Instructies

4 personen

Het deeg

150 g roggebloem, 500 g tarwebloem, zout
1

Meng de roggebloem met de tarwebloem en strooi een snuif zout aan één kant.

4 el gedroogde gist
2

Doe de gedroogde gist aan de andere kant.

TIPAls je verse gist gebruikt, moet je de dubbele hoeveelheid nemen.
3 dl Water, olijfolie
3

Voeg het water en een likje olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg.

4

Verdeel het deeg al in kleine porties en laat de bolletjes een uur rijzen onder een schone keukenhanddoek op een warme plaats.

De tomatensaus

5

Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

1 ajuin
6

Pel en snipper de ui. Stoof de helft van de ui in de olijfolie.

1 teentje Look
7

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn. Stoof de lookpulp met de ui.

70 g Tomatenpuree, gedroogde oregano
8

Voeg er de tomatenpuree en een snuif oregano aan toe en laat meebakken.

680 g Tomaten passata, peper, 1 snuifje kristalsuiker
9

Giet de passata in de pan en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.

10

Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur.

Afwerken en serveren

11

Verwarm de barbecue.

12

Rol de bolletjes deeg uit tot kleine pizzabodems.

13

Besprenkel een vel aluminiumfolie met wat olijfolie. Leg er een pizzabodem op.

1 bol Mozzarella
14

Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Leg er stukjes mozzarella op.

200 g kerstomaten
15

Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de pizza’s. Strooi er wat oregano over.

salami, kappertjes, 1 tonijn
16

Voeg toppings naar keuze toe: salami, kappertjes, tonijn, de rest van de ui …

17

Bak de pizza’s in een barbecue met deksel.

Rucola, basilicum
18

Werk eventueel af met rucola of basilicum.