Instructies
4 personen
Voor de havermoutpannenkoeken
100 g havermout
1
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de vlokken havermout (droog) in de hete pan.
100 g bloem, 0,5 liter amandelmelk, 2 eieren, 1 snuifje zout
2
Mix de bloem en de havermoutvlokken fijn in een blender. Voeg de helft van de amandelmelk, de eieren en een snuif zout toe. Mix opnieuw fijn.
60 g boter
3
Laat de boter smelten. Voeg toe aan het beslag.
1 een klontje boter
4
Bak de pannenkoeken in een met boter ingevette pan.
Voor de amandelpudding
0,5 liter amandelmelk, 80 g amandelmeel
5
Breng de andere helft van de amandelmelk aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg het amandelmeel toe en laat verder koken.
4 eieren, 75 g vanillesuiker, 40 g puddingpoeder
6
Scheid vier eierdooiers. Voeg hierbij de vanillesuiker en het puddingpoeder, en meng alles onder elkaar.
7
Haal de amandelmelk kort van het vuur en zeef het amandelmeel eruit. Voeg de gezeefde melk bij het beslag en zet het geheel terug op een laag vuur.
TIPLaat het beslag niet doorkoken, want dan gaat het schiften.
amandelextract
8
Blijf in het beslag roeren. Voeg het amandelextract toe.
9
Haal de amandelpudding van het vuur. Plaats een folie aansluitend over de pudding zodat er geen lucht meer aankomt. Laat afkoelen in de koelkast.
Voor de afwerking
0,1 l rode porto, 3 el witte suiker, 600 g Braambessen
10
Plaats de porto op het vuur. Voeg de suiker en de bramen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes inkoken.
2 el amandelschilfers, 1 scheutje olijfolie
11
Rooster de amandelschilfers in een scheut olijfolie.
bloemsuiker
12