Instructies
4 personen
Bereiding
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
300 g groene boontjes
2
Kuis de boontjes en kook ze beetgaar. Schep ze uit de pot met een schuimspaan en laat het kookwater op het vuur staan. Spoel de boontjes met koud water.
400 g knolselders
3
Halveer de knolselder, schil en snijd in repen. Kook de knolselder in het water van de boontjes. Spoel ze ook met koud water.
1 Sjalotten, 1 scheutje azijn
4
Snijd een sjalot in ringen, doe er een scheutje azijn bij en laat marineren.
1 een klont boter
5
Smelt een klont boter in een grote pan.
1 sneetje Zuurdesembrood
6
Scheur het brood in stukken en bak de croutons krokant in de boter. Laat uitlekken op een vel keukenpapier. Laat de pan op het vuur staan.
400 g oesterzwammen
7
Smelt wat extra boter in de pan. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze in de vetstof.
8
Voeg de reepjes knolselder toe en laat meebakken.
1 teentje Look, 1 snuifje zout, peper
9
Pel en plet de look. Voeg toe aan de gebakken groenten en kruid met peper en zout.
2 tl mosterd, 1 tl Truffelpasta, 1 scheutje azijn, 1 scheutje olijfolie, 1 tl honing
10
Schep de truffelpasta, mosterd, azijn en honing in een kom. Giet de olie erbij en meng tot een dressing. Kruid met peper en zout.
150 g spinazieblaadjes, 0,25 platte peterselie
11
Spoel de spinazie en de peterselie onder koud water en laat goed uitlekken. Voeg ze toe aan de sjalot.
12
Voeg de gekookte boontjes toe, gevolgd door de oesterzwam en knolselder.
200 g oude kaas in blok
13