Mini-pizza's op de BBQ
Mini-pizza's op de BBQ
Mini-pizza's op de BBQ
Mini-pizza's op de BBQ
Ingrediënten
4 personen
Roggebloem
150 g
Tarwebloem
500 g
Zout
Gedroogde gist
4 el
Water
3 dl
Olijfolie
Ajuin
1
Look
1 teentje
Tomatenpuree
70 g
Gedroogde oregano
Tomaten passata
680 g
Peper
Kristalsuiker
1 snuifje
Mozzarella
1 bol
Kerstomaten
200 g
Salami
Kappertjes
Tonijn
1
Rucola
Basilicum
Benodigdheden
Een schone keukenhanddoek, een barbecue, aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het deeg
150 g roggebloem, 500 g tarwebloem, zout
1
Meng de roggebloem met de tarwebloem en strooi een snuif zout aan één kant.
4 el gedroogde gist
2
Doe de gedroogde gist aan de andere kant.
TIPAls je verse gist gebruikt, moet je de dubbele hoeveelheid nemen.
3 dl Water, olijfolie
3
Voeg het water en een likje olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg.
4
Verdeel het deeg al in kleine porties en laat de bolletjes een uur rijzen onder een schone keukenhanddoek op een warme plaats.
De tomatensaus
5
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
6
Pel en snipper de ui. Stoof de helft van de ui in de olijfolie.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn. Stoof de lookpulp met de ui.
70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano
8
Voeg er de tomatenpuree en een snuif oregano aan toe en laat meebakken.
680 g Tomaten passata, peper, 1 snuifje kristalsuiker
9
Giet de passata in de pan en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
10
Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
11
Verwarm de barbecue.
12
Rol de bolletjes deeg uit tot kleine pizzabodems.
13
Besprenkel een vel aluminiumfolie met wat olijfolie. Leg er een pizzabodem op.
1 bol Mozzarella
14
Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Leg er stukjes mozzarella op.
200 g kerstomaten
15
Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de pizza’s. Strooi er wat oregano over.
salami, kappertjes, 1 tonijn
16
Voeg toppings naar keuze toe: salami, kappertjes, tonijn, de rest van de ui …
17
Bak de pizza’s in een barbecue met deksel.
Rucola, basilicum
18
Werk eventueel af met rucola of basilicum.
Het deeg
150 g roggebloem, 500 g tarwebloem, zout
1
Meng de roggebloem met de tarwebloem en strooi een snuif zout aan één kant.
4 el gedroogde gist
2
Doe de gedroogde gist aan de andere kant.
TIPAls je verse gist gebruikt, moet je de dubbele hoeveelheid nemen.
3 dl Water, olijfolie
3
Voeg het water en een likje olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg.
4
Verdeel het deeg al in kleine porties en laat de bolletjes een uur rijzen onder een schone keukenhanddoek op een warme plaats.
De tomatensaus
5
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
6
Pel en snipper de ui. Stoof de helft van de ui in de olijfolie.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn. Stoof de lookpulp met de ui.
70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano
8
Voeg er de tomatenpuree en een snuif oregano aan toe en laat meebakken.
680 g Tomaten passata, peper, 1 snuifje kristalsuiker
9
Giet de passata in de pan en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
10
Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
11
Verwarm de barbecue.
12
Rol de bolletjes deeg uit tot kleine pizzabodems.
13
Besprenkel een vel aluminiumfolie met wat olijfolie. Leg er een pizzabodem op.
1 bol Mozzarella
14
Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Leg er stukjes mozzarella op.
200 g kerstomaten
15
Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de pizza’s. Strooi er wat oregano over.
salami, kappertjes, 1 tonijn
16
Voeg toppings naar keuze toe: salami, kappertjes, tonijn, de rest van de ui …
17
Bak de pizza’s in een barbecue met deksel.
Rucola, basilicum
18
Werk eventueel af met rucola of basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Roggebloem
150 g
Tarwebloem
500 g
Zout
Gedroogde gist
4 el
Water
3 dl
Olijfolie
Ajuin
1
Look
1 teentje
Tomatenpuree
70 g
Gedroogde oregano
Tomaten passata
680 g
Peper
Kristalsuiker
1 snuifje
Mozzarella
1 bol
Kerstomaten
200 g
Salami
Kappertjes
Tonijn
1
Rucola
Basilicum
Mini-pizza's op de BBQ
Dit is een perfect recept om met de kinderen te eten op vakantie: kleine pizza’s die ze zelf mogen beleggen met hun favoriete topping en bakken op de barbecue.Instructies
Het deeg
150 g roggebloem, 500 g tarwebloem, zout
1
Meng de roggebloem met de tarwebloem en strooi een snuif zout aan één kant.
4 el gedroogde gist
2
Doe de gedroogde gist aan de andere kant.
TIPAls je verse gist gebruikt, moet je de dubbele hoeveelheid nemen.
3 dl Water, olijfolie
3
Voeg het water en een likje olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg.
4
Verdeel het deeg al in kleine porties en laat de bolletjes een uur rijzen onder een schone keukenhanddoek op een warme plaats.
De tomatensaus
5
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
6
Pel en snipper de ui. Stoof de helft van de ui in de olijfolie.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn. Stoof de lookpulp met de ui.
70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano
8
Voeg er de tomatenpuree en een snuif oregano aan toe en laat meebakken.
680 g Tomaten passata, peper, 1 snuifje kristalsuiker
9
Giet de passata in de pan en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
10
Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
11
Verwarm de barbecue.
12
Rol de bolletjes deeg uit tot kleine pizzabodems.
13
Besprenkel een vel aluminiumfolie met wat olijfolie. Leg er een pizzabodem op.
1 bol Mozzarella
14
Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Leg er stukjes mozzarella op.
200 g kerstomaten
15
Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de pizza’s. Strooi er wat oregano over.
salami, kappertjes, 1 tonijn
16
Voeg toppings naar keuze toe: salami, kappertjes, tonijn, de rest van de ui …
17
Bak de pizza’s in een barbecue met deksel.
Rucola, basilicum
18
Werk eventueel af met rucola of basilicum.