Hamburgers met spek en geroosterde groenten
Hamburgers met spek en geroosterde groenten
Hamburgers met spek en geroosterde groenten
Hamburgers met spek en geroosterde groenten
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Boter
Uiendik, groot
3
Gerookt spek
8 sneetjes
Gemengd gehakt
800 g
Paneermeel
70 g
Peper
Zout
Wortelsdik
4
Aardappelen
6
Eieren
2
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De hamburgers
1
Smelt een klontje boter op een matig vuur.
2
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof de snippers in de boter. Roer af en toe even.
3
Snij het zwoerd van de lapjes gerookt spek en verwijder (eventuele) stukjes kraakbeen.
4
Snij de lapjes vlees in zeer fijne reepjes of stukjes.
5
Doe het spek bij de stukjes ui en laat het vlees enkele minuten meestoven.
6
Neem een ruime mengschaal en doe er het gehakt in.
7
Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei.
8
Schep de gestoofde ui en het spek in de mengschaal, maak het stuk gehakt een beetje los en meng alles tot een egaal vleesmengsel.
2 eieren
9
Breek de eieren bij het vleesmengsel en kneed verder.
10
Voeg het paneermeel toe en meng nog even verder. Probeer een stevig, maar niet al te droog vleesmengsel te bekomen.
11
Spoel je handen en voeg wat kruiding toe aan het vleesmengsel. Gebruik peper van de molen en een snuif zout.
12
Rol eerst een dikke boulet en plet die tot een mooie, dikke hamburger. Reken een 120g tot 150g vlees per hamburger.
13
Plaats de hamburgers in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.
De geroosterde groenten
14
Spoel de groenten. De aardappelen gaan ongeschild in de oven.
15
Verwarm de oven voor op 200°C.
16
Schil de wortelen en snij ze overlangs in twee. Verdeel de halve penen in stukjes van zo’n 2 centimeter breed.
17
Snij de ongeschilde aardappelen in grove stukken, ongeveer even groot als de stukken wortel.
18
Pel de uien en snij ze eerst middendoor en vervolgens in grote stukken.
19
Neem een ovenschaal en doe er alle groenten in. Besprenkel ze met een scheut olijfolie en meng alle groenten nog een keertje door elkaar.
20
Strooi wat grof zout en peper van de molen over de groenteschotel en zet hem in de hete oven.
21
Rooster de groenten gedurende minstens 40 minuten in de hete oven.
22
Zet eventueel ook nog even de grill op en bak de hamburgers.
De afwerking
23
Haal de hamburgers uit de koelkast.
24
Schenk een scheutje olijfolie en smelt een klontje boter in een braadpan op een stevig vuur.
25
Bak en kleur de hamburgers 2 minuten en draai ze om. Zet even later het vuur wat zachter zodat het vlees binnenin kan verdergaren. Reken hiervoor zo’n 4 minuten. Laat de schijven vlees niet uitdrogen, want er gaat niks boven een gare, maar sappige burger. Opmerking: Leg de braadpan niet helemaal vol met hamburgers. Bak een grotere hoeveelheid in meerdere beurten of pannen.
26
Snipper ondertussen de verse blaadjes tijm fijn en strooi het kruid over de geroosterde groenten.
27
Serveer een verse hamburger met een flinke portie groenten en aardappelen, en lepel er wat graanmosterd bij.
De hamburgers
1
Smelt een klontje boter op een matig vuur.
2
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof de snippers in de boter. Roer af en toe even.
3
Snij het zwoerd van de lapjes gerookt spek en verwijder (eventuele) stukjes kraakbeen.
4
Snij de lapjes vlees in zeer fijne reepjes of stukjes.
5
Doe het spek bij de stukjes ui en laat het vlees enkele minuten meestoven.
6
Neem een ruime mengschaal en doe er het gehakt in.
7
Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei.
8
Schep de gestoofde ui en het spek in de mengschaal, maak het stuk gehakt een beetje los en meng alles tot een egaal vleesmengsel.
2 eieren
9
Breek de eieren bij het vleesmengsel en kneed verder.
10
Voeg het paneermeel toe en meng nog even verder. Probeer een stevig, maar niet al te droog vleesmengsel te bekomen.
11
Spoel je handen en voeg wat kruiding toe aan het vleesmengsel. Gebruik peper van de molen en een snuif zout.
12
Rol eerst een dikke boulet en plet die tot een mooie, dikke hamburger. Reken een 120g tot 150g vlees per hamburger.
13
Plaats de hamburgers in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.
De geroosterde groenten
14
Spoel de groenten. De aardappelen gaan ongeschild in de oven.
15
Verwarm de oven voor op 200°C.
16
Schil de wortelen en snij ze overlangs in twee. Verdeel de halve penen in stukjes van zo’n 2 centimeter breed.
17
Snij de ongeschilde aardappelen in grove stukken, ongeveer even groot als de stukken wortel.
18
Pel de uien en snij ze eerst middendoor en vervolgens in grote stukken.
19
Neem een ovenschaal en doe er alle groenten in. Besprenkel ze met een scheut olijfolie en meng alle groenten nog een keertje door elkaar.
20
Strooi wat grof zout en peper van de molen over de groenteschotel en zet hem in de hete oven.
21
Rooster de groenten gedurende minstens 40 minuten in de hete oven.
22
Zet eventueel ook nog even de grill op en bak de hamburgers.
De afwerking
23
Haal de hamburgers uit de koelkast.
24
Schenk een scheutje olijfolie en smelt een klontje boter in een braadpan op een stevig vuur.
25
Bak en kleur de hamburgers 2 minuten en draai ze om. Zet even later het vuur wat zachter zodat het vlees binnenin kan verdergaren. Reken hiervoor zo’n 4 minuten. Laat de schijven vlees niet uitdrogen, want er gaat niks boven een gare, maar sappige burger. Opmerking: Leg de braadpan niet helemaal vol met hamburgers. Bak een grotere hoeveelheid in meerdere beurten of pannen.
26
Snipper ondertussen de verse blaadjes tijm fijn en strooi het kruid over de geroosterde groenten.
27
Serveer een verse hamburger met een flinke portie groenten en aardappelen, en lepel er wat graanmosterd bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Boter
Uiendik, groot
3
Gerookt spek
8 sneetjes
Gemengd gehakt
800 g
Paneermeel
70 g
Peper
Zout
Wortelsdik
4
Aardappelen
6
Eieren
2
Hamburgers met spek en geroosterde groenten
Wie lekker wil eten hoeft het niet te ver te zoeken. Een lekkere hamburger op smaak gebracht met spek zal de truc wel doen. Samen met een schaal geroosterde groenten heb je alles voor een geslaagde lunch of diner.Instructies
De hamburgers
1
Smelt een klontje boter op een matig vuur.
2
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof de snippers in de boter. Roer af en toe even.
3
Snij het zwoerd van de lapjes gerookt spek en verwijder (eventuele) stukjes kraakbeen.
4
Snij de lapjes vlees in zeer fijne reepjes of stukjes.
5
Doe het spek bij de stukjes ui en laat het vlees enkele minuten meestoven.
6
Neem een ruime mengschaal en doe er het gehakt in.
7
Was je handen, want voor het prepareren van een lekkere hamburger zijn ze het allerbeste keukengerei.
8
Schep de gestoofde ui en het spek in de mengschaal, maak het stuk gehakt een beetje los en meng alles tot een egaal vleesmengsel.
2 eieren
9
Breek de eieren bij het vleesmengsel en kneed verder.
10
Voeg het paneermeel toe en meng nog even verder. Probeer een stevig, maar niet al te droog vleesmengsel te bekomen.
11
Spoel je handen en voeg wat kruiding toe aan het vleesmengsel. Gebruik peper van de molen en een snuif zout.
12
Rol eerst een dikke boulet en plet die tot een mooie, dikke hamburger. Reken een 120g tot 150g vlees per hamburger.
13
Plaats de hamburgers in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.
De geroosterde groenten
14
Spoel de groenten. De aardappelen gaan ongeschild in de oven.
15
Verwarm de oven voor op 200°C.
16
Schil de wortelen en snij ze overlangs in twee. Verdeel de halve penen in stukjes van zo’n 2 centimeter breed.
17
Snij de ongeschilde aardappelen in grove stukken, ongeveer even groot als de stukken wortel.
18
Pel de uien en snij ze eerst middendoor en vervolgens in grote stukken.
19
Neem een ovenschaal en doe er alle groenten in. Besprenkel ze met een scheut olijfolie en meng alle groenten nog een keertje door elkaar.
20
Strooi wat grof zout en peper van de molen over de groenteschotel en zet hem in de hete oven.
21
Rooster de groenten gedurende minstens 40 minuten in de hete oven.
22
Zet eventueel ook nog even de grill op en bak de hamburgers.
De afwerking
23
Haal de hamburgers uit de koelkast.
24
Schenk een scheutje olijfolie en smelt een klontje boter in een braadpan op een stevig vuur.
25
Bak en kleur de hamburgers 2 minuten en draai ze om. Zet even later het vuur wat zachter zodat het vlees binnenin kan verdergaren. Reken hiervoor zo’n 4 minuten. Laat de schijven vlees niet uitdrogen, want er gaat niks boven een gare, maar sappige burger. Opmerking: Leg de braadpan niet helemaal vol met hamburgers. Bak een grotere hoeveelheid in meerdere beurten of pannen.
26
Snipper ondertussen de verse blaadjes tijm fijn en strooi het kruid over de geroosterde groenten.
27
Serveer een verse hamburger met een flinke portie groenten en aardappelen, en lepel er wat graanmosterd bij.