Herfstsalade met oude kaas en truffeldressing

Een rustieke maaltijsalade met oesterzwam, knolselder, pittige brokkelkaas, een geurige dressing op basis van truffelpasta en krokant gebakken brood. Zo start je deze week met alles wat je nodig hebt om er een topweek van te maken.

Ingrediƫnten

  • 300 g groene boontjes
  • 400 g knolselder
  • 1 sjalot
  • een scheutje azijn
  • een klont boter
  • enkele sneden zuurdesembrood
  • 400 g oesterzwam
  • 1 teentje look
  • een snuif keukenzout
  • peper
  • 2 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel truffelpasta
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 koffielepel honing
  • 150 g spinazieblaadjes
  • 0.25 platte peterselie
  • 200 g oude kaas in blok

Benodigdheden

  • schuimspaan

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook.

Kuis de boontjes en kook ze beetgaar. Schep ze uit de pot met een schuimspaan en laat het kookwater op het vuur staan. Spoel de boontjes met koud water. 

Halveer de knolselder, schil en snijd in repen. Kook de knolselder in het water van de boontjes. Spoel ze ook met koud water.

Snijd een sjalot in ringen, doe er een scheutje azijn bij en laat marineren.

Smelt een klont boter in een grote pan.

Scheur het brood in stukken en bak de croutons krokant in de boter. Laat uitlekken op een vel keukenpapier. Laat de pan op het vuur staan. 

Smelt wat extra boter in de pan. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze in de vetstof.

Voeg de reepjes knolselder toe en laat meebakken.

Pel en plet de look. Voeg toe aan de gebakken groenten en kruid met peper en zout.

Schep de truffelpasta, mosterd, azijn en honing in een kom. Giet de olie erbij en meng tot een dressing. Kruid met peper en zout.

Spoel de spinazie en de peterselie onder koud water en laat goed uitlekken. Voeg ze toe aan de sjalot.

Voeg de gekookte boontjes toe, gevolgd door de oesterzwam en knolselder.

Werk af met de krokante croutons, extra peper en zout en de dressing. Rasp er tot slot nog wat oude kaas over.

 

Herfstsalade met oude kaas en truffeldressing