
Jeroen maakt een echte campingsoep met zowel voorgesneden groenten als bliksoep. Door er een kippenbout in te garen en er balletjes bij te doen, wordt het een volwaardige maaltijd. Geef er beschuiten bij of kook wat aardappelen of pasta mee in de soep.
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 ajuin
- 2 tenen knoflook
- 1.5 kg soepgroenten
- 2 liter water
- 2 blikken tomatenroomsoep
- 2 kippenbil
- 3 tomaat
- enkele takjes tijm
- enkele blaadjes laurier
- peper
- zout
- 400 g gemengd gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepel paneermeel
Benodigdheden
Bereiding
Bereiding
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
Stoof de uien met de knoflook. Doe er de voorgesneden soepgroenten bij en laat even meestoven.
Giet het water en de blikken tomatencrème bij de groenten. Breng aan de kook.
Leg er de kippenbillen in.
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de soep. Voeg er tijm, laurier, peper en zout aan toe. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur onder een deksel.
Meng intussen het gehakt met het ei en het paneermeel.
Rol balletjes van het gehakt. Laat ze mee garen in de soep.
Haal de kippenbillen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
Leg de stukjes kip weer in de soep.
Serveer de soep eventueel met beschuiten.