dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Groentesoep met gehaktballetjes (thumbnail)Groentesoep met gehaktballetjes

Groentesoep met gehaktballetjes

30m
15
-
2.5K
Recepten

Groentesoep met gehaktballetjes

Jeroen maakt een echte campingsoep met zowel voorgesneden groenten als bliksoep. Door er een kippenbout in te garen en er balletjes bij te doen, wordt het een volwaardige maaltijd. Geef er beschuiten bij of kook wat aardappelen of pasta mee in de soep.
Groentesoep met gehaktballetjes (thumbnail)Groentesoep met gehaktballetjes

Groentesoep met gehaktballetjes

30m
15
-
2.5K
Recepten

Groentesoep met gehaktballetjes

Jeroen maakt een echte campingsoep met zowel voorgesneden groenten als bliksoep. Door er een kippenbout in te garen en er balletjes bij te doen, wordt het een volwaardige maaltijd. Geef er beschuiten bij of kook wat aardappelen of pasta mee in de soep.
Type gerechtSoep
Totale tijd30m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Soep groenten
1 kg
Water
2 l
Tomatenroomsoep
2 blikken
Kippenbillen
2
Tomaten
3
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Gemengd gehakt
400 g
Paneermeel
2 el
Ei
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
1 kg soep groenten
3
Stoof de uien met de knoflook. Doe er de voorgesneden soepgroenten bij en laat even meestoven.
2 l Water, 2 blikken tomatenroomsoep
4
Giet het water en de blikken tomatencrème bij de groenten. Breng aan de kook.
TIPDe bliksoep geeft smaak en vervangt dus eigenlijk het bouillonblokje in de soep.
2 kippenbillen
5
Leg er de kippenbillen in.
TIPDoe de kippenbillen pas in de ketel als de soep warm is. Dan worden ze veel sneller zacht.
3 tomaten, tijm, laurier, peper, zout
6
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de soep. Voeg er tijm, laurier, peper en zout aan toe. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur onder een deksel.
400 g gemengd gehakt, 2 el paneermeel, 1 ei
7
Meng intussen het gehakt met het ei en het paneermeel.
8
Rol balletjes van het gehakt. Laat ze mee garen in de soep.
9
Haal de kippenbillen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
10
Leg de stukjes kip weer in de soep.
11
Serveer de soep eventueel met beschuiten.
1
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

Instructies

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
1 kg soep groenten
3
Stoof de uien met de knoflook. Doe er de voorgesneden soepgroenten bij en laat even meestoven.
2 l Water, 2 blikken tomatenroomsoep
4
Giet het water en de blikken tomatencrème bij de groenten. Breng aan de kook.
TIPDe bliksoep geeft smaak en vervangt dus eigenlijk het bouillonblokje in de soep.
2 kippenbillen
5
Leg er de kippenbillen in.
TIPDoe de kippenbillen pas in de ketel als de soep warm is. Dan worden ze veel sneller zacht.
3 tomaten, tijm, laurier, peper, zout
6
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de soep. Voeg er tijm, laurier, peper en zout aan toe. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur onder een deksel.
400 g gemengd gehakt, 2 el paneermeel, 1 ei
7
Meng intussen het gehakt met het ei en het paneermeel.
8
Rol balletjes van het gehakt. Laat ze mee garen in de soep.
9
Haal de kippenbillen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
10
Leg de stukjes kip weer in de soep.
11
Serveer de soep eventueel met beschuiten.
1
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Groentesoep met gehaktballetjes (thumbnail)Groentesoep met gehaktballetjes
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Soep groenten
1 kg
Water
2 l
Tomatenroomsoep
2 blikken
Kippenbillen
2
Tomaten
3
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Gemengd gehakt
400 g
Paneermeel
2 el
Ei
1

Groentesoep met gehaktballetjes

Jeroen maakt een echte campingsoep met zowel voorgesneden groenten als bliksoep. Door er een kippenbout in te garen en er balletjes bij te doen, wordt het een volwaardige maaltijd. Geef er beschuiten bij of kook wat aardappelen of pasta mee in de soep.
Instructies
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
1 kg soep groenten
3
Stoof de uien met de knoflook. Doe er de voorgesneden soepgroenten bij en laat even meestoven.
2 l Water, 2 blikken tomatenroomsoep
4
Giet het water en de blikken tomatencrème bij de groenten. Breng aan de kook.
TIPDe bliksoep geeft smaak en vervangt dus eigenlijk het bouillonblokje in de soep.
2 kippenbillen
5
Leg er de kippenbillen in.
TIPDoe de kippenbillen pas in de ketel als de soep warm is. Dan worden ze veel sneller zacht.
3 tomaten, tijm, laurier, peper, zout
6
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de soep. Voeg er tijm, laurier, peper en zout aan toe. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur onder een deksel.
400 g gemengd gehakt, 2 el paneermeel, 1 ei
7
Meng intussen het gehakt met het ei en het paneermeel.
8
Rol balletjes van het gehakt. Laat ze mee garen in de soep.
9
Haal de kippenbillen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
10
Leg de stukjes kip weer in de soep.
11
Serveer de soep eventueel met beschuiten.