dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Heek met saffraanpuree en prei (thumbnail)Heek met saffraanpuree en prei

Heek met saffraanpuree en prei

35m
11
100%
3.1K
Recepten

Heek met saffraanpuree en prei

Een mooi stukje gebakken vis met gebraiseerde prei en saffraanpuree.
Heek met saffraanpuree en prei (thumbnail)Heek met saffraanpuree en prei

Heek met saffraanpuree en prei

35m
11
100%
3.1K
Recepten

Heek met saffraanpuree en prei

Een mooi stukje gebakken vis met gebraiseerde prei en saffraanpuree.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten11
Beoordeling100%
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Heek met vel
600 g
Loskokende aardappelen
800 g
Ei
1
Boter
1
Saffraan
2
Bieslook
1 bosje
Zure room
1 el
Prei
4
Laurierblaadjes
Tijm
1 takje
Augurken

Benodigdheden

Pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
4 prei
3
Snijd de prei in grote stukken en spoel ze onder koud water. Halveer de stukken prei in de lengte en leg ze in de boter.
1 takje tijm, laurierblaadjes
4
Kruid met peper en zout en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de enkele takjes tijm en wat laurier bij en zet een deksel op de pan. Laat de prei even garen.
5
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
600 g heek met vel
6
Smelt een klontje boter in een ruime pan. Kruid de vis met peper en zout en bak hem op het vel in de boter.
1 ei, 1 el Zure room, 2 saffraan
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een ei, een klont boter, de zure room en de saffraan aan toe. Kruid met peper en zout. Ga er met een pureestamper door.
1 bosje Bieslook
8
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de puree.
augurken
9
Lepel wat puree op een bord en leg er enkele stukken prei en een stuk vis bij. Serveer met een lepel pickles.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.

Instructies

800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
4 prei
3
Snijd de prei in grote stukken en spoel ze onder koud water. Halveer de stukken prei in de lengte en leg ze in de boter.
1 takje tijm, laurierblaadjes
4
Kruid met peper en zout en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de enkele takjes tijm en wat laurier bij en zet een deksel op de pan. Laat de prei even garen.
5
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
600 g heek met vel
6
Smelt een klontje boter in een ruime pan. Kruid de vis met peper en zout en bak hem op het vel in de boter.
1 ei, 1 el Zure room, 2 saffraan
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een ei, een klont boter, de zure room en de saffraan aan toe. Kruid met peper en zout. Ga er met een pureestamper door.
1 bosje Bieslook
8
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de puree.
augurken
9
Lepel wat puree op een bord en leg er enkele stukken prei en een stuk vis bij. Serveer met een lepel pickles.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Heek met saffraanpuree en prei (thumbnail)Heek met saffraanpuree en prei
4 personen
35m
Ingrediënten
Heek met vel
600 g
Loskokende aardappelen
800 g
Ei
1
Boter
1
Saffraan
2
Bieslook
1 bosje
Zure room
1 el
Prei
4
Laurierblaadjes
Tijm
1 takje
Augurken

Heek met saffraanpuree en prei

Een mooi stukje gebakken vis met gebraiseerde prei en saffraanpuree.
Instructies
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 boter
2
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
4 prei
3
Snijd de prei in grote stukken en spoel ze onder koud water. Halveer de stukken prei in de lengte en leg ze in de boter.
1 takje tijm, laurierblaadjes
4
Kruid met peper en zout en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de enkele takjes tijm en wat laurier bij en zet een deksel op de pan. Laat de prei even garen.
5
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
600 g heek met vel
6
Smelt een klontje boter in een ruime pan. Kruid de vis met peper en zout en bak hem op het vel in de boter.
1 ei, 1 el Zure room, 2 saffraan
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een ei, een klont boter, de zure room en de saffraan aan toe. Kruid met peper en zout. Ga er met een pureestamper door.
1 bosje Bieslook
8
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de puree.
augurken
9
Lepel wat puree op een bord en leg er enkele stukken prei en een stuk vis bij. Serveer met een lepel pickles.