dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
'Glazed chicken' op de barbecue (thumbnail)'Glazed chicken' op de barbecue

'Glazed chicken' op de barbecue

40m
24
-
4.9K
Recepten

'Glazed chicken' op de barbecue

De trend van een kip te garen op een blik komt uit de Verenigde Staten overgewaaid. Jeroen gebruikt whisky in plaats van bier en wrijft de buitenkant in met een pittig glazuur.
'Glazed chicken' op de barbecue (thumbnail)'Glazed chicken' op de barbecue

'Glazed chicken' op de barbecue

40m
24
-
4.9K
Recepten

'Glazed chicken' op de barbecue

De trend van een kip te garen op een blik komt uit de Verenigde Staten overgewaaid. Jeroen gebruikt whisky in plaats van bier en wrijft de buitenkant in met een pittig glazuur.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes4.9K

Ingrediënten

4 personen
Whisky
0,1 l
Water
0,1 l
Tijm
Laurier
Kip
1
Mosterd
1 el
Zoetzure saus
1 el
Ketchup
1 el
Gembersiroop
1 el
Ahornsiroop
1 el
Appelazijn
2 el
Zout
Cayennepeper
Kippenkruiden
Knoflookpoeder
Aardappelen
800 g
Groene asperges
2 bosjes
Rode uien
2
Olijfolie
Look
2 teentjes
Provençaalse kruiden
Basilicum
Gedroogde oregano
Grof zout

Benodigdheden

Een leeg blik of een speciale barbecue gevogeltepan, een kookpenseel, een barbecue met deksel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De kip

1
Verwarm de barbecue voor tot 180 °C.
0,1 l whisky, 0,1 l Water, tijm, laurier, 1 kip
2
Vul het blik of de opening in de gevogeltepan met whisky en water. Doe er tijm en laurier in. Span de kip over het blik of de gevogeltepan.
1 el mosterd, 1 el zoetzure saus, 1 el ketchup, 1 el gembersiroop, 1 el ahornsiroop, 2 el appelazijn, zout, cayennepeper, kippenkruiden, knoflookpoeder
3
Meng de mosterd met de zoetzure saus, ketchup, gembersiroop, ahornsiroop en appelazijn. Kruid met zout, cayennepeper, kippenkruiden en knoflookpoeder.
4
Smeer de kip in met het mengsel met behulp van een keukenpenseel.
5
Zet de kip op de barbecue. Laat 45 minuten bakken. Smeer af en toe nog wat in met de ‘lak’.

De asperges en aardappelen

800 g aardappelen
6
Kook de aardappelen gaar in de schil.
2 bosjes groene asperges
7
Maak de groene asperges schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in het water als de aardappelen bijna gaar zijn.
2 rode uien, olijfolie
8
Pel de uien en snijd grof. Sprenkel er wat olijfolie over.
2 teentjes Look, Provençaalse kruiden, basilicum, gedroogde oregano
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Meng de knoflook met de uien. Kruid met Provençaalse kruiden, gedroogde basilicum en oregano. Meng alles goed door elkaar.
10
Leg de uien 10 tot 15 minuten voor het einde van de gaartijd rond de kip op de barbecue. Laat ze wat mee stoven.
grof zout
11
Giet de aardappelen en de asperges af. Snijd de aardappelen in twee, maar pel ze niet. Kruid met grof zout en peper. Schep er wat olijfolie door.
12
Leg de aardappelen en de asperges ook bij de kip en de uien.
13
Serveer de gelakte kip met de aardappelen, asperges en uien.
1
Verwarm de barbecue voor tot 180 °C.
2
Vul het blik of de opening in de gevogeltepan met whisky en water. Doe er tijm en laurier in. Span de kip over het blik of de gevogeltepan.

Instructies

De kip

1
Verwarm de barbecue voor tot 180 °C.
0,1 l whisky, 0,1 l Water, tijm, laurier, 1 kip
2
Vul het blik of de opening in de gevogeltepan met whisky en water. Doe er tijm en laurier in. Span de kip over het blik of de gevogeltepan.
1 el mosterd, 1 el zoetzure saus, 1 el ketchup, 1 el gembersiroop, 1 el ahornsiroop, 2 el appelazijn, zout, cayennepeper, kippenkruiden, knoflookpoeder
3
Meng de mosterd met de zoetzure saus, ketchup, gembersiroop, ahornsiroop en appelazijn. Kruid met zout, cayennepeper, kippenkruiden en knoflookpoeder.
4
Smeer de kip in met het mengsel met behulp van een keukenpenseel.
5
Zet de kip op de barbecue. Laat 45 minuten bakken. Smeer af en toe nog wat in met de ‘lak’.

