dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier (thumbnail)Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier

Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier

30m
7
-
1.9K
Recepten

Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier

Verse kersen, da’s zoiets waar je blijft van eten. Ze zijn ook bijzonder geschikt om er desserts mee te maken. Dit is in elk geval een boeiend glas zoetigheid om de maaltijd mee af te sluiten. Het ijs, de warme kersen, een kakelverse sabayon met één van onze bekendste fruitbieren erin… Lepelen maar!
Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier (thumbnail)Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier

Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier

30m
7
-
1.9K
Recepten

Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier

Verse kersen, da’s zoiets waar je blijft van eten. Ze zijn ook bijzonder geschikt om er desserts mee te maken. Dit is in elk geval een boeiend glas zoetigheid om de maaltijd mee af te sluiten. Het ijs, de warme kersen, een kakelverse sabayon met één van onze bekendste fruitbieren erin… Lepelen maar!
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Kersen
200 g
Rietsuiker
4 el
Rum
4 el
Eieren
4
Suiker
4
Hoeveijs
1 l
Zandkoekjes
120 g

Benodigdheden

Handmixer, hakmolen, een ijsschep, een vijzel of een hakmolen, een ontpitter voor kersen, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De kersensaus

200 g kersen, 4 el rietsuiker, 4 el rum
1
Verwijder de steeltjes van de kersen en ontpit ze met behulp van een speciaal toestelletje. Je kunt de kersen ook middendoor snijden en de pit eruit halen.
2
Doe de kersen in een pannetje en schenk er de rum bij. Voeg ook de rietsuiker toe.
3
Roer even en breng het mengsel aan de kook op een matig vuur.
4
Na zo’n 5 minuten pruttelen is de kersensaus klaar. Haal de pan van het vuur.

De sabayon

4 eieren, 4 suiker
5
Gebruik 1 ei per persoon, aangevuld met één extra ei. Dat laatste is er eentje ‘voor de pot’, zoals koks dat zeggen.
6
Scheid de eieren en verzamel de dooiers in een mengschaal. Hou één eierdopje (halve eierschaal) opzij.
7
Voeg de eierdopjes suiker en de eierdopjes kriekbier toe.
8
Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.
9
Klop ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols. (Gebruik eventueel een handmixer.) Proef regelmatig.
10
Zodra er binding ontstaat en de garde z’n sporen in het schuimige mengsel achterlaat is de sabayon klaar.

De afwerking

1 l hoeveijs, 120 g zandkoekjes
11
Doe de zandkoekjes in een vijzel of een hakmolen en verkruimel ze. Er mogen best wat grotere stukjes tussen zitten.
12
Vul een beker met heet water en plaats er de ijsschep in.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Schep enkele bollen hoeveijs in elk glas. Spoel de ijsschep regelmatig even in het warme water.
14
Schep enkele lepels warme kersensaus in het glas en vervolgens een royale schep verse sabayon.
15
Strooi er tenslotte wat verkruimelde zandkoekjes bovenop.
1
Verwijder de steeltjes van de kersen en ontpit ze met behulp van een speciaal toestelletje. Je kunt de kersen ook middendoor snijden en de pit eruit halen.
2
Doe de kersen in een pannetje en schenk er de rum bij. Voeg ook de rietsuiker toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

De kersensaus

200 g kersen, 4 el rietsuiker, 4 el rum
1
Verwijder de steeltjes van de kersen en ontpit ze met behulp van een speciaal toestelletje. Je kunt de kersen ook middendoor snijden en de pit eruit halen.
2
Doe de kersen in een pannetje en schenk er de rum bij. Voeg ook de rietsuiker toe.
3
Roer even en breng het mengsel aan de kook op een matig vuur.
4
Na zo’n 5 minuten pruttelen is de kersensaus klaar. Haal de pan van het vuur.

