Hondshaai uit de oven met kruidige orzo
Hondshaai uit de oven met kruidige orzo
De oven is een eenvoudige en snelle maar ook zeer smakelijke manier om vis klaar te maken. Jeroen bereidt hondshaai in een zomerse ovenschotel tjokvol groenten zoals venkel en paprika. De Griekse pasta met verse tuinkruiden maakt van dit gerecht een echt smaakbommetje.
Hondshaai uit de oven met kruidige orzo
Hondshaai uit de oven met kruidige orzo
De oven is een eenvoudige en snelle maar ook zeer smakelijke manier om vis klaar te maken. Jeroen bereidt hondshaai in een zomerse ovenschotel tjokvol groenten zoals venkel en paprika. De Griekse pasta met verse tuinkruiden maakt van dit gerecht een echt smaakbommetje.
Ingrediënten
4 personen
Hondshaai
600 g
Zwarte peper
Zout
Olijfolie
1 een flinke scheut
Ajuinen
2
Venkels
0,5
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Rode paprika
1
Tomaten
400 g
Kappertjes
3 el
Olijven
3 el
Sherry-azijn
1 een flinke scheut
Tomatenpuree
1 blikje
Witte wijn
0,1 l
Visfumet
0,2 l
Oregano
Orzo
250 g
Boter
1 een klontje
Peterselie
0,25 bosjes
Dragon
0,25 bosjes
Kervel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Hondshaai
1
Verwarm de oven op 180 °C.
600 g hondshaai, zwarte peper, zout
2
Snijd de hondshaai in stukken en kruid de vis met peper en zout.
TIPDe staartstukken snijd je er best af en hoef je niet te gebruiken.
1 een flinke scheut olijfolie
3
Verhit olijfolie in een grote pan. Kruid de stukken vis met peper en zout en bak ze aan beide kanten. Schep de vis uit de pan en hou apart.
Stoofpot
2 ajuinen, 0,5 venkels
4
Pel de uien, snijd ze in ringen en stoof ze in de olie. Snijd de venkel in grove stukken en laat ze meebakken.
2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
5
Pel en plet de look. Snijd de chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de pan.
1 rode paprika
6
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Stoof de paprika mee aan.
400 g tomaten, 3 el kappertjes, 3 el olijven, 1 een flinke scheut sherry-azijn, 1 blikje Tomatenpuree
7
Snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe. Schep er de kappertjes en de olijven bij. Voeg de sherry-azijn en de tomatenpuree toe en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 0,2 l visfumet, oregano
8
Voeg er de witte wijn en de visfumet aan toe en laat de saus inkoken. Breng het geheel op smaak met een snuif zout en wat verse oregano. Leg de stukken vis in de saus.
Afwerking
9
Zet een deksel op de pan en schuif de pan 20 minuten in de hete oven op 180 °C.
250 g orzo, 1 een klontje boter
10
Kook ondertussen de Griekse pasta gaar in gezouten water. Giet de pasta af wanneer hij gaar is en voeg er een klontje boter aan toe.
0,25 bosjes peterselie, 0,25 bosjes dragon
11
Snipper de peterselie en de dragon fijn. Meng de groene kruiden onder de pasta.
kervel
12
Haal de pot uit de oven en roer de stoofpot even door. Schep wat van de vis en groenten in een diep bord en werk af met een takje kervel. Serveer de orzo er apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Hondshaai
1
Verwarm de oven op 180 °C.
600 g hondshaai, zwarte peper, zout
2
Snijd de hondshaai in stukken en kruid de vis met peper en zout.
TIPDe staartstukken snijd je er best af en hoef je niet te gebruiken.
1 een flinke scheut olijfolie
3
Verhit olijfolie in een grote pan. Kruid de stukken vis met peper en zout en bak ze aan beide kanten. Schep de vis uit de pan en hou apart.
Stoofpot
2 ajuinen, 0,5 venkels
4
Pel de uien, snijd ze in ringen en stoof ze in de olie. Snijd de venkel in grove stukken en laat ze meebakken.
2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
5
Pel en plet de look. Snijd de chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de pan.
1 rode paprika
6
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Stoof de paprika mee aan.