De asperges en aardappelen

800 g aardappelen
6
Kook de aardappelen gaar in de schil.
2 bosjes groene asperges
7
Maak de groene asperges schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in het water als de aardappelen bijna gaar zijn.
2 rode uien, olijfolie
8
Pel de uien en snijd grof. Sprenkel er wat olijfolie over.
2 teentjes Look, Provençaalse kruiden, basilicum, gedroogde oregano
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Meng de knoflook met de uien. Kruid met Provençaalse kruiden, gedroogde basilicum en oregano. Meng alles goed door elkaar.
10
Leg de uien 10 tot 15 minuten voor het einde van de gaartijd rond de kip op de barbecue. Laat ze wat mee stoven.
grof zout
11
Giet de aardappelen en de asperges af. Snijd de aardappelen in twee, maar pel ze niet. Kruid met grof zout en peper. Schep er wat olijfolie door.
12
Leg de aardappelen en de asperges ook bij de kip en de uien.
13
Serveer de gelakte kip met de aardappelen, asperges en uien.
1
Verwarm de barbecue voor tot 180 °C.
2
Vul het blik of de opening in de gevogeltepan met whisky en water. Doe er tijm en laurier in. Span de kip over het blik of de gevogeltepan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
'Glazed chicken' op de barbecue (thumbnail)'Glazed chicken' op de barbecue
4 personen
40m
Ingrediënten
Whisky
0,1 l
Water
0,1 l
Tijm
Laurier
Kip
1
Mosterd
1 el
Zoetzure saus
1 el
Ketchup
1 el
Gembersiroop
1 el
Ahornsiroop
1 el
Appelazijn
2 el
Zout
Cayennepeper
Kippenkruiden
Knoflookpoeder
Aardappelen
800 g
Groene asperges
2 bosjes
Rode uien
2
Olijfolie
Look
2 teentjes
Provençaalse kruiden
Basilicum
Gedroogde oregano
Grof zout

'Glazed chicken' op de barbecue

De trend van een kip te garen op een blik komt uit de Verenigde Staten overgewaaid. Jeroen gebruikt whisky in plaats van bier en wrijft de buitenkant in met een pittig glazuur.
Instructies

De kip

1
Verwarm de barbecue voor tot 180 °C.
0,1 l whisky, 0,1 l Water, tijm, laurier, 1 kip
2
Vul het blik of de opening in de gevogeltepan met whisky en water. Doe er tijm en laurier in. Span de kip over het blik of de gevogeltepan.
1 el mosterd, 1 el zoetzure saus, 1 el ketchup, 1 el gembersiroop, 1 el ahornsiroop, 2 el appelazijn, zout, cayennepeper, kippenkruiden, knoflookpoeder
3
Meng de mosterd met de zoetzure saus, ketchup, gembersiroop, ahornsiroop en appelazijn. Kruid met zout, cayennepeper, kippenkruiden en knoflookpoeder.
4
Smeer de kip in met het mengsel met behulp van een keukenpenseel.
5
Zet de kip op de barbecue. Laat 45 minuten bakken. Smeer af en toe nog wat in met de ‘lak’.

De asperges en aardappelen

800 g aardappelen
6
Kook de aardappelen gaar in de schil.
2 bosjes groene asperges
7
Maak de groene asperges schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in het water als de aardappelen bijna gaar zijn.
2 rode uien, olijfolie
8
Pel de uien en snijd grof. Sprenkel er wat olijfolie over.
2 teentjes Look, Provençaalse kruiden, basilicum, gedroogde oregano
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Meng de knoflook met de uien. Kruid met Provençaalse kruiden, gedroogde basilicum en oregano. Meng alles goed door elkaar.
10
Leg de uien 10 tot 15 minuten voor het einde van de gaartijd rond de kip op de barbecue. Laat ze wat mee stoven.
grof zout
11
Giet de aardappelen en de asperges af. Snijd de aardappelen in twee, maar pel ze niet. Kruid met grof zout en peper. Schep er wat olijfolie door.
12
Leg de aardappelen en de asperges ook bij de kip en de uien.
13
Serveer de gelakte kip met de aardappelen, asperges en uien.