Heek met saffraanpuree en prei
Heek met saffraanpuree en prei
Heek met saffraanpuree en prei
Heek met saffraanpuree en prei
Ingrediënten
4 personen
Heek met vel
600 g
Loskokende aardappelen
800 g
Ei
1
Boter
1
Saffraan
2
Bieslook
1 bosje
Zure room
1 el
Prei
4
Laurierblaadjes
Tijm
1 takje
Augurken
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
4 prei
3
Snijd de prei in grote stukken en spoel ze onder koud water. Halveer de stukken prei in de lengte en leg ze in de boter.
1 takje tijm, laurierblaadjes
4
Kruid met peper en zout en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de enkele takjes tijm en wat laurier bij en zet een deksel op de pan. Laat de prei even garen.
5
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
600 g heek met vel
6
Smelt een klontje boter in een ruime pan. Kruid de vis met peper en zout en bak hem op het vel in de boter.
1 ei, 1 el Zure room, 2 saffraan
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een ei, een klont boter, de zure room en de saffraan aan toe. Kruid met peper en zout. Ga er met een pureestamper door.
1 bosje Bieslook
8
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de puree.
augurken
9
Lepel wat puree op een bord en leg er enkele stukken prei en een stuk vis bij. Serveer met een lepel pickles.
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
4 prei
3
Snijd de prei in grote stukken en spoel ze onder koud water. Halveer de stukken prei in de lengte en leg ze in de boter.
1 takje tijm, laurierblaadjes
4
Kruid met peper en zout en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de enkele takjes tijm en wat laurier bij en zet een deksel op de pan. Laat de prei even garen.
5
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
600 g heek met vel
6
Smelt een klontje boter in een ruime pan. Kruid de vis met peper en zout en bak hem op het vel in de boter.
1 ei, 1 el Zure room, 2 saffraan
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een ei, een klont boter, de zure room en de saffraan aan toe. Kruid met peper en zout. Ga er met een pureestamper door.
1 bosje Bieslook
8
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de puree.
augurken
9
Lepel wat puree op een bord en leg er enkele stukken prei en een stuk vis bij. Serveer met een lepel pickles.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Heek met vel
600 g
Loskokende aardappelen
800 g
Ei
1
Boter
1
Saffraan
2
Bieslook
1 bosje
Zure room
1 el
Prei
4
Laurierblaadjes
Tijm
1 takje
Augurken
Heek met saffraanpuree en prei
Een mooi stukje gebakken vis met gebraiseerde prei en saffraanpuree.Instructies
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
4 prei
3
Snijd de prei in grote stukken en spoel ze onder koud water. Halveer de stukken prei in de lengte en leg ze in de boter.
1 takje tijm, laurierblaadjes
4
Kruid met peper en zout en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de enkele takjes tijm en wat laurier bij en zet een deksel op de pan. Laat de prei even garen.
5
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
600 g heek met vel
6
Smelt een klontje boter in een ruime pan. Kruid de vis met peper en zout en bak hem op het vel in de boter.
1 ei, 1 el Zure room, 2 saffraan
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een ei, een klont boter, de zure room en de saffraan aan toe. Kruid met peper en zout. Ga er met een pureestamper door.
1 bosje Bieslook
8
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de puree.
augurken
9
Lepel wat puree op een bord en leg er enkele stukken prei en een stuk vis bij. Serveer met een lepel pickles.