Frittata van zoete aardappel en dooierzwammen
Frittata van zoete aardappel en dooierzwammen
Ingrediënten
4 personen
Zout
Zoete aardappelen
2
Broccoli's
500 g
Dooierzwammen
200 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Peper
Eieren
10
Mascarpone
100 g
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Salie
Rucola
1 bosje
Bladpeterselie
1 bosje
Rode uien
0,5
Balsamicoazijn
Arachideolie
Blauwe kaas
100 g
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De frittata
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
zout
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 Zoete aardappelen
3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze kort in het water.
500 g broccoli's
4
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze ook kort in het water.
TIPGooi de steel van de broccoli niet weg. Je kunt hem schillen en in blokjes snijden om te gebruiken in een soep of wokgerecht.
5
Giet af. Spoel de broccoli en de zoete aardappel meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.
200 g dooierzwammen
6
Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.
7
Smelt een klont boter in een grote pan.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, peper
8
Bak de dooierzwammen in de boter. Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen. Kruid met peper en een klein beetje zout. Doe er de zoete aardappel en broccoli bij.
10 eieren, 100 g mascarpone
9
Klop de eieren los met de mascarpone.
1 takje rozemarijn, tijm, Salie
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Snipper ze samen met de salie wat fijner. Doe de kruiden bij de groenten. Kruid met peper en zout.
11
Giet de eieren over de groenten. Laat even bakken op het vuur.
12
Zet de pan 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De salade
1 bosje Rucola, 1 bosje bladpeterselie
13
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet. Spoel de peterselie en haal de blaadjes van de steeltjes. Meng de rucola met de peterselieblaadjes.
0,5 rode uien, balsamicoazijn
14
Pel de ui en snijd hem in fijne halve maantjes. Doe ze in een kom en giet er de balsamico over.
arachideolie
15
Meng de ui met de rucola en peterselie. Doe er een scheut olie bij. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
16
Laat de frittata voorzichtig uit de pan glijden.
100 g blauwe kaas
17
Leg de salade op de frittata. Werk af met verkruimelde blauwe kaas.
De frittata
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
zout
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 Zoete aardappelen
3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze kort in het water.
500 g broccoli's
4
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze ook kort in het water.
TIPGooi de steel van de broccoli niet weg. Je kunt hem schillen en in blokjes snijden om te gebruiken in een soep of wokgerecht.
5
Giet af. Spoel de broccoli en de zoete aardappel meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.
200 g dooierzwammen
6
Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.
7
Smelt een klont boter in een grote pan.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, peper
8
Bak de dooierzwammen in de boter. Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen. Kruid met peper en een klein beetje zout. Doe er de zoete aardappel en broccoli bij.
10 eieren, 100 g mascarpone
9
Klop de eieren los met de mascarpone.
1 takje rozemarijn, tijm, Salie
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Snipper ze samen met de salie wat fijner. Doe de kruiden bij de groenten. Kruid met peper en zout.
11
Giet de eieren over de groenten. Laat even bakken op het vuur.
12
Zet de pan 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De salade
1 bosje Rucola, 1 bosje bladpeterselie
13
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet. Spoel de peterselie en haal de blaadjes van de steeltjes. Meng de rucola met de peterselieblaadjes.
0,5 rode uien, balsamicoazijn
14
Pel de ui en snijd hem in fijne halve maantjes. Doe ze in een kom en giet er de balsamico over.
arachideolie
15
Meng de ui met de rucola en peterselie. Doe er een scheut olie bij. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
16
Laat de frittata voorzichtig uit de pan glijden.
100 g blauwe kaas
17
Leg de salade op de frittata. Werk af met verkruimelde blauwe kaas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Zout
Zoete aardappelen
2
Broccoli's
500 g
Dooierzwammen
200 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Peper
Eieren
10
Mascarpone
100 g
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Salie
Rucola
1 bosje
Bladpeterselie
1 bosje
Rode uien
0,5
Balsamicoazijn
Arachideolie
Blauwe kaas
100 g
Frittata van zoete aardappel en dooierzwammen
Een frittata is traditioneel een dikke omelet waarin alle restjes van de voorbije dagen verwerkt worden. Het komt uit Italië en is eigenlijk arme-mensen- eten. Maar met dooierzwammen (girolles), broccoli en zoete aardappel is het vooral een lekkere maaltijd op een koude avond.Instructies
De frittata
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
zout
2
Breng water aan de kook met een snuifje zout.
2 Zoete aardappelen
3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze kort in het water.
500 g broccoli's
4
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze ook kort in het water.
TIPGooi de steel van de broccoli niet weg. Je kunt hem schillen en in blokjes snijden om te gebruiken in een soep of wokgerecht.
5
Giet af. Spoel de broccoli en de zoete aardappel meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.
200 g dooierzwammen
6
Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.
7
Smelt een klont boter in een grote pan.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, peper
8
Bak de dooierzwammen in de boter. Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen. Kruid met peper en een klein beetje zout. Doe er de zoete aardappel en broccoli bij.
10 eieren, 100 g mascarpone
9
Klop de eieren los met de mascarpone.
1 takje rozemarijn, tijm, Salie
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Snipper ze samen met de salie wat fijner. Doe de kruiden bij de groenten. Kruid met peper en zout.
11
Giet de eieren over de groenten. Laat even bakken op het vuur.
12
Zet de pan 15 minuten in de voorverwarmde oven.
De salade
1 bosje Rucola, 1 bosje bladpeterselie
13
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet. Spoel de peterselie en haal de blaadjes van de steeltjes. Meng de rucola met de peterselieblaadjes.
0,5 rode uien, balsamicoazijn
14
Pel de ui en snijd hem in fijne halve maantjes. Doe ze in een kom en giet er de balsamico over.
arachideolie
15
Meng de ui met de rucola en peterselie. Doe er een scheut olie bij. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
16
Laat de frittata voorzichtig uit de pan glijden.
100 g blauwe kaas
17
Leg de salade op de frittata. Werk af met verkruimelde blauwe kaas.