Hete bliksem met knolselder
Hete bliksem met knolselder
Een ovenschotel in drie lagen met gehakt, gestoofde appel met knolselder en aardappelpuree.
Hete bliksem met knolselder
Hete bliksem met knolselder
Een ovenschotel in drie lagen met gehakt, gestoofde appel met knolselder en aardappelpuree.
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
1.000 g
Nog lekkerder met ons beste vlees ooitLekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Appelsjonagold
3
Knolselders
500 g
Loskokende aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Boter
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Graanmosterd
2 el
Paneermeel
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
3 appels (jonagold), 500 g knolselders
3
Schil de appelen en de knolselder, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe en zet een deksel op de pan.
1.000 g gemengd gehakt, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Bak het gehakt in grote stukken in boter en kruid het met Provençaalse kruiden.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 eierdooier, 1 boter, 1 scheutje melk, 2 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter, de melk, de mosterd, een snuif zout en nootmuskaat aan toe. Ga er met een pureestamper door.
6
Laat het meeste vocht van de appelen en de knolselder verdampen, kruid met wat peper en plet alles.
7
Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal en schep er de appel-knolseldermoes over, gevolgd door een laag aardappelpuree.
100 g paneermeel
8
Strooi er paneermeel over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
3 appels (jonagold), 500 g knolselders
3
Schil de appelen en de knolselder, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe en zet een deksel op de pan.
1.000 g gemengd gehakt, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Bak het gehakt in grote stukken in boter en kruid het met Provençaalse kruiden.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 eierdooier, 1 boter, 1 scheutje melk, 2 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter, de melk, de mosterd, een snuif zout en nootmuskaat aan toe. Ga er met een pureestamper door.
6
Laat het meeste vocht van de appelen en de knolselder verdampen, kruid met wat peper en plet alles.
7
Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal en schep er de appel-knolseldermoes over, gevolgd door een laag aardappelpuree.
100 g paneermeel
8
Strooi er paneermeel over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
1.000 g
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Appelsjonagold
3
Knolselders
500 g
Loskokende aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Boter
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Graanmosterd
2 el
Paneermeel
100 g
Hete bliksem met knolselder
Een ovenschotel in drie lagen met gehakt, gestoofde appel met knolselder en aardappelpuree.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
3 appels (jonagold), 500 g knolselders
3
Schil de appelen en de knolselder, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe en zet een deksel op de pan.
1.000 g gemengd gehakt, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Bak het gehakt in grote stukken in boter en kruid het met Provençaalse kruiden.
1 eierdooier, 1 boter, 1 scheutje melk, 2 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter, de melk, de mosterd, een snuif zout en nootmuskaat aan toe. Ga er met een pureestamper door.
6
Laat het meeste vocht van de appelen en de knolselder verdampen, kruid met wat peper en plet alles.
7
Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal en schep er de appel-knolseldermoes over, gevolgd door een laag aardappelpuree.
100 g paneermeel
8
Strooi er paneermeel over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven.