dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken (thumbnail)Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken

Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken

40m
17
-
3.4K
Recepten

Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken

Desserts die lekker fris en niet overdreven zoet smaken, zijn minstens even lekker! Dat bewijst Jeroen met dit eenvoudige nagerecht op basis van yoghurt, vanille en amandel. Een simpele aardbeisalade en de zelfgemaakte spritskoeken maken het plaatje compleet!
Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken (thumbnail)Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken

Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken

40m
17
-
3.4K
Recepten

Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken

Desserts die lekker fris en niet overdreven zoet smaken, zijn minstens even lekker! Dat bewijst Jeroen met dit eenvoudige nagerecht op basis van yoghurt, vanille en amandel. Een simpele aardbeisalade en de zelfgemaakte spritskoeken maken het plaatje compleet!
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Volle yoghurt
1 l
Boterzacht
180 g
Kristalsuiker
120 g
Ei
1
Grof zout
1 snuifje
Bloem
220 g
Vanille-extract
2 dopje
Bakpoeder
1 tl
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
150 g
Amandelextract
1 dopje
Room
0,2 l
Citroenenzestes
0,5
Aardbeien
1 bakje
Cointreau
1 scheutje
Amandelschilfers
100 g
Munt

Benodigdheden

Neteldoek, keukenmachine met k vormig hulpstuk, spuitzak met gekartelde spuitmond, bakpapier of bakmat

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding (een dag op voorhand)

1 l Volle yoghurt
1
Schep de yoghurt in een neteldoek en laat hem een nacht uitlekken in de koelkast.

Spritskoeken

2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
180 g (zachte) boter, 120 g kristalsuiker
3
Meng de boter met de suiker in de kom van de keukenmachine.
1 ei, 1 snuifje grof zout, 220 g bloem
4
Voeg het ei toe en schep de bloem erbij wanneer het ei is opgenomen. Voeg een snuif grof zout toe.
2 dopje vanille-extract, 1 tl bakpoeder
5
Voeg het vanille-extract toe, gevolgd door het bakpoeder. Meng tot een egaal deeg.
6
Schep het deeg in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
7
Spuit ronde spiralen, van buiten naar binnen, op een bakplaat (bekleed met een ovenmat of bakpapier). Er passen ongeveer 12 spritskoeken op een ovenplaat.
TIPMaak de spiralen niet te groot en spuit ze niet vlak naast elkaar want het deeg loopt nog een beetje uit.
8
Bak de spritskoeken gedurende 15 à 20 minuten op 150 °C tot de koeken lichtjes beginnen te kleuren.

Yoghurt

1 vanillestokje, 100 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract, 0,2 l room
9
Schraap de zaadjes uit de vanillestok. Doe ze samen met bloemsuiker en het amandelextract bij de room, en klop de room stijf.
10
Schep de uitgelekte hangop in een kom en spatel er de opgeklopte room onder. Voeg naar smaak extra amandelextract toe.
0,5 zestes van citroenen
11
Rasp de zeste van de citroen erbij, roer goed en zet de yoghurt nog even in de koelkast.

Afwerking

1 bakje aardbeien, 1 scheutje Cointreau, 50 g bloemsuiker
12
Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en snijd ze in twee. Sprenkel de cointreau erover en voeg de bloemsuiker toe. Meng de aardbeien goed onder elkaar.
100 g amandelschilfers
13
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge pan. Laat ze afkoelen op wat keukenpapier.
munt
14
Schep een flinke lepel hangop in een diep bord, schep er wat gemarineerde aardbeien bij en steek er een takje munt tussen. Werk af met wat amandelschilfers en een vers gebakken spritskoek.
1
Schep de yoghurt in een neteldoek en laat hem een nacht uitlekken in de koelkast.

Instructies

Voorbereiding (een dag op voorhand)

1 l Volle yoghurt
1
Schep de yoghurt in een neteldoek en laat hem een nacht uitlekken in de koelkast.

Spritskoeken

2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
180 g (zachte) boter, 120 g kristalsuiker
3
Meng de boter met de suiker in de kom van de keukenmachine.
1 ei, 1 snuifje grof zout, 220 g bloem
4
Voeg het ei toe en schep de bloem erbij wanneer het ei is opgenomen. Voeg een snuif grof zout toe.
2 dopje vanille-extract, 1 tl bakpoeder
5
Voeg het vanille-extract toe, gevolgd door het bakpoeder. Meng tot een egaal deeg.
6
Schep het deeg in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
7
Spuit ronde spiralen, van buiten naar binnen, op een bakplaat (bekleed met een ovenmat of bakpapier). Er passen ongeveer 12 spritskoeken op een ovenplaat.
TIPMaak de spiralen niet te groot en spuit ze niet vlak naast elkaar want het deeg loopt nog een beetje uit.
8
Bak de spritskoeken gedurende 15 à 20 minuten op 150 °C tot de koeken lichtjes beginnen te kleuren.

Yoghurt

1 vanillestokje, 100 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract, 0,2 l room
9
Schraap de zaadjes uit de vanillestok. Doe ze samen met bloemsuiker en het amandelextract bij de room, en klop de room stijf.
10
Schep de uitgelekte hangop in een kom en spatel er de opgeklopte room onder. Voeg naar smaak extra amandelextract toe.
0,5 zestes van citroenen
11
Rasp de zeste van de citroen erbij, roer goed en zet de yoghurt nog even in de koelkast.

Afwerking

1 bakje aardbeien, 1 scheutje Cointreau, 50 g bloemsuiker
12
Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en snijd ze in twee. Sprenkel de cointreau erover en voeg de bloemsuiker toe. Meng de aardbeien goed onder elkaar.
100 g amandelschilfers
13
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge pan. Laat ze afkoelen op wat keukenpapier.
munt
14
Schep een flinke lepel hangop in een diep bord, schep er wat gemarineerde aardbeien bij en steek er een takje munt tussen. Werk af met wat amandelschilfers en een vers gebakken spritskoek.
1
Schep de yoghurt in een neteldoek en laat hem een nacht uitlekken in de koelkast.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken (thumbnail)Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken
4 personen
40m
Ingrediënten
Volle yoghurt
1 l
Boterzacht
180 g
Kristalsuiker
120 g
Ei
1
Grof zout
1 snuifje
Bloem
220 g
Vanille-extract
2 dopje
Bakpoeder
1 tl
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
150 g
Amandelextract
1 dopje
Room
0,2 l
Citroenenzestes
0,5
Aardbeien
1 bakje
Cointreau
1 scheutje
Amandelschilfers
100 g
Munt

Hangop met amandel en vanille met aardbeien en verse spritskoeken

Desserts die lekker fris en niet overdreven zoet smaken, zijn minstens even lekker! Dat bewijst Jeroen met dit eenvoudige nagerecht op basis van yoghurt, vanille en amandel. Een simpele aardbeisalade en de zelfgemaakte spritskoeken maken het plaatje compleet!
Instructies

Voorbereiding (een dag op voorhand)

1 l Volle yoghurt
1
Schep de yoghurt in een neteldoek en laat hem een nacht uitlekken in de koelkast.

Spritskoeken

2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
180 g (zachte) boter, 120 g kristalsuiker
3
Meng de boter met de suiker in de kom van de keukenmachine.
1 ei, 1 snuifje grof zout, 220 g bloem
4
Voeg het ei toe en schep de bloem erbij wanneer het ei is opgenomen. Voeg een snuif grof zout toe.
2 dopje vanille-extract, 1 tl bakpoeder
5
Voeg het vanille-extract toe, gevolgd door het bakpoeder. Meng tot een egaal deeg.
6
Schep het deeg in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
7
Spuit ronde spiralen, van buiten naar binnen, op een bakplaat (bekleed met een ovenmat of bakpapier). Er passen ongeveer 12 spritskoeken op een ovenplaat.
TIPMaak de spiralen niet te groot en spuit ze niet vlak naast elkaar want het deeg loopt nog een beetje uit.
8
Bak de spritskoeken gedurende 15 à 20 minuten op 150 °C tot de koeken lichtjes beginnen te kleuren.

Yoghurt

1 vanillestokje, 100 g bloemsuiker, 1 dopje amandelextract, 0,2 l room
9
Schraap de zaadjes uit de vanillestok. Doe ze samen met bloemsuiker en het amandelextract bij de room, en klop de room stijf.
10
Schep de uitgelekte hangop in een kom en spatel er de opgeklopte room onder. Voeg naar smaak extra amandelextract toe.
0,5 zestes van citroenen
11
Rasp de zeste van de citroen erbij, roer goed en zet de yoghurt nog even in de koelkast.

Afwerking

1 bakje aardbeien, 1 scheutje Cointreau, 50 g bloemsuiker
12
Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en snijd ze in twee. Sprenkel de cointreau erover en voeg de bloemsuiker toe. Meng de aardbeien goed onder elkaar.
100 g amandelschilfers
13
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge pan. Laat ze afkoelen op wat keukenpapier.
munt
14
Schep een flinke lepel hangop in een diep bord, schep er wat gemarineerde aardbeien bij en steek er een takje munt tussen. Werk af met wat amandelschilfers en een vers gebakken spritskoek.