Instructies

4 personen

De kip

1

Verwarm de barbecue voor tot 180 °C.

0,1 l whisky, 0,1 l Water, tijm, laurier, 1 kip
2

Vul het blik of de opening in de gevogeltepan met whisky en water. Doe er tijm en laurier in. Span de kip over het blik of de gevogeltepan.

1 el mosterd, 1 el zoetzure saus, 1 el ketchup, 1 el gembersiroop, 1 el ahornsiroop, 2 el appelazijn, zout, cayennepeper, kippenkruiden, knoflookpoeder
3

Meng de mosterd met de zoetzure saus, ketchup, gembersiroop, ahornsiroop en appelazijn. Kruid met zout, cayennepeper, kippenkruiden en knoflookpoeder.

4

Smeer de kip in met het mengsel met behulp van een keukenpenseel.

5

Zet de kip op de barbecue. Laat 45 minuten bakken. Smeer af en toe nog wat in met de ‘lak’.

De asperges en aardappelen

800 g aardappelen
6

Kook de aardappelen gaar in de schil.

2 bosjes groene asperges
7

Maak de groene asperges schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in het water als de aardappelen bijna gaar zijn.

2 rode uien, olijfolie
8

Pel de uien en snijd grof. Sprenkel er wat olijfolie over.

2 teentjes Look, Provençaalse kruiden, basilicum, gedroogde oregano
9

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Meng de knoflook met de uien. Kruid met Provençaalse kruiden, gedroogde basilicum en oregano. Meng alles goed door elkaar.

10

Leg de uien 10 tot 15 minuten voor het einde van de gaartijd rond de kip op de barbecue. Laat ze wat mee stoven.

grof zout
11

Giet de aardappelen en de asperges af. Snijd de aardappelen in twee, maar pel ze niet. Kruid met grof zout en peper. Schep er wat olijfolie door.

12

Leg de aardappelen en de asperges ook bij de kip en de uien.

13

Serveer de gelakte kip met de aardappelen, asperges en uien.