Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

1.000 g Loskokende aardappelen
2

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.

3 appels (jonagold), 500 g knolselders
3

Schil de appelen en de knolselder, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe en zet een deksel op de pan.

1.000 g gemengd gehakt, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4

Bak het gehakt in grote stukken in boter en kruid het met Provençaalse kruiden.

1 eierdooier, 1 boter, 1 scheutje melk, 2 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
5

Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter, de melk, de mosterd, een snuif zout en nootmuskaat aan toe. Ga er met een pureestamper door.

6

Laat het meeste vocht van de appelen en de knolselder verdampen, kruid met wat peper en plet alles.

7

Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal en schep er de appel-knolseldermoes over, gevolgd door een laag aardappelpuree.

100 g paneermeel
8

Strooi er paneermeel over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven.