
Mexico, Mexicooo! Geen zomersere dip dan verse guacamole. Lekker bij bruschetta, chips van zoete aardappel, nacho's of een fris BBQ-slaatje.
Ingrediënten
- 2 avocado
- een halve limoen
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
- enkele takjes koriander
Benodigdheden
Bereiding
Guacamole
Snij de avocado’s overlangs in tweeën. Snij tot tegen de dikke pit en breek elke vrucht in helften.
Trek de halve avocado’s los en verwijder de pit.
Snij elke halve avocado nog eens in tweeën en trek de dikke schil eraf.
Neem een eetlepel en schep daarmee het malse vruchtvlees in een schaal. Plet het met een vork, maar maak er geen puree van.
Voeg meteen het sap van de limoen toe en roer, zodat de avocado niet verkleurt. Je kunt ook citroensap gebruiken.
Pel de knoflook en plet het stukje teen tot pulp. Meng het door de guacamole, proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
Koriander smaakt heerlijk in verse guacamole. Snipper blaadjes van het kruid grof en meng de snippers door de saus.