De sabayon

4 eieren, 4 suiker
5
Gebruik 1 ei per persoon, aangevuld met één extra ei. Dat laatste is er eentje ‘voor de pot’, zoals koks dat zeggen.
6
Scheid de eieren en verzamel de dooiers in een mengschaal. Hou één eierdopje (halve eierschaal) opzij.
7
Voeg de eierdopjes suiker en de eierdopjes kriekbier toe.
8
Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.
9
Klop ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols. (Gebruik eventueel een handmixer.) Proef regelmatig.
10
Zodra er binding ontstaat en de garde z’n sporen in het schuimige mengsel achterlaat is de sabayon klaar.

De afwerking

1 l hoeveijs, 120 g zandkoekjes
11
Doe de zandkoekjes in een vijzel of een hakmolen en verkruimel ze. Er mogen best wat grotere stukjes tussen zitten.
12
Vul een beker met heet water en plaats er de ijsschep in.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
13
Schep enkele bollen hoeveijs in elk glas. Spoel de ijsschep regelmatig even in het warme water.
14
Schep enkele lepels warme kersensaus in het glas en vervolgens een royale schep verse sabayon.
15
Strooi er tenslotte wat verkruimelde zandkoekjes bovenop.
1
Verwijder de steeltjes van de kersen en ontpit ze met behulp van een speciaal toestelletje. Je kunt de kersen ook middendoor snijden en de pit eruit halen.
2
Doe de kersen in een pannetje en schenk er de rum bij. Voeg ook de rietsuiker toe.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier (thumbnail)Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier
4 personen
30m
Ingrediënten
Kersen
200 g
Rietsuiker
4 el
Rum
4 el
Eieren
4
Suiker
4
Hoeveijs
1 l
Zandkoekjes
120 g

Hoeve-ijs met warme kersen en sabayon met kriekbier

Verse kersen, da’s zoiets waar je blijft van eten. Ze zijn ook bijzonder geschikt om er desserts mee te maken. Dit is in elk geval een boeiend glas zoetigheid om de maaltijd mee af te sluiten. Het ijs, de warme kersen, een kakelverse sabayon met één van onze bekendste fruitbieren erin… Lepelen maar!
Instructies

De kersensaus

200 g kersen, 4 el rietsuiker, 4 el rum
1
Verwijder de steeltjes van de kersen en ontpit ze met behulp van een speciaal toestelletje. Je kunt de kersen ook middendoor snijden en de pit eruit halen.
2
Doe de kersen in een pannetje en schenk er de rum bij. Voeg ook de rietsuiker toe.
3
Roer even en breng het mengsel aan de kook op een matig vuur.
4
Na zo’n 5 minuten pruttelen is de kersensaus klaar. Haal de pan van het vuur.

De sabayon

4 eieren, 4 suiker
5
Gebruik 1 ei per persoon, aangevuld met één extra ei. Dat laatste is er eentje ‘voor de pot’, zoals koks dat zeggen.
6
Scheid de eieren en verzamel de dooiers in een mengschaal. Hou één eierdopje (halve eierschaal) opzij.
7
Voeg de eierdopjes suiker en de eierdopjes kriekbier toe.
8
Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.
9
Klop ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols. (Gebruik eventueel een handmixer.) Proef regelmatig.
10
Zodra er binding ontstaat en de garde z’n sporen in het schuimige mengsel achterlaat is de sabayon klaar.

De afwerking

1 l hoeveijs, 120 g zandkoekjes
11
Doe de zandkoekjes in een vijzel of een hakmolen en verkruimel ze. Er mogen best wat grotere stukjes tussen zitten.
12
Vul een beker met heet water en plaats er de ijsschep in.
13
Schep enkele bollen hoeveijs in elk glas. Spoel de ijsschep regelmatig even in het warme water.
14
Schep enkele lepels warme kersensaus in het glas en vervolgens een royale schep verse sabayon.
15
Strooi er tenslotte wat verkruimelde zandkoekjes bovenop.