Krabcakes met limoen/gembermayonaise en een witloofslaatje met appel
Krabcakes met limoen/gembermayonaise en een witloofslaatje met appel
Krabcakes met limoen/gembermayonaise en een witloofslaatje met appel
Krabcakes met limoen/gembermayonaise en een witloofslaatje met appel
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
150 g
Eierdooiers
2
Water
1 el
Wasabi
1 tl
Natuurazijn
1 scheutje
Gember
20 g
Limoen
1
Look
0,25 teentjes
Arachideolie
0,2 l
Arachideolie
Peper
Zout
Currypoeder
Kurkuma
Kippenkruiden
Honing
1 tl
Ei
1
Krabvlees
500 g
Panko
1 el
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder
Paneermeel
200 g
Witloof
4 stronkjes
Appel
1
Dille
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
150 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
De limoen/gembermayonaise
2 eierdooiers, 1 el Water, 1 tl wasabi, 1 scheutje natuurazijn
2
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker. Doe er het water, de azijn en de wasabi bij.
20 g gember
3
Voeg de opgelegde gember toe.
1 limoen
4
Rasp er de limoenzeste bij. Halveer de limoen en knijp het sap in de mengbeker.
0,25 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Gebruik een klein stukje teen voor de mayonaise.
6
Plaats de staafmixer in de beker en klop alles los.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,2 l arachideolie
7
Voeg de arachideolie in een straaltje toe en beweeg de mixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
peper, zout, currypoeder, kurkuma, kippenkruiden, 1 tl honing
8
Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met currypoeder, kurkuma, kippenkruiden en een lepel honing. Mix opnieuw.
De krabcakes
9
Giet de aardappelen af. Zet de pot even op het vuur zodat de aardappelen kunnen drogen.
1 ei
10
Plet de aardappelen met een pureestamper. Doe er een ei bij.
500 g krabvlees, 1 el panko
11
Roer het krabvlees onder de puree. Voeg een eetlepel panko toe.
cayennepeper, gerookt paprikapoeder
12
Kruid de krabpuree met cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
13
Vorm burgers van de krabpuree. Dit worden de krabcakes.
arachideolie
14
Verwarm een scheut arachideolie in een pan.
200 g paneermeel
15
Haal de krabcakes door het paneermeel en bak ze in de pan.
Afwerken en serveren
4 stronkjes witloof
16
Snijd de bittere kegeltjes aan de onderkant van het witloof weg. Snipper de stronkjes in fijne reepjes (julienne).
1 appel
17
Snijd ook de Granny Smith in julienne.
peper
18
Verzamel de witloof- en appelstukjes in een mengkom en kruid met peper.
19
Meng er enkele lepels van de zelfgemaakte mayonaise onder.
dille
20
Besprenkel met een scheutje azijn. Breng op smaak met wat dille.
21
Serveer de krabcakes met de salade van witloof en appel. Geef er een toef limoen/gembermayonaise bij.
150 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
De limoen/gembermayonaise
2 eierdooiers, 1 el Water, 1 tl wasabi, 1 scheutje natuurazijn
2
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker. Doe er het water, de azijn en de wasabi bij.
20 g gember
3
Voeg de opgelegde gember toe.
1 limoen
4
Rasp er de limoenzeste bij. Halveer de limoen en knijp het sap in de mengbeker.
0,25 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Gebruik een klein stukje teen voor de mayonaise.
6
Plaats de staafmixer in de beker en klop alles los.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,2 l arachideolie
7
Voeg de arachideolie in een straaltje toe en beweeg de mixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
peper, zout, currypoeder, kurkuma, kippenkruiden, 1 tl honing
8
Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met currypoeder, kurkuma, kippenkruiden en een lepel honing. Mix opnieuw.
De krabcakes
9
Giet de aardappelen af. Zet de pot even op het vuur zodat de aardappelen kunnen drogen.
1 ei
10
Plet de aardappelen met een pureestamper. Doe er een ei bij.
500 g krabvlees, 1 el panko
11
Roer het krabvlees onder de puree. Voeg een eetlepel panko toe.
cayennepeper, gerookt paprikapoeder
12
Kruid de krabpuree met cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
13
Vorm burgers van de krabpuree. Dit worden de krabcakes.
arachideolie
14
Verwarm een scheut arachideolie in een pan.
200 g paneermeel
15
Haal de krabcakes door het paneermeel en bak ze in de pan.
Afwerken en serveren
4 stronkjes witloof
16
Snijd de bittere kegeltjes aan de onderkant van het witloof weg. Snipper de stronkjes in fijne reepjes (julienne).
1 appel
17
Snijd ook de Granny Smith in julienne.
peper
18
Verzamel de witloof- en appelstukjes in een mengkom en kruid met peper.
19
Meng er enkele lepels van de zelfgemaakte mayonaise onder.
dille
20
Besprenkel met een scheutje azijn. Breng op smaak met wat dille.
21
Serveer de krabcakes met de salade van witloof en appel. Geef er een toef limoen/gembermayonaise bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Aardappelen
150 g
Eierdooiers
2
Water
1 el
Wasabi
1 tl
Natuurazijn
1 scheutje
Gember
20 g
Limoen
1
Look
0,25 teentjes
Arachideolie
0,2 l
Arachideolie
Peper
Zout
Currypoeder
Kurkuma
Kippenkruiden
Honing
1 tl
Ei
1
Krabvlees
500 g
Panko
1 el
Cayennepeper
Gerookt paprikapoeder
Paneermeel
200 g
Witloof
4 stronkjes
Appel
1
Dille
Krabcakes met limoen/gembermayonaise en een witloofslaatje met appel
Crab cakes zijn erg populair in de Amerikaanse keuken. In dit gerecht gebruiken we krabvlees van bij ons en serveren we de krabburgers met een lekker Belgisch witloofslaatje. Ideaal als voorgerecht of aperitiefhapje, mét uiteraard een dipsausje erbij.Instructies
150 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
De limoen/gembermayonaise
2 eierdooiers, 1 el Water, 1 tl wasabi, 1 scheutje natuurazijn
2
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker. Doe er het water, de azijn en de wasabi bij.
20 g gember
3
Voeg de opgelegde gember toe.
1 limoen
4
Rasp er de limoenzeste bij. Halveer de limoen en knijp het sap in de mengbeker.
0,25 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Gebruik een klein stukje teen voor de mayonaise.
6
Plaats de staafmixer in de beker en klop alles los.
0,2 l arachideolie
7
Voeg de arachideolie in een straaltje toe en beweeg de mixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
peper, zout, currypoeder, kurkuma, kippenkruiden, 1 tl honing
8
Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met currypoeder, kurkuma, kippenkruiden en een lepel honing. Mix opnieuw.
De krabcakes
9
Giet de aardappelen af. Zet de pot even op het vuur zodat de aardappelen kunnen drogen.
1 ei
10
Plet de aardappelen met een pureestamper. Doe er een ei bij.
500 g krabvlees, 1 el panko
11
Roer het krabvlees onder de puree. Voeg een eetlepel panko toe.
cayennepeper, gerookt paprikapoeder
12
Kruid de krabpuree met cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
13
Vorm burgers van de krabpuree. Dit worden de krabcakes.
arachideolie
14
Verwarm een scheut arachideolie in een pan.
200 g paneermeel
15
Haal de krabcakes door het paneermeel en bak ze in de pan.
Afwerken en serveren
4 stronkjes witloof
16
Snijd de bittere kegeltjes aan de onderkant van het witloof weg. Snipper de stronkjes in fijne reepjes (julienne).
1 appel
17
Snijd ook de Granny Smith in julienne.
peper
18
Verzamel de witloof- en appelstukjes in een mengkom en kruid met peper.
19
Meng er enkele lepels van de zelfgemaakte mayonaise onder.
dille
20
Besprenkel met een scheutje azijn. Breng op smaak met wat dille.
21
Serveer de krabcakes met de salade van witloof en appel. Geef er een toef limoen/gembermayonaise bij.