
Met pannenkoeken is het altijd feest. Deze keer bakt Jeroen verse havermoutpannenkoeken. Hij doet er een schepje van in porto gemarineerde braambessen en een zalige amandelpudding bovenop. Een feest voor jong en oud!
Ingrediƫnten
- 100 g havermout
- 100 g bloem
- 0.5 liter amandelmelk
- 2 ei
- een snuif keukenzout
- 60 g boter
- een klontje boter
- 0.5 liter amandelmelk
- 80 g amandelmeel
- 4 ei
- 75 g vanillesuiker
- 40 g puddingpoeder
- enkele druppels amandelextract
- 10 cl rode porto
- 3 eetlepel witte suiker
- 600 g braambes
- 2 eetlepel amandelschilfers
- een scheut olijfolie
- bloemsuiker
Benodigdheden
- Blender
- Zeef
Bereiding
Voor de havermoutpannenkoeken
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de vlokken havermout (droog) in de hete pan.
Mix de bloem en de havermoutvlokken fijn in een blender. Voeg de helft van de amandelmelk, de eieren en een snuif zout toe. Mix opnieuw fijn.
Laat de boter smelten. Voeg toe aan het beslag.
Bak de pannenkoeken in een met boter ingevette pan.
Voor de amandelpudding
Breng de andere helft van de amandelmelk aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg het amandelmeel toe en laat verder koken.
Scheid vier eierdooiers. Voeg hierbij de vanillesuiker en het puddingpoeder, en meng alles onder elkaar.
Haal de amandelmelk kort van het vuur en zeef het amandelmeel eruit. Voeg de gezeefde melk bij het beslag en zet het geheel terug op een laag vuur.
Blijf in het beslag roeren. Voeg het amandelextract toe.
Haal de amandelpudding van het vuur. Plaats een folie aansluitend over de pudding zodat er geen lucht meer aankomt. Laat afkoelen in de koelkast.
Voor de afwerking
Plaats de porto op het vuur. Voeg de suiker en de bramen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes inkoken.
Rooster de amandelschilfers in een scheut olijfolie.
Smeer de afgekoelde amandelpudding op de helft van de havermoutpannenkoek. Vouw de pannenkoek toe en werk af met wat gemarineerde bramen, gekleurde amandelschilfers en bloemsuiker.