijn
6
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine. Knijp het vlees uit de worstjes. Voeg de dooier en het paneermeel toe, gevolgd door de grofgehakte walnoten en fijngesneden koriander. Kruid het gehakt met paprikapoeder, cayennepeper, zout en komijn. Laat de keukenmachine even draaien.
1 scheutje olijfolie
7
Zet een grote pan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in.
8
Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de olie.
1 teentje Look, 4 el Griekse yoghurt, 1 tl sriracha, 1 limoen
9
Pel en plet nog een teentje look. Doe de look samen met de yoghurt in een kom en voeg een koffielepel sriracha toe. Rasp de limoenzeste erbij en pers er het sap bij. Meng het sausje goed.
TIPGebruik geen te groot teentje look zodat de smaak niet overheerst.
10
Schep de gebakken balletjes bij de gestoofde groenten en linzen in de tajine en zet het deksel er weer op.
koriander, 0,5 bosjes Bieslook, platte peterselie
11
Snijd de overige koriander, de bieslook en de platte peterselie fijn.
12
Schep wat van de stoofschotel met linzen en gebakken balletjes in een kom en werk af met de kruidensla en een lepel yoghurtsaus.
200 g Linzen
1
Spoel de linzen in koud water.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in de tajine.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en plet de look. Stoof beide aan in de olie.
2 Wortels, 2 stengels selder, 1 Puntpaprika, 1 chilipeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
4
Schil de wortelen en spoel de selder. Snijd de wortelen, de selder, de puntpaprika en de chilipeper in stukjes en stoof mee aan. Kruid het geheel met komijn, ras el hanout, kurkuma en gerookt paprikapoeder.
TIPNaar smaak kan je meer of minder van de chilipeper toevoegen. Ben je fan van pikant? Dan kan je de volledige chilipeper verwerken in je gerecht.
0,4 l groentebouillon
5
Voeg de linzen toe, giet de bouillon erbij en zet het deksel op de tajine. Laat sudderen op een zacht vuur.
300 g gemengd gehakt, 300 g merguez, 1 eierdooier, 40 g paneermeel, 50 g Walnoten, koriander, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 1 snuifje komijn
6
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine. Knijp het vlees uit de worstjes. Voeg de dooier en het paneermeel toe, gevolgd door de grofgehakte walnoten en fijngesneden koriander. Kruid het gehakt met paprikapoeder, cayennepeper, zout en komijn. Laat de keukenmachine even draaien.
1 scheutje olijfolie
7
Zet een grote pan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in.
8
Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de olie.
1 teentje Look, 4 el Griekse yoghurt, 1 tl sriracha, 1 limoen
9
Pel en plet nog een teentje look. Doe de look samen met de yoghurt in een kom en voeg een koffielepel sriracha toe. Rasp de limoenzeste erbij en pers er het sap bij. Meng het sausje goed.
TIPGebruik geen te groot teentje look zodat de smaak niet overheerst.
10
Schep de gebakken balletjes bij de gestoofde groenten en linzen in de tajine en zet het deksel er weer op.
koriander, 0,5 bosjes Bieslook, platte peterselie
11
Snijd de overige koriander, de bieslook en de platte peterselie fijn.
12
Schep wat van de stoofschotel met linzen en gebakken balletjes in een kom en werk af met de kruidensla en een lepel yoghurtsaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Linzen
200 g
Olijfolie
1 scheutje
Look
2 teentjes
Sjalotten
1
Wortels
2
Selder
2 stengels
Puntpaprika
1
Chilipeper
1
Komijn
2 snuifjes
Ras el hanout
1 snuifje
Kurkumapoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
2 snuifjes
Groentebouillon
0,4 l
Gemengd gehakt
300 g
Merguez
300 g
Eierdooier
1
Paneermeel
40 g
Walnoten
50 g
Koriander
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Griekse yoghurt
4 el
Sriracha
1 tl
Limoen
1
Bieslook
0,5 bosjes
Platte peterselie
Tajine met linzen, kruidige gehaktballetjes en yoghurtdressing
Je waant je meteen op vakantie dankzij deze kruidige tajine met linzen, gestoofde groenten en gebakken merguezballetjes. Het feest is compleet met het frisse kruidenslaatje en de pittige yoghurtdressing erbij. Heb je geen tajine in huis? Je kan ook een gietijzeren stoofpot met dikke bodem gebruiken.Instructies
200 g Linzen
1
Spoel de linzen in koud water.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in de tajine.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en plet de look. Stoof beide aan in de olie.
2 Wortels, 2 stengels selder, 1 Puntpaprika, 1 chilipeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
4
Schil de wortelen en spoel de selder. Snijd de wortelen, de selder, de puntpaprika en de chilipeper in stukjes en stoof mee aan. Kruid het geheel met komijn, ras el hanout, kurkuma en gerookt paprikapoeder.
TIPNaar smaak kan je meer of minder van de chilipeper toevoegen. Ben je fan van pikant? Dan kan je de volledige chilipeper verwerken in je gerecht.
0,4 l groentebouillon
5
Voeg de linzen toe, giet de bouillon erbij en zet het deksel op de tajine. Laat sudderen op een zacht vuur.
300 g gemengd gehakt, 300 g merguez, 1 eierdooier, 40 g paneermeel, 50 g Walnoten, koriander, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 1 snuifje komijn
6
Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine. Knijp het vlees uit de worstjes. Voeg de dooier en het paneermeel toe, gevolgd door de grofgehakte walnoten en fijngesneden koriander. Kruid het gehakt met paprikapoeder, cayennepeper, zout en komijn. Laat de keukenmachine even draaien.
1 scheutje olijfolie
7
Zet een grote pan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in.
8
Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de olie.
1 teentje Look, 4 el Griekse yoghurt, 1 tl sriracha, 1 limoen
9
Pel en plet nog een teentje look. Doe de look samen met de yoghurt in een kom en voeg een koffielepel sriracha toe. Rasp de limoenzeste erbij en pers er het sap bij. Meng het sausje goed.
TIPGebruik geen te groot teentje look zodat de smaak niet overheerst.
10
Schep de gebakken balletjes bij de gestoofde groenten en linzen in de tajine en zet het deksel er weer op.
koriander, 0,5 bosjes Bieslook, platte peterselie
11
Snijd de overige koriander, de bieslook en de platte peterselie fijn.
12
Schep wat van de stoofschotel met linzen en gebakken balletjes in een kom en werk af met de kruidensla en een lepel yoghurtsaus.