Instructies

4 personen

De frittata

1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

zout
2

Breng water aan de kook met een snuifje zout.

2 Zoete aardappelen
3

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze kort in het water.

500 g broccoli's
4

Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze ook kort in het water.

TIPGooi de steel van de broccoli niet weg. Je kunt hem schillen en in blokjes snijden om te gebruiken in een soep of wokgerecht.
5

Giet af. Spoel de broccoli en de zoete aardappel meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.

200 g dooierzwammen
6

Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.

7

Smelt een klont boter in een grote pan.

1 Sjalotten, 1 teentje Look, peper
8

Bak de dooierzwammen in de boter. Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen. Kruid met peper en een klein beetje zout. Doe er de zoete aardappel en broccoli bij.

10 eieren, 100 g mascarpone
9

Klop de eieren los met de mascarpone.

1 takje rozemarijn, tijm, Salie
10

Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Snipper ze samen met de salie wat fijner. Doe de kruiden bij de groenten. Kruid met peper en zout.

11

Giet de eieren over de groenten. Laat even bakken op het vuur.

12

Zet de pan 15 minuten in de voorverwarmde oven.

De salade

1 bosje Rucola, 1 bosje bladpeterselie
13

Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet. Spoel de peterselie en haal de blaadjes van de steeltjes. Meng de rucola met de peterselieblaadjes.

0,5 rode uien, balsamicoazijn
14

Pel de ui en snijd hem in fijne halve maantjes. Doe ze in een kom en giet er de balsamico over.

arachideolie
15

Meng de ui met de rucola en peterselie. Doe er een scheut olie bij. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

16

Laat de frittata voorzichtig uit de pan glijden.

100 g blauwe kaas
17

Leg de salade op de frittata. Werk af met verkruimelde blauwe kaas.