400 g tomaten, 3 el kappertjes, 3 el olijven, 1 een flinke scheut sherry-azijn, 1 blikje Tomatenpuree
7
Snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe. Schep er de kappertjes en de olijven bij. Voeg de sherry-azijn en de tomatenpuree toe en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 0,2 l visfumet, oregano
8
Voeg er de witte wijn en de visfumet aan toe en laat de saus inkoken. Breng het geheel op smaak met een snuif zout en wat verse oregano. Leg de stukken vis in de saus.
Afwerking
9
Zet een deksel op de pan en schuif de pan 20 minuten in de hete oven op 180 °C.
250 g orzo, 1 een klontje boter
10
Kook ondertussen de Griekse pasta gaar in gezouten water. Giet de pasta af wanneer hij gaar is en voeg er een klontje boter aan toe.
0,25 bosjes peterselie, 0,25 bosjes dragon
11
Snipper de peterselie en de dragon fijn. Meng de groene kruiden onder de pasta.
kervel
12
Haal de pot uit de oven en roer de stoofpot even door. Schep wat van de vis en groenten in een diep bord en werk af met een takje kervel. Serveer de orzo er apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Hondshaai
600 g
Zwarte peper
Zout
Olijfolie
1 een flinke scheut
Ajuinen
2
Venkels
0,5
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Rode paprika
1
Tomaten
400 g
Kappertjes
3 el
Olijven
3 el
Sherry-azijn
1 een flinke scheut
Tomatenpuree
1 blikje
Witte wijn
0,1 l
Visfumet
0,2 l
Oregano
Orzo
250 g
Boter
1 een klontje
Peterselie
0,25 bosjes
Dragon
0,25 bosjes
Kervel
Hondshaai uit de oven met kruidige orzo
De oven is een eenvoudige en snelle maar ook zeer smakelijke manier om vis klaar te maken. Jeroen bereidt hondshaai in een zomerse ovenschotel tjokvol groenten zoals venkel en paprika. De Griekse pasta met verse tuinkruiden maakt van dit gerecht een echt smaakbommetje.Instructies
Hondshaai
1
Verwarm de oven op 180 °C.
600 g hondshaai, zwarte peper, zout
2
Snijd de hondshaai in stukken en kruid de vis met peper en zout.
TIPDe staartstukken snijd je er best af en hoef je niet te gebruiken.
1 een flinke scheut olijfolie
3
Verhit olijfolie in een grote pan. Kruid de stukken vis met peper en zout en bak ze aan beide kanten. Schep de vis uit de pan en hou apart.
Stoofpot
2 ajuinen, 0,5 venkels
4
Pel de uien, snijd ze in ringen en stoof ze in de olie. Snijd de venkel in grove stukken en laat ze meebakken.
2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
5
Pel en plet de look. Snijd de chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de pan.
1 rode paprika
6
Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Stoof de paprika mee aan.
400 g tomaten, 3 el kappertjes, 3 el olijven, 1 een flinke scheut sherry-azijn, 1 blikje Tomatenpuree
7
Snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe. Schep er de kappertjes en de olijven bij. Voeg de sherry-azijn en de tomatenpuree toe en laat het geheel even bakken.
0,1 l witte wijn, 0,2 l visfumet, oregano
8
Voeg er de witte wijn en de visfumet aan toe en laat de saus inkoken. Breng het geheel op smaak met een snuif zout en wat verse oregano. Leg de stukken vis in de saus.
Afwerking
9
Zet een deksel op de pan en schuif de pan 20 minuten in de hete oven op 180 °C.
250 g orzo, 1 een klontje boter
10
Kook ondertussen de Griekse pasta gaar in gezouten water. Giet de pasta af wanneer hij gaar is en voeg er een klontje boter aan toe.
0,25 bosjes peterselie, 0,25 bosjes dragon
11
Snipper de peterselie en de dragon fijn. Meng de groene kruiden onder de pasta.
kervel
12
Haal de pot uit de oven en roer de stoofpot even door. Schep wat van de vis en groenten in een diep bord en werk af met een takje kervel. Serveer de orzo er apart bij.