dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Guacamole (thumbnail)Guacamole

Guacamole

15m
6
100%
4.1K
Recepten

Guacamole

Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Guacamole (thumbnail)Guacamole

Guacamole

15m
6
100%
4.1K
Recepten

Guacamole

Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten6
Beoordeling100%
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Avocado's
2
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Peper
Zout
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Guacamole

2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in 
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak 
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
 pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Guacamole

2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in 
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak 
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
 pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Guacamole (thumbnail)Guacamole
4 personen
15m
Ingrediënten
Avocado's
2
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Peper
Zout
Koriander

Guacamole

Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Instructies

Guacamole

2 avocado's
1
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
TIPWerk met rijpe avocado’s. Dan zijn ze smeuïg en smaakvol.
2
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
3
Snij elke halve avocado nog eens in 
tweeën en trek de dikke schil eraf.
4
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak 
er geen puree van.
0,5 limoenen
5
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
1 teentje Look, peper, zout
6
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot
 pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
koriander
7
